Home Δυτική αθήνα ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ: ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΛΑΜΠΡΟ ΜΙΧΟ
ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ: ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΛΑΜΠΡΟ ΜΙΧΟ

ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ: ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΛΑΜΠΡΟ ΜΙΧΟ

0
0

Οξεία επίθεση στον δήμαρχο Αγίας Βαρβάρας Λάμπρο Μίχο εξαπολύουν εργαζόμενοι του Δήμου Αγίας Βαρβάρας αλλά και το  Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής.

 

 

Η πρόθεση του δημάρχου να ασκήσει έφεση σε  απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία οι συμβάσεις 27 εργαζομένων στις κοινωνικές δομές, μετατρέπονται σε αορίστου χρόνου, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση των εργαζομένων ή όποια έγινε εντονότατη όταν ο ίδιος αρνήθηκε να έχει συνάντηση μαζί τους.

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Την Παρασκευή 26.06.2020 οι εργαζόμενοι των κοινωνικών δομών (Παιδικοί Σταθμοί, ΚΗΦΗ, Βοήθεια στο σπίτι) του Δήμου Αγ. Βαρβάρας, πληροφορηθήκαμε ότι την Τρίτη 30.06.2020 στις 10.00 το πρωί θα αποφασιστεί και μάλιστα δια περιφοράς, από την οικονομική επιτροπή του δήμου μας, η άσκηση ή μη ένδικων μέσων κατά της απόφασης 589/2020 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, η οποία δεν έχει επιδοθεί ακόμα και ο ορισμός πληρεξούσιου δικηγόρου, σύμφωνα με την οποία, η σχέση εργασίας μας με το δήμο μετατρέπεται σε αορίστου χρόνου, μετά από πολυετείς διαδοχικές συμβάσεις εργασίας, αναγνωρίζοντας ότι καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Το γεγονός μας αιφνιδίασε δυσάρεστα, μιας και μόλις το προηγούμενο βράδυ, ο δήμαρχος, κ. Λάμπρος Μίχος, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με συνάδερφο, ισχυρίστηκε ότι δεν υπήρχε λόγος συνάντησης μαζί μας, γιατί δεν είχε τίποτα στα χέρια του για το θέμα της αγωγής μας, σε απάντηση του εδώ και 10 μέρες αιτήματος μας, για συνάντηση παρουσία του δικηγόρου μας και του Σωματείου.

Δέκα και πλέον χρόνια έχουμε στηρίξει τις κοινωνικές δομές του δήμου Αγ. Βαρβάρας κάτω από αντίξοες συνθήκες και συγκυρίες και για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια οι πολυπαθείς κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου μας έχουν τη δυνατότητα να ενισχυθούν με 27 άτομα μόνιμου προσωπικού αλλά ο Δήμαρχος με τη στάση του δείχνει να το αρνείται.

Καλούμε το Δήμαρχο, έστω και την ύστατη στιγμή, να αποσύρει το συγκεκριμένο θέμα από τη οικονομική επιτροπή και να μην ασκήσει έφεση. Να παρθεί αυτή η απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο που συμμετέχουν όλες οι πολιτικές παρατάξεις του τόπου μας δια ζώσης και όχι δια περιφοράς με τη συμμετοχή όλων μας και των δημοτών που έχουν τον πρώτο λόγο μιας και αυτοί είναι οι ωφελούμενοι όλων αυτών των υπηρεσιών.

Να ακολουθήσει το παράδειγμα και άλλων Δήμων, όπου υπήρχαν αντίστοιχες θετικές αποφάσεις (Χαϊδαρίου, Αγίας Παρασκευής, Ελληνικού-Αργυρούπολης κ.α) και οι Δήμαρχοι δεν άσκησαν έφεση.

Ο Δήμος μας έχει ανάγκη από μόνιμο προσωπικό. Χειριζόμαστε με ζήλο λεπτούς τομείς της κοινωνικής ζωής της πόλης μας. Μην μας απαξιώνετε έτσι!

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ, ΚΗΦΗ, ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ

 

Η  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΤΑ

«ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ»

Εντελώς αιφνιδιαστικά και χωρίς κανένα διάλογο με τους εργαζόμενους, ο δήμαρχος της  Αγίας Βαρβάρας προσκαλεί σε συνεδρίαση την οικονομική επιτροπή, την Τρίτη 30 Ιούνη στις 10:00 για να αποφασίσει εκ περιφοράς, για την άσκηση ή μη έφεσης στην απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών που δικαιώνει 27 εργαζόμενους στις κοινωνικές υπηρεσίες (ΒΣΣ, ΚΗΦΗ,ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ) του Δήμου Αγ. Βαρβάρας και μετατρέπει τις συμβάσεις τους σε Αορίστου Χρόνου.

Οι αντιλαϊκές προθέσεις της δημοτικής αρχής «βγάζουν μάτι». Τις φανερώνουν τόσο η άρνηση του δημάρχου κ. Λάμπρου Μίχου να ικανοποιήσει το αίτημα των εργαζομένων για να τον συναντήσουν, όσο και η αιφνιδιαστική πρόσκληση της οικονομικής επιτροπής. Είναι εχθρός των εργαζομένων. Τάσσεται ανοιχτά κατά της μόνιμης και σταθερής εργασίας και υπέρ της εργασιακής ομηρίας και ανασφάλειας των εργαζομένων.

Κανένας δεν πρέπει να ξεγελαστεί από τις «εικονικές» κοκορομαχίες του νυν δημάρχου με τον πρώην. Η σημερινή δημοτική αρχή πήρε τη σκυτάλη της αντεργατικής πολιτικής από την  προηγούμενη. Κανένας δεν πρέπει επηρεαστεί από τα πρόθυμα παπαγαλάκια του νυν δημάρχου που ισχυρίζονται ότι για την αρνητική στάση του, φταίνε οι εργαζόμενοι που υπερασπίζονται τα δικαιώματα τους!!!

Οι μάσκες της δημοτικής αρχής Αγ. Βαρβάρας φαίνεται πως έπεσαν πολύ γρήγορα. Μετά το «χειροκρότημα» και τα «μπράβο» στους εργαζόμενους, που στην περίοδο της καραντίνας του κορωνοϊού στάθηκαν στήριγμα στις ανάγκες του πολίτη, τώρα δεν θέλουν ούτε να τους συναντήσουν.

Η πολυετής αγωνιστική διεκδίκηση των 27 εργαζομένων των κοινωνικών δομών του Δήμου Αγ. Βαρβάρας για μόνιμη και σταθερή εργασία επισφραγίστηκε και με την θετική απόφαση του πρωτοδικείου που αναγνώρισε τα αυτονόητα και που ισχύουν για όλους τους εργαζομένους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου απέναντι και κόντρα στη διαχρονική πολιτική των κυβερνήσεων. Γιατί η φροντίδα και η εξυπηρέτηση των αναγκών της λαϊκής οικογένειας δεν είναι πρόσκαιρη, δεν είναι έκτακτη, δεν είναι ούτε εποχιακή.

Οι 27 εργαζόμενοι χρειάζονται, είναι απαραίτητοι, στηρίζουν τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Αγίας Βαρβάρας, όπως επίσης χρειάζονται επιπλέον προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες των δημοτών.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Συγκέντρωση μπροστά στο δημαρχείο Αγίας Βαρβάρας πραγματοποίησαν το πρωί της 30/6 εργαζόμενοι του δήμου αντιδρώντας στην πρόθεση του δημάρχου για την άσκηση έφεσης στην απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών που δικαιώνει 27 εργαζομένους στις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Αγίας Βαρβάρας και μετατρέπει τις συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου.

Οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη του γραφείου του Δημάρχου Λ. Μίχου απαιτώντας να προσέλθει προκειμένου να συζητήσει μαζί τους για τα αιτήματά τους.

Οι εργαζόμενοι  αποφάσισαν επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας από αύριο Τετάρτη (7-11 το πρωί) με αίτημα «να μη γίνει καμία απόλυση εργαζόμενου στο δήμο». Παράλληλα θα γίνει νέα συγκέντρωση των εργαζομένων του δήμου Αγίας Βαρβάρας και όλων των εργαζομένων των δήμων της Δυτικής Αττικής τη Δευτέρα 6 Ιούλη στις 10 το πρωί μπροστά από το Δημαρχείο Αγίας Βαρβάρας.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αγίας Βαρβάρας έχει καταθέσει αίτημα να μεταφερθεί αυτή η συζήτηση γι’ αυτό το σοβαρό θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να τοποθετηθούν συγκεκριμένα όλες οι παρατάξεις.