Home Δυτική αθήνα ΤΡΙΑ GREEN AWARDS ΠΗΡΑΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΚΑΙ ΙΛΙΟΝ
ΤΡΙΑ GREEN AWARDS ΠΗΡΑΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΚΑΙ ΙΛΙΟΝ

ΤΡΙΑ GREEN AWARDS ΠΗΡΑΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΚΑΙ ΙΛΙΟΝ

0
0

ΤΡΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ GREEK GREEN AWARDS ΑΠΕΣΠΑΣΑΝ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΙΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ VERDE-TEC

 

Δύο περιβαλλοντικά βραβεία «Greek Green Awards 2019» κέρδισε ο δήμος Περιστερίου, και ένα ο δήμος Ιλίου στο πλαίσιο της 3ης Διεθνούς Έκθεσης Περιβάλλοντος VERDE-TEC αναδεικνύοντας την περιβαλλοντική τους ευαισθησία στις μεθόδους ανακύκλωσης και διαπαιδαγώγησης.

Ο Δήμος Περιστερίου βραβεύτηκε για το πρωτοποριακό πρόγραμμα εκπαίδευσης ανακύκλωσης στα σχολεία της πόλης και για το 1ο Κινητό Πράσινο Σημείο στην χώρα μας. Ο Δήμος Ιλίου απέσπασε το βραβείο περιβαλλοντικής διαπαιδαγώγησης με τεχνολογία αιχμής.

 

ΚΑΘΑΡΟ & ΛΑΜΠΕΡΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

 

Ο δήμος Περιστερίου στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων είναι ένας από τους καθαρότερους Δήμους της Ελλάδας. Εφαρμόζοντας σύγχρονους τρόπους (οχήματα Euro 6), ρεύματα ανακύκλωσης και αξιοποίηση των ανακυκλώσιμων υλικών. Όλα αυτά καθιστούν την πόλη ελκυστική και με το βλέμμα στο μέλλον.

Στόχος του Δήμου Περιστερίου είναι μία καθαρή και λαμπερή πόλη με τα λιγότερα δυνατόν αστικά απόβλητα, η κατά το δυνατόν μεγαλύτερη ανακύκλωση, με υποδομές που βοηθούν στην καλή λειτουργία της υπηρεσίας και την ασφάλεια των εργαζομένων.

Με συνεχείς καθ’ όλον το χρόνο περιβαλλοντικές δράσεις και ιδιαίτερη έμφαση στη δημοσιότητα, προσπαθεί και επιδιώκει την ευαισθητοποίηση και συμμετοχή τους στις σημαντικές και ποικίλες δράσεις που αναπτύσσει συνεχώς, με ιδιαίτερη βαρύτητα σε αυτές που απευθύνονται σε σχολεία, αφού η νέα γενιά είναι το μέλλον της πόλης (Κινητό Πράσινο Σημείο, Ηλιακοί Κάδοι, Συλλέκτες Οικιακής Ανακύκλωσης, Ηλεκτροκίνητα οχήματα κ.α.).

Γενικότερα είναι ένας κατεξοχήν αναπτυσσόμενος Δήμος με περιβαλλοντική συνείδηση σε όλα τα επίπεδα. Η αξιοποίηση των χρηματοδοτούμενων μέσω ΕΣΠΑ-Περιφέρειας, προγραμμάτων με πλειάδα έργων βιοκλιματικών, έχει δημιουργήσει στην πόλη μία περιβαλλοντική ανάσα. Η συμμετοχή σε ευρωπαϊκά περιβαλλοντικά προγράμματα δίνει τεχνογνωσία και εμπειρία στις υπηρεσίες.

 

«ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ»

Ο δήμος Ιλίου απέσπασε βραβείο που αφορά στη δράση «Το περιβάλλον στα χέρια των μαθητών», στο πλαίσιο προγράμματος κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, την οποία διοργάνωσαν η Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου Ιλίου, σε συνεργασία με σχολεία και την περιβαλλοντική οργάνωση Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση WWF Ελλάς. Σκοπός ήταν οι μαθητές να ενδιαφερθούν και να έρθουν σε επαφή με το περιβάλλον της πόλης τους, να προβληματιστούν για την υπάρχουσα κατάσταση και να αναλογιστούν τι θα ήθελαν να αλλάξει. Παράλληλα, οι παρεμβάσεις που πρότειναν υλοποιήθηκαν σε χώρους των σχολείων.

Το βραβείο παρέλαβε ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Διαχείρισης Απορριμμάτων και Πρασίνου Κωνσταντίνος Γκόγκος, ενώ ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συμβολή της Προϊσταμένης Διεύθυνσης Περιβάλλοντος Δήμου Ιλίου Ευαγγελίας Γαλάνη. Υπενθυμίζεται ότι, τον Οκτώβριο του 2018, ο Δήμος Ιλίου είχε αποσπάσει και το βραβείο Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ βαθμού για το Περιβάλλον στα European Business Awards for the Environment, ένα από τα σημαντικότερα και εγκυρότερα περιβαλλοντικά βραβεία της Ευρώπης, για το πρόγραμμα «Φύτευση αρωματικών φυτών σε Σχολεία».

 

Ν. ΖΕΝΕΤΟΣ: ΚΟΙΤΙΔΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

«Οι πρακτικές που εφαρμόζουμε ως Δήμος δεν αποσκοπούν μόνο στη διαρκή προστασία του Περιβάλλοντος, αλλά και στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των νέων. Εκτός από την παροχή γνώσεων, το σχολείο επιβάλλεται να αποτελεί κοιτίδα περιβαλλοντικής αγωγής, καθώς οι μαθητές μπορούν να αποτελέσουν μοχλό πίεσης για αλλαγή στην κοινωνία. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η συνεχής προσπάθεια για παραχώρηση χρήσης των σχολικών μονάδων από την πολιτεία στο Δήμο, ώστε να προχωρήσουμε άμεσα στην ενεργειακή τους αναβάθμιση. Θα ήθελα να αφιερώσω το βραβείο στους μαθητές των σχολείων μας και τους εργαζόμενους του Δήμου και να τους ευχαριστήσω θερμά για την πολύτιμη συνεργασία τους.»