Home Δυτική αθήνα ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ: 500 ΤΑΜΠΛΕΤ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ WIFI ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ: 500 ΤΑΜΠΛΕΤ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ WIFI ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ: 500 ΤΑΜΠΛΕΤ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ WIFI ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

0
0

Σε μία εντυπωσιακή πρωτοβουλία προχωράει ο δήμος Αγίων Αναργύρων με τη διανομή 500 τάμπλετ σε μαθητές που στερούνται τον απαραίτητο εξοπλισμό για να παρακολουθήσουν την τηλεκπαίδευση.

 

Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων -Καματερού είναι μάλιστα ο πρώτος Δήμος στη Δυτική Αττική που προχωρά σε αυτή την κίνηση της δωρεάς τάμπλετ.

 

Η επιλογή των οικογενειών που θα λάβουν τα τάμπλετ θα γίνει σε συνεργασία  με τις διευθύνσεις των σχολείων του Δήμου και σύμφωνα με τα κριτήρια που έχει θεσπίσει το υπουργείο Παιδείας .

Ο δήμαρχος Αγ. Αναργύρων-Καματερού Σταύρος Τσίρμπας  σχολίασε κατά την παραλαβή των τάμπλετ. «Το δικαίωμα στην εκπαίδευση είναι αδιαμφισβήτητο καθώς προσβλέπει στην πλήρη ανάπτυξη της ανθρώπινης προσωπικότητας και στην ενίσχυση του σεβασμού των δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών.

Κι εμείς ως θεματοφύλακας αυτών, οφείλουμε να συμμετέχουμε ενεργά στην υπεράσπισή τους, εξασφαλίζοντας ίσες ευκαιρίες για όλους.

Πιστοί στις αξίες μας, προχωρήσαμε στην προμήθεια ηλεκτρονικών μέσων ώστε να διευκολύνουμε την πρόσβαση των μαθητών του Δήμου μας στην εκπαίδευση.

Τις επόμενες μέρες θα παραδώσουμε περισσότερα από 500 τάμπλετ που εξασφαλίσαμε με πόρους του Δήμου, των σχολικών επιτροπών αλλά και δωρεές τα οποία θα διανεμηθούν για την κάλυψη των αναγκών των παιδιών που δεν έχουν μέχρι σήμερα τη δυνατότητα να συμμετέχουν στα μαθήματα εξ αποστάσεως. Τα τάμπλετ θα διανεμηθούν στις Διευθύνσεις των σχολείων οι οποίες θα αναλάβουν την προώθησή τους στους μαθητές.

Παράλληλα ενεργοποιούμε δωρεάν δίκτυο wifi με υψηλές ευρυζωνικές ταχύτητες σε 4 σημεία του Δήμου ώστε να εξυπηρετηθούν όσοι χρειάζονται.

Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να καλύψουμε όσο το δυνατό περισσότερες οικογένειες και να εξασφαλίσουμε τις στοιχειώδεις προϋποθέσεις για τα παιδιά μας.

Η απάντηση στην παρατεταμένη κρίση αξιών που βιώνουμε μπορεί να έρθει μόνο μέσα από την  εκπαίδευση των παιδιών που παρά τις δύσκολες συνθήκες ανταποκρίνονται στη μεγαλύτερη πρόκληση να μείνουν μακριά από τις αίθουσες, τους φίλους τους και τον παραδοσιακό τρόπο μάθησης.

Είμαστε διατεθειμένοι να διευρύνουμε με κάθε τρόπο την προσβασιμότητα των παιδιών μας με την ενίσχυση των τεχνολογικών εργαλείων για επικοινωνία και στήριξη τόσος σε αυτή την περίοδο και στήριξη τόσο σε αυτή την περίοδο εγκλεισμού όσο και στη συνέχεια με στοχευμένες πρωτοβουλίες και δράσεις που θα κάνουν ευκολότερη την καθημερινότητα των παιδιών και θα απαλύνουν ένα ακόμη βάρος από  τις πλάτες των γονέων».