Home Δυτική αθήνα ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ: ΔΟΛΙΟΦΘΟΡΑ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ!
ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ: ΔΟΛΙΟΦΘΟΡΑ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ!

ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ: ΔΟΛΙΟΦΘΟΡΑ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ!

0
0

Δολιοφθορά στο σύστημα πυρόσβεσης στο δάσος του όρους Αιγάλεω κατήγγειλε ο δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας Λάμπρος Μίχος.

 

Τα καλώδια με τα οποία λειτουργούν τα 9 κανονάκια πυρόσβεσης που είναι τοποθετημένα μέσα στο δάσος, κατήγγειλε ο δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας Λάμπρος Μίχος ότι ξήλωσαν άγνωστοί μία μέρα μετά τη επαναλειτουργία του συστήματος πυρόσβεσης.

 

Συγκεκριμένα έγραψε στο προσωπικό του προφίλ στο facebook: «Τη μια μέρα βάλαμε σε λειτουργία τα κανονάκια πυρόσβεσης του βουνού, την άλλη ξήλωσαν τα καλώδια».

Ο ΜΑΧΗΤΗΣ μίλησε με τον αντιδήμαρχο καθαριότητας & πρασίνου Γιάννη Πουλάκη ο οποίος έκανε λόγο για δολιοφθορά. «Αχρήστευσαν τα μισά κανονάκια», είπε χαρακτηριστικά, «άγνωστοι έκοψαν τα καλώδια. Πρόκειται για δολιοφθορά καθώς δεν έκαναν τη ζημιά ρομά για να αφαιρέσουν το χαλκό ή άλλο πολύτιμό υλικό. Δεν είναι σημαντικού κόστους το υλικό. Χρειάστηκαν όμως τέσσερις μέρες δουλειάς τα συνεργεία μας για να αποκαταστήσουν τη βλάβη καθώς τα καλώδια περνούν μέσα από τα μονοπάτια. Το σύστημα πυρόσβεσης τροφοδοτούνται με αντλιοστάσιο από τέσσερις στέρνες του δήμου και καταβρέχουν για δύο ώρες το πρωί και δύο ώρες το απόγευμα το δάσος, δημιουργώντας την απαραίτητη υγρασία. Το σύστημα διαθέτει και αισθητήρες καπνού και επαναλειτουργεί μετά από δέκα χρόνια.   Είχε πρωτολειτουργήσει το 2001, επί της προηγούμενης θητείας του κ. Μίχου».

Ο κ. Πουλάκης ξεκαθάρισε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό, καθώς πριν από λίγο καιρό είχαν σημειωθεί ζημιές σε δύο μεγάλες δεξαμενές νερού πυρασφάλειας. Άγνωστοι είχαν παραβιάσει τα πορτάκια με αποτέλεσμα να χυθεί όλο το νερό και είχαν πετάξει μέσα διάφορα αντικείμενα και μπουκάλια.

Τέλος όπως κατήγγειλε και πολίτης πρόσφατα είχε αχρηστευθεί και ο σταθμός αναμετάδοσης UHF/VHF του ΠΕΣΥΔΑΠ που είναι απαραίτητος για την επικοινωνία των ομάδων Πολιτικής Προστασίας.