Home Χωρίς κατηγορία ΑΘΛΟΠΑΙΔΙΕΣ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΣΤΟ “Ν. ΠΑΞΙΜΑΔΑΣ”
ΑΘΛΟΠΑΙΔΙΕΣ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΣΤΟ “Ν. ΠΑΞΙΜΑΔΑΣ”

ΑΘΛΟΠΑΙΔΙΕΣ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΣΤΟ “Ν. ΠΑΞΙΜΑΔΑΣ”

0
0

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΝΗΠΙΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΣΤΙΣ ΑΘΛΟΠΑΙΔΙΕΣ

 

Με παιδικά χαμόγελα γέμισε το Κλειστό Γυμναστήριο «Ν. Παξιμαδάς» την Τετάρτη 10 Απρίλη από τα προνήπια των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών, που συμμετείχαν στις Αθλοπαιδιές 2019.

Η διοργάνωση Kids Athletics πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Γυμναστικών Αθλητικών Σωματείων (ΣΕΓΑΣ) και των αθλητικών τμημάτων του Δήμου.

Τα προνήπια μπήκαν στον αθλητικό στίβο και συμμετείχαν σε γυμναστικές επιδείξεις προσαρμοσμένες στην ηλικία τους, όπως άλματα, εμπόδια, σλάλομ, ρίψεις και κουτσό. Η συγκεκριμένη διοργάνωση πραγματοποιήθηκε από τον ΣΕΓΑΣ πρώτη φορά σε τέτοιες ηλικίες και οι μικροί αθλητές εντυπωσίασαν και καταχειροκροτήθηκαν από τους γονείς και τους συγγενείς τους.

Οι Αθλοπαιδιές αποτέλεσαν την κορύφωση όλων των προηγούμενων δράσεων, στα πλαίσια του ενιαίου παιδαγωγικού προγράμματος «Αθλούμαι και Γυμνάζομαι, μα τη νίκη λίγο Νοιάζομαι». Στόχος τους ήταν να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με τον κλασσικό αθλητισμό και με τις αρχές του «ευ αγωνίζεσθαι» μέσω του παιχνιδιού, εστιάζοντας στη χαρά της συμμετοχής.

ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΕΠΑΙΝΟΙ

Τα προνήπια βραβεύτηκαν με μετάλλια και επαίνους για τις αθλητικές τους ικανότητες, από τον δήμαρχο της πόλης, Βαγγέλη Σίμο και την αντιδήμαρχο Παιδείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής, Ανθή Ζορμπά, ενώ παρευρέθησαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Θανάσης Φιλίππου και ο δημοτικός σύμβουλος, Βασίλης Κατσαμάκης.

Στον χαιρετισμό που απήθυνε ο δήμαρχος, τόνισε τη σημασία των ερεθισμάτων που παίρνουν τα παιδιά μέσα από τις συγκεκριμένες δράσεις, αλλά και της παρακίνησης να ασχοληθούν συστηματικά με τον αθλητισμό. Το επόμενο ραντεβού ανανεώνεται με την πραγματοποίηση πεζοπορίας στο Άλσος του Αγίου Δημητρίου, σε συνεργασία με τον Πεζοπορικό Σύλλογο Πετρούπολης και τον Φορέα Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας.

Ο δήμος Πετρούπολης ευχαρίστησε την Ελληνική Ένωση Έρευνας και Διάσωσης Εθελοντών Αττικής και τον προϊστάμενο της Κοινωνικής Υπηρεσίας και επισκέπτη υγείας, Δημήτρη Πέτσα για την συνεισφορά και την παρουσία τους στην αθλητική διοργάνωση.