Home Άρθρα Κικιρικου ΗΜΟΥΝ ΚΑΙ ΓΩ ΣΤΟ ΠΟΥΛΜΑΝ, κ. ΔΗΜΑΡΧΕ!
ΗΜΟΥΝ ΚΑΙ ΓΩ ΣΤΟ ΠΟΥΛΜΑΝ, κ. ΔΗΜΑΡΧΕ!

ΗΜΟΥΝ ΚΑΙ ΓΩ ΣΤΟ ΠΟΥΛΜΑΝ, κ. ΔΗΜΑΡΧΕ!

0
0

ΚΙΚΙΡΙΚΟΥ! Ευχαριστώ βαθύτατα όσους σήμερα βρεθήκαμε στο πούλμαν της… νίκης του Δήμου Πετρούπολης όπου με άφησαν στο έλεος του Θεού, ή καλύτερα του… νόμου!

Σαν τον επιθεωρητή Κλουζώ ένα πράγμα, έγινα η αιτία να ξεσκεπαστεί πόσο αλληλέγγυοι είμαστε σε αυτή την πόλη.

ΚΙΚΙΡΙΚΟΥ! Ως πολίτης, δημότης και δημοσιογράφος (πάρτα να μη στα χρωστάω – βλ. Μαυρογιαλούρο) ανταποκρίθηκα στο κάλεσμα του δημάρχου να βρεθούμε όλοι μαζί στη δικαστική αίθουσα του Εφετείου, όπου θα εκδικαζόταν η υπόθεση για τις διεκδικήσεις της Μονής Λαμίας. Μπήκαμε όλοι μαζί στο πούλμαν, φτάσαμε στο Εφετείο, ανεβήκαμε όλοι μαζί τις σκάλες και εισήλθαμε όλοι μαζί στη δικαστική αίθουσα…

ΚΙΚΙΡΙΚΟΥ! Λειτουργώντας εν αγνοία των κανονισμών των δικαστηρίων έβγαλα δύο φωτογραφίες την ώρα της εκδίκασης της υπόθεσης. Η πρόεδρος της έδρας, που με πήρε μάτι, με κάλεσε, ζήτησε να κρατηθεί η κάμερα μέχρι τέλους της ακροαματικής διαδικασίας και μου έκανε έντονη παρατήρηση ότι πρώτον απαγορεύεται η φωτογράφιση, δεύτερον ότι έπρεπε να είχα ζητήσει άδεια φωτογράφισης και μετά από αυτά μου επέστησε την προσοχή γιατί η διακοπή της ακροαματικής διαδικασίας αποτελεί πλημμέλημα.

ΚΙΚΙΡΙΚΟΥ! Αφού λοιπόν τελείωσε η εκδίκαση της υπόθεσης και…   ηττηθήκαμεν, οι «συναγωνιστές» του Δήμου Πετρούπολης εξήλθαν της αιθούσης αφήνοντάς με μόνο!

Α! κάποιοι μου ευχήθηκαν καλή τύχη, λέγοντας πως η πρόεδρος ήταν επιεικής μαζί μου, και κάποιοι άλλοι μου είπαν «άντε και καλά ξεμπερδέματα»…

ΚΙΚΙΡΙΚΟΥ! Θα μου πείτε η άγνοια νόμου τιμωρείται… Σωστά! Επειδή εγώ όμως, δεν είχα δόλο για να στοιχειοθετηθεί πλημμέλημα καθώς και το… έγκλημα που είχα κάνει δεν ήταν σωματική βλάβη ή ανθρωποκτονία για να τιμωρηθεί και η άμελειά μου, γνώριζα ότι στο τέλος θα μετρούσε και η δημοσιογραφική μου ιδιότητα και θα.. αθωωνόμουν!

Αλλά το γαμώτο της υπόθεσης είναι ότι δεν βρέθηκε ούτε ένας εκεί στο πούλμαν που έφευγαν να πει, που είναι αυτός ο ρουφιάνος, ο δημοσιογράφος που ήρθε μαζί μας, τι έγινε… Ουδείς ενδιαφέρθηκε!

Και εντάξει αν εγώ ως δημοσιογράφος (τρομάρα μου), ας πούμε ότι τη γλίτωσα, αν στη θέση μου είχε βρεθεί ένας απλός πολίτης που σε μια στιγμή πετούσε και καμιά κουβέντα επί της ακροαματικής διαδικασίας, τι θα γινόταν, θα τον αφήνατε μόνο του και έρημο, και θα του λέγατε «ας πρόσεχες» και θα τρέχατε να βγάλετε χαρωπές φωτογραφίες σαν κι αυτές που βγάλατε στο προαύλιο του Εφετείου από ότι διαπίστωσα κατόπιν στο facebook!

Και δεν αντιλαμβάνομαι και την άκρατη χαρά σας μιας και την αναβολή που θέλατε δεν την πήρατε. Και μάλιστα κάποιος από τη δημοτική αρχή μόλις η πρόεδρος είπε ότι δεν γίνεται δεκτό το αίτημα της αναβολής αναφώνησε… χαμηλοφώνως «Τον ήπιαμε…»

ΚΙΚΙΡΙΚΟΥ! Πέραν αυτών του πούλμαν της… νίκης και της χαράς, πιο αλληλέγγυοι αποδείχθηκαν οι εκτός αυτού. Θα πρέπει λοιπόν να ευχαριστήσω τον κ. Λάππα που παρότι λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν παρευρέθηκε, μόλις ενημερώθηκε από τον κ. Κυριάκο για την κατά κάποιο τρόπο κράτησή μου, αμέσως επικοινώνησε μαζί μου να μου προσφέρει την όποια βοήθεια…

Επίσης να ευχαριστήσω τον κ. Μάνο Συλλιγνάκη και τον κ. Βαγγέλη Αλεξανδρή που επικοινώνησαν επίσης μαζί μου, ώστε να μάθουν την κατάληξη της υπόθεσης και προσφέρθηκαν να έρθουν να με πάρουν από το Εφετείο!

ΚΙΚΙΡΙΚΟΥ! Με αυτά και με αυτά θα το σκεφτώ πολύ αν σε κάποιο άλλο κάλεσμα για κοινό αγώνα θα βρεθώ στο πλευρό σας κ. Δήμαρχε, όχι τίποτα άλλο γιατί φοβάμαι τη μοναξιά του θύματος!!!

ΚΙΚΙΡΙΚΟΥ! Και έρχονται και άλλοι κοινοί αγώνες, πιο σκληροί και πιο επικίνδυνοι. Όχι σαν τη σημερινή εκδρομή, γιατί περί εκδρομής επρόκειτο σήμερα αφού και τα επιχειρήματα  των δικηγόρων του Δήμου Πετρούπολης και του Δήμου Περιστερίου περί αναβολή της υπόθεσης λόγω μη ολοκλήρωσης της πραγματοσύνης δεν έπεισαν, και η συνήγορος του δημόσιου για μία ακόμη φορά εποίησε την νήσσαν…

ΚΙΚΙΡΙΚΟΥ! Έρχονται αγώνες για τη χωματερή κ. Δήμαρχε και εκεί προβλέπονται και συγκρούσεις, έτσι όπως οδηγούνται τα πράγματα. Και εκεί κ. Δήμαρχε όπως αποδείχθηκε από τη σύσκεψη που κάνατε θα είμαστε μόνοι μας. Και θα μας χρειάζεστε όλους… Τότε ελπίζω να μην ξεχάσετε κανέναν πίσω…

ΚΙΚΙΡΙΚΟΥ! Και μια και είπαμε για τη περιβόητη σύσκεψη των δημάρχων για τη χωματερή…Ας πούμε εν τάχει τι πραγματικά έγινε εκεί!

Το συμπέρασμα που έβγαλε η περιβόητη συνάντηση σε επίπεδο δημάρχων για τη χωματερή, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Πετρούπολης Στέφανου Βλάχου  δεν ήταν και τόσο ελπιδοφόρο…

Όταν ζήτησε ο Βλάχος από τους παρευρισκόμενους συναδέλφους δημάρχους να μπουν μπροστάρηδες στον συντονιστικό και στον αγώνα σήκωσαν όλοι τα χέρια…

Γιατί φοβούνται να σπάσουν αυγά, θέλουν την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο, θέλουν να είναι και με το λαό αλλά να τα ‘χουν και καλά και με την κυβέρνηση. Δεν καταλαβαίνουν ότι μια Δυτική Αθήνα ενωμένη έχει δυναμική να ρίξει κυβερνήσεις.

Δεν τους ενδιαφέρει γιατί κοιτάνε το προσωπικό, το ατομικό τους προφίλ να μην το τσαλακώσουνε!

Απογοητεύθηκε ο Βλάχος, το είδα εγώ στην έκφρασή του. Και αναγκαστικά το πήρε επάνω του. Αλλά ο πήχης χαμήλωσε αρκετά. Τους το είπε αλλά μάταια…

Αν πάμε όλοι μαζί είναι διαφορετικά! Θα αναγκάσουμε τον Περιφερειάρχη αλλά και τον Υπουργό να μας καλέσει…

Αλλά οι δήμαρχοι τίποτα, έτρωγαν πιτσούλα και έπιναν κρασάκι εκείνη την ώρα. Αντε στην υγειά μας…

ΚΙΚΙΡΙΚΟΥ! Βέβαια και ο Βλάχος πήγε λίγο απροετοίμαστος… Του τα είπε ο Λάππας. Φτιάξε βρε Στέφανε ένα πλαίσιο αρχών και βάλτους να το υπογράψουν… Φώναξε και τους βουλευτές του Δυτικού Τομέα να έρθουν να δούμε και τη δική τους άποψη. Βάλτους κι αυτούς να το υπογράψουν…

ΚΙΚΙΡΙΚΟΥ! Η μεγαλύτερη ήττα βέβαια ήρθε από τη στάση του Δημάρχου Περιστερίου. Ναι είπε ότι αποφασίσετε εγώ είμαι μαζί σας. Αλλά το είπε στο «φουαγιέ», στο παρασκήνιο. Κάτσε άνθρωπε μου πες το δυνατά και ξεκάθαρα να καταγραφεί σε βίντεο και μικρόφωνο. Να βγουν οι φωτό, να δει και ο κόσμος ότι ο Παχατουρίδης ο Δήμαρχος του δεύτερου μεγαλύτερου Δήμου της Αττικής είναι μαζί τους!

Να δούμε τότε η κεντρική εξουσία τι θα κάνει…

ΚΙΚΙΡΙΚΟΥ! Και ο Ζενέτος με απογοήτευσε! Αδιάβαστος ήρθε… Μέχρι το 2024 είναι η ζωή του ΧΥΤΑ Φυλής είπε και ότι θα γίνουν μόνο πανωσηκώματα. Αυτά στο μεταξύ δεν τα λέει ούτε ο Πατούλης, αλλά ούτε κι ίδιος ο Χατζηδάκης.

Και τον αμφισβήτησε κανονικά ο  Σακούτης. Είναι ο μόνος που μιλάει με στοιχεία και με νούμερα. Και για την επέκταση, και για την ανακύκλωση και για την καύση, για το υπόλειμμα και για όλα. Και τα νούμερα δεν άκουσα κανέναν να τα αμφισβητεί. Οι άλλοι είναι στο ναι μεν αλλά. Ο Σακούτης όμως με πείθει από ένα και μόνο στοιχείο που αναφέρει ότι δεν μπορούν να δαπανούν 250 εκατ. για να δώσουν μια απλή παράταση 5 χρόνων. Πρόκειται για μόνιμη εγκατάσταση και λειτουργία επ’ αόριστον της χωματερής.

ΚΙΚΙΡΙΚΟΥ! Ο πιο μάγκας ήταν ο εκπρόσωπος των εργαζομένων ο Κολυβάς. Η μόνη ρεαλιστική πρόταση. Χρονοδιάγραμμα. Πόσο χρόνο θέτε δήμαρχοι των άλλων δήμων για να φτιάξτε δικούς σας χώρους συγκέντρωσης σκουπιδιών. Ένα χρόνο; Πάρτε τον. Μετά μπάρες κλείνει η χωματερή και φάτε τα… Αλλιώς θα τα τρώμε εμείς όλα και αυτοί θα μας δίνουν σόδες για τη χώνεψη…

ΚΙΚΙΡΙΚΟΥ! Αυτά για σήμερα, και το συμπέρασμα από τη σημερινή ταλαιπωρία είναι ένα. Όταν τον δημοσιογράφο τον χρειαζόμαστε είναι καλά. Όταν παύσει να είναι χρήσιμος μετατρέπεται σε αλήτη και ρουφιάνο… Καλό βράδυ και το αλατόνερο θα το πιω εγώ σήμερις… Και θα προσθέσω και λίγο ξυδάκι για τα νεύρα… Καλό κάνει!