Home Δυτική αθήνα Άγιοι Ανάργυροι: Αποζημίωση από το δημόσιο ζητούν οι συγγενείς της Χερουβείμ
Άγιοι Ανάργυροι: Αποζημίωση από το δημόσιο ζητούν οι συγγενείς της Χερουβείμ

Άγιοι Ανάργυροι: Αποζημίωση από το δημόσιο ζητούν οι συγγενείς της Χερουβείμ

0
0

Κατά της ΕΛ.ΑΣ. και του ελληνικού δημοσίου στρέφονται οι συγγενείς της συζύγου του αστυνομικού φρουρού του Κώστα Σημίτη, ο οποίος σκότωσε την κόρη, την γυναίκα και την πεθερά του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε, στην τραγωδία των Αγίων Αναργύρων που συνέβη λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα.

Ο συνήγορος των συγγενών, τονίζει πως οι πελάτες του εκτιμούν ότι ο δράστης αστυνομικός έπασχε από κάποιο ψυχιατρικό νόσημα.  Αυτό δεν διαγνώστηκε στο πλαίσιο των υποχρεωτικών εξετάσεων που υποβάλλονται οι ένστολοι που φέρουν όπλο και για το λόγο αυτόν καταθέτουν αγωγή.

«Εμείς θα δούμε τα πορίσματα αυτά μέσα από την προανάκριση που διενεργείται, θα δούμε ποια είναι η τελευταία ψυχιατρική εξέταση στην οποία είχε υποβληθεί, ποιο είναι το πόρισμα αυτής. Εκ του αποτελέσματος είναι βέβαιο ότι υπήρχε ψυχιατρική κατάσταση η οποία δεν διαγνώστηκε. Το ζήτημα λοιπόν είναι εάν είχαν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα, αν υπάρχει παράλειψη από πλευράς της ελληνικής αστυνομίας για τη διάγνωση της συγκεκριμένης αυτής νόσου», δήλωσε ο δικηγόρος Νίκος Αγαπηνός.

 

Είχε κριθεί κατάλληλος για οπλοφορία

Ο 47χρονος είχε περάσει τα ψυχομετρικά τεστ το 2011 με επιτυχία, όμως δεν είχε υποβληθεί σε νέα εξέταση. Σε κάθε περίπτωση, όπως διευκρίνισε ο δικηγόρος, αναμένονται οι τοξικολογικές εξετάσεις του αυτόχειρα, για να κινηθεί η διαδικασία.
Ο δράστης είχε χρησιμοποιήσει το υπηρεσιακό του όπλο στο μοιραίο φονικό, σκοτώνοντας την 70χρονη πεθερά Βάσω Χερουβείμ, την σύζυγο του την 49χρονη Ελένη Χερουβείμ και την κορούλα του την 4χρονη Μυρτώ μέσα στο σπίτι τους στους Αγίους Αναργύρους, λίγο πριν αυτοκτονήσει και ο ίδιος με το ίδιο όπλο.