Home Δυτική αθήνα ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ: ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ
ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ: ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ

ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ: ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ

0
0

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 9 Σεπτέμβρη ύστερα από αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης συζητήθηκε το θέμα των μέτρων προστασίας για τους εργαζόμενους του Δήμου, για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

 

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Λαϊκής Συσπείρωσης:

Στην παρέμβαση του ο Θοδωρής Σκολαρίκος, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι:  «Ζητήσαμε να γίνει αυτή η συζήτηση γιατί η υγεία και η ίδια η ζωή του λαού πρέπει να είναι πρώτη προτεραιότητα. Περισσότερο από τον κορονοϊό μας ανησυχεί η πολιτική της κυβέρνησης, θα πούμε μόνο για τα πρωτόκολλα που έγιναν λάστιχο στον τουρισμό. Η δημοτική αρχή μας λέει ότι όλα είναι καλώς καμωμένα. Όμως εδώ πρέπει να δοθούν συγκεκριμένες απαντήσεις:

-Την 1η Σεπτεμβρίου εργαζόμενοι κλήθηκαν να ανοίξουν τους παιδικούς σταθμούς χωρίς καθαρίστριες. Η ίδια εικόνα υπήρχε και σε αρκετά σχολεία του Δήμου.

-Οι εργαζόμενοι του Δήμου έχουν επισημάνει με επιστολή τους προς τους δημοτικούς συμβούλους συγκεκριμένες ελλείψεις στον εξοπλισμό προστασίας από τον κορονοϊό, όπως διαχωριστικά, στολές μιας χρήσης κ.α.

-Παρά τους πανηγυρισμούς της δημοτικής αρχής με τίτλο «κανένα παιδί εκτός παιδικού σταθμού», αυτή τη στιγμή η πλειοψηφία των γονιών δε γνωρίζει πότε θα γίνουν δεκτά τα παιδιά τους.

Χρειάζεται αναλυτική και ακριβής ενημέρωση από τη δημοτική αρχή. Εδώ δε χωράνε επικοινωνιακά τρικ και παχιά λόγια».

 

Η ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Ακολούθησαν παρεμβάσεις από τον πρόεδρο της  Ένωσης Γονέων κ.Σίμο και την πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων κ. Καμαρινοπούλου. Ο κ. Σίμος ζήτησε να υιοθετεί από το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισμα με αιτήματα που αφορούν στα προβλήματα που υπάρχουν στα σχολεία. Η κ. Καμαρινοπούλου περιέγραψε αναλυτικά τη μάχη που δίνουν οι εργαζόμενοι καθημερινά για την εξυπηρέτηση του δημότη χωρίς να έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό, ακόμα και αυτοί που είναι στην πρώτη γραμμή, όπως οι εργαζόμενοι στην κοινωνική υπηρεσία. Ζήτησε από τη δημοτική αρχή συγκεκριμένες δεσμεύσεις για την  εξασφάλιση των μέσων ατομικής προστασίας που απαιτούνται.

Ο Δήμαρχος στην τοποθέτηση του μίλησε για υπερβολές και ανακρίβειες και σημείωσε ότι η δημοτική αρχή για τα σχολεία θα κάνει «ότι ζητήσει η κυβέρνηση, τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο».

 

Η ΔΕΥΤΕΡΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΣΚΟΛΑΡΙΚΟΥ

Στη δευτερολογία του ο Θοδωρής Σκολαρίκος επισήμανε: «Πέρα από τις αναρτήσεις που γίνονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπάρχει η πραγματικότητα. Τα στοιχεία που έδωσε η υπεύθυνη για τους παιδικούς σταθμούς μάλλον γκριζάρουν την εικόνα που επιδιώκει να δώσει η δημοτική αρχή. Τι προκύπτει όμως; Ότι θα προσληφθούν εργαζόμενοι με δίμηνα μέχρι να έρθει το προσωπικό από το ΕΣΠΑ με στόχο να πάρουν τα παιδιά στις 10 Οκτωβρίου. Άρα για να μιλάμε σωστά ελληνικά η δημοτική αρχή επιδιώκει να πάρει τα παιδιά και αυτό ενδεχομένως να γίνει στις 10 Οκτωβρίου. Δεύτερο ζήτημα: εδώ έγιναν κάποιες συγκεκριμένες καταγγελίες από το σωματείο. Ο δήμαρχος δε μπορεί να αμφισβητεί συγκεκριμένα γεγονότα. Για παράδειγμα πριν από λίγο ο Δήμαρχος είπε ότι το τμήμα προμηθειών λειτουργεί εκ περιτροπής. Όταν τον διόρθωσε ο εργαζόμενος στο συγκεκριμένο τμήμα και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου, το «διόρθωσε» λέγοντας ότι λειτουργούσε μέχρι τέλη Αυγούστου.  Αναφορικά με τα σχολεία δε μπορεί από τη μία ο Δήμαρχος να προβάλλει την  ιδιότητα του ως μέλος της ΝΔ, επιλεκτικά βεβαίως, και να λέει «θα κάνουμε ότι μας πει το υπουργείο, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο» και από την άλλη να λέει ότι «συμφωνεί» με το αίτημα για 15αρια τμήματα. Η Λαϊκή Συσπείρωση στηρίζει τα αιτήματα της Ένωσης Γονέων και ζητάει από τη δημοτική αρχή να λύσει εδώ και τώρα το ζήτημα των μέσων ατομικής προστασίας.

 

ΣΗΡΙΑΛ ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Για το νέο επεισόδιο στο σήριαλ των «ανεξαρτητοποιήσεων» στο δημοτικό συμβούλιο (δήλωση Γιαννίρη από το συνδυασμό Καμαρινόπουλου) ο Θοδωρής Σκολαρίκος σχολίασε: Στο χωριό μου λένε «ανεμομαζώματα διαολοσκορπίσματα». Κάποιους συναδέλφους που δήλωσαν ανεξάρτητοι τους ακούσαμε πρώτη φορά όταν έκαναν τη σχετική δήλωση. Σε κάθε περίπτωση φαίνεται περίτρανα ότι δε σας χωρίζουν ανυπέρβλητες διαφωνίες, το αντίθετο. Θέλουμε να σημειώσουμε πάντως ότι ελάχιστη πράξη συνέπειας για όποιον ή όποια αποφασίσει να αποχωρήσει από ένα δημοτικό συνδυασμό είναι να παραιτηθεί και να διαθέσει την έδρα στο συνδυασμό με τον οποίο εκλέχτηκε. Όλα τα άλλα είναι «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε».

 

ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΖΩΝΤΑΝΗΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ

Με ερώτηση που κατάθεσαν οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Αγίων Αναργύρων – Καματερού ρωτούν τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου:

κ. Πρόεδρε,

Και πριν την πανδημία και εν μέσω των περιοριστικών μέτρων (αναφερόμαστε ενδεικτικά στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 7 Απριλίου) όλες οι παρατάξεις είχαν διατυπώσει το αίτημα και η δημοτική αρχή είχε δεσμευτεί ότι άμεσα θα ξεκινήσει η ζωντανή μετάδοση των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Μέχρι και σήμερα αυτό δεν έχει υλοποιηθεί. Μάλιστα στις συνεδριάσεις που έγιναν με τηλεδιάσκεψη το προηγούμενο διάστημα δεν μας κοινοποιήθηκε ούτε καν το link αναμετάδοσης, παρά τη σχετική διαβεβαίωση.

Με βάση τα παραπάνω θα θέλαμε να μας απαντήσετε στα ακόλουθα:

-Γιατί δεν έχει υλοποιηθεί μέχρι σήμερα η ζωντανή μετάδοση των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου;

-Τι ενέργειες έχετε κάνει προς αυτήν την κατεύθυνση;

-Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση της δέσμευσης σας;

 

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Θοδωρής Σκολαρίκος

Γιώργος Βαρλάς

Βάσω Ζάχαρη

Μιχάλης Καραβίδας