Home Δυτική αθήνα ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ: «ΕΜΕΙΣ ΑΘΟΡΥΒΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΑ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ. ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ»
ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ: «ΕΜΕΙΣ ΑΘΟΡΥΒΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΑ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ. ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ»

ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ: «ΕΜΕΙΣ ΑΘΟΡΥΒΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΑ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ. ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ»

0
0

ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ – ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ, ΙΛΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

 

Με το σύνθημα «Ετοιμαστείτε, συνεχίζουμε η περιφερειάρχης Αττικής και μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου μίλησε σε εκδήλωση των τοπικών οργανώσεων Αγ. Αναργυρών – Καματερού, Ιλίου και Πετρούπολης.

Επισήμανε πως η ίδια θα βρεθεί αντιμέτωπη στις δυνάμεις που θέλουν να φέρουν την οπισθοδρόμηση ξανά στο προσκήνιο και πως «αθόρυβα και δυνατά, αλλάζουμε τους δήμους, βελτιώνουμε την καθημερινότητα των πολιτών, με παρεμβάσεις και έργα υποδομής».

Εξαπέλυσε επίθεση στους πολιτικούς της αντιπάλους που προβάλλονται ως «έμπειροι αυτοδιοικητικοί» κατηγορώντας τους ότι πρόκριναν τις πελατειακές σχέσεις και διαχώριζαν τους δήμους σε ημετέρους και άλλους.
Τόνισε ότι τώρα στην Περιφέρεια Αττικής ασκείται διοίκηση με όρους διαφάνειας, αποτελεσματικότητας, κοινωνικής λογοδοσίας.

Κατηγόρησε ευθέως τα κόμματα «που θεωρούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση τσιφλίκι τους και δεξαμενή ψήφων» όπως η ΝΔ, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να θέλει «να μην πέσει καμία Περιφέρεια στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ». Στράφηκε και εναντίον δημάρχων αυτής της αντίληψης όπως «ο δήμαρχος εδώ, των Αγίων Αναργύρων-Καματερού, που αφού πήρε το χρίσμα από το ΚΙΝΑΛ δήλωσε υποστήριξη στη ΝΔ», ανέφερε ενδεικτικά για τον Νίκο Σαράντη.

Πρόκειται πρόσθεσε «για επιλογές που μαρτυρούν το πώς αντιλαμβάνονται τα κόμματα – ακριβώς εκείνα που χαρακτηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ «προσωρινό διαχειριστή της εξουσίας» – τον ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Σε αντιδιαστολή με την «αριστερή Αυτοδιοίκηση, που εφαρμόζουμε ως διαρκή άσκηση δημοκρατίας κατά των κοινωνικών διακρίσεων, πιάνοντας το νήμα των δημοκρατικών παραδόσεών μας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που λειτουργεί ως κύτταρο δημοκρατίας, στο πλευρό του πολίτη, ως ανάχωμα στον ρατσισμό και τη ξενοφοβία».

 

ΕΡΓΑ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ 66 ΔΗΜΟΥΣ

Στο πλαίσιο αυτό, συνέχισε η περιφερειάρχης , «εμείς κάνουμε έργα και στους 66 δήμους, για τις τοπικές κοινωνίες, χωρίς διακρίσεις όπως π.χ. ο βρεφονηπιακός σταθμός αξίας 850 χιλιάδων ευρών, το κλειστό κολυμβητήριο αξίας 10 εκ. ευρώ, η αποκατάσταση των ζημιών από τις πλημμύρες με 5 εκατομμύρια. Επίσης, η ανακαίνιση με μισό εκατομμύριο του Πάρκο Τρίτση στο Ίλιον, τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας αξίας 1,7 εκατ. ευρώ, τα 10 εκατομμύρια για το Πολυδύναμο Βιοκλιματικό Κέντρο, για την ανάπτυξη δομών κοινωνικής φροντίδας. Η αποκατάσταση και αξιοποίηση του Παλιού Καμινιού στην Πετρούπολη με 2.5 εκ. ευρώ, οι ασφαλτοστρώσεις, η κατασκευή παιδικού σταθμού με 2 εκ. ευρώ κ.ά.. Έργα αναπτυξιακά – συνέχισε – που αλλάζουν τις κοινωνίες των τριών δήμων, αλλά και σημαντικά έργα, πνοής, σε όλη την Αττική, όπως η δημιουργία της Αττικής Ριβιέρας (με τις αναπλάσεις του Φαληρικού όρμου, του ΣΕΦ, του Μικρολίμανου), η υδροδότηση της Αίγινας, το αποχετευτικό δίκτυο της Ανατολικής Αττικής.

Η Περιφερειάρχης έκανε αναφορά στη συμβολή της Περιφέρειας στο «δίχτυ κοινωνικής αλληλεγγύης», με έργα κοινωνικής πρόνοιας (χρηματοδότηση 55 Κέντρων Κοινότητας και Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία, κακοποιημένων γυναικών, κοινωνικών παντοπωλείων, φαρμακείων, συσσιτίων) και συνέχισε απαριθμώντας σειρά δράσεων υψηλού κόστους, από τον περιφερειακό στρατηγικό σχεδιασμό για την ανάπτυξη μορφών υγιούς επιχειρηματικότητας.

 

ΠΡΟΟΔΟΣ Η’ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΗΣΗ

Η κα Δούρου, ολοκληρώνοντας επισήμανε ότι όλα τα παραπάνω δεν θα είχαν σημασία, εάν δεν στηρίζονται σε έναν συνεκτικό κοινωνικό ιστό, που χτίστηκε βήμα-βήμα. Διαφορετικά, «θα ήταν σαθρά, όπως γινόταν συστηματικά και επί δεκαετίες», είπε, σημειώνοντας ότι πλέον «το δίλημμα είναι πρόοδος ή οπισθοδρόμηση – και τον αγώνα αυτόν δεν έχουμε την πολυτέλεια να τον χάσουμε, γι’ αυτό αθόρυβα και δυνατά, συνεχίζουμε. Ετοιμαστείτε».

Στην εκδήλωση επίσης παρέστησαν ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, οι βουλευτές Θανάσης Παπαχριστόπουλος, Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θοδωρής Σχινάς και οι υποψήφιοι δήμαρχοι, Κώστας Κάβουρας (Ίλιον), Γιώργος Κομματάς ( Αγ. Ανάργυροι) και Μανώλης Μπουσούνης Πετρούπολης).

ΠΗΓΗ: NEWS.GR