Home Πετρούπολη Αλλαγή χρήσης του Βοτανικού Κήπου
Αλλαγή χρήσης του Βοτανικού Κήπου

Αλλαγή χρήσης του Βοτανικού Κήπου

0
0

Την αλλαγή χρήσης των κτιρίων του Βοτανικού Κήπου αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Πετρούπολης στην τελευταία του συνεδρίαση στις 23 Ιανουαρίου 2018.

 

Στόχος είναι να αξιοποιηθεί ο χώρος που μένει ανεκμετάλλευτος εδώ και οκτώ χρόνια. Η δημοτική αρχή προτίθεται εκεί να δημιουργήσει χώρους πολιτιστικών δραστηριοτήτων καθώς και να μεταφερθεί εκεί η Δραματική Σχολή!

 

Ο δήμαρχος  Βαγγέλης Σίμος

Ο δήμαρχος Πετρούπολης Βαγγέλης Σίμος εξήγησε πως σκοπός είναι να μεταστεγασθούν δομές σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις που θα μείνουν στο δήμο. Τώρα αυτές φιλοξενούνται σε ενοικιαζόμενα χώρους και ο δήμος σπαταλά περίπου 350.000 ευρώ μόνο για τη στέγασή τους. Ξεκαθάρισε επίσης πως ο δήμος στρέφεται προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς πρόκειται για χώρο που βρίσκεται μέσα σε άλσος εντός σχεδίου. Κατά συνέπεια η συγκεκριμένη αλλαγή στη χρήση αποτελεί μονόδρομο καθώς δεν μπορεί να επεκταθεί.

 

Ο Νίκος Σακούτης

Ο Νίκος Σακούτης, επικεφαλής της ΡΑΚ επισήμανε πως όλες οι παρατάξεις έχουν συμφωνήσει πως εκεί πρέπει να οικοδομηθεί το δημαρχείο. Ξεκαθάρισε πως την παρούσα περίοδο είναι άλλες οι προτεραιότητες και για αυτό θα πρέπει να μείνει ανοιχτό το θέμα.  Τέλος τόνισε ότι πρέπει  να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια διεκδίκησης για το δημαρχείο με κοινή των δημοτικών παρατάξεων.

 

Ο Θοδωρής Λάππας

Ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της Πετρούπολη Μαζί Θοδωρής Λάππας συμφώνησε με την αλλαγή χρήσης αλλά τόνισε ότι ο συγκεκριμένος χώρος είναι ο καταλληλότερος  για την ανοικοδόμηση δημαρχείου.  Επισήμανε πως το Δημαρχείο θα βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και θα εξυπηρετεί όλους τους πολίτες. Επίσης είπε ότι ως αιρετοί πρέπει να το διεκδικήσουν με πολιτική λύση από την στιγμή που οι τεχνοκράτες υπάλληλοι της Αποκεντρωμένης αρνούνται.

 

Η Κατερίνα Πατρικίου

Η Κατερίνα Πατρικίου της Ανυπότακτης Πετρούπολης από την πλευρά της δήλωσε αντίθετη προς την αλλαγή χρήσης και τσιμεντοποίησης ενός χώρου πρασίνου. Επισήμανε πως αυτή τη στιγμή ο χώρος έχει μια ζωντανή δημιουργική δραστηριότητα από συλλογικότητες τις οποίες παρακολουθούν πολλοί πολίτες.

 

Ο Ευθύμης Μπουρνάς

Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Ευθύμης Μπουρνάς είναι αναγκαία η αλλαγή χρήσης ενός χώρου όπου ανήκει στο δήμο ώστε να δοθεί σε ευρύτερη χρήση στους δημότες. Παράλληλα ζήτησε να εξεταστεί και το κομμάτι των συλλογικοτήτων που δραστηριοποιούνται στο χώρο και πως αυτοί θα βρουν βήμα έκφρασης μετά την αλλαγή χρήσης.

 

Ο Νίκος Σταγκουράκης

Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Νίκος Σταγκουράκης επισήμανε πως είναι θετική η κίνηση του δήμου να αξιοποιήσει το συγκεκριμένο χώρο. Χαρακτήρισε λαθεμένη την επιλογή για τη δημιουργία Βοτανικού Κήπου που στέρησε από την πόλη τη δυνατότητα να έχει ένα δημαρχιακό μέγαρο. Συμφώνησε λοιπόν με την αλλαγή προσωρινής χρήσης σε πολιτιστικούς χώρους και αν υπάρξουν οι δυνατότητες στο μέλλον να ξανασυζητηθεί το θέμα του δημαρχείου. Τέλος επισήμανε πως θα πρέπει ο δήμος να φροντίσει ώστε να παρέχει χώρους και στέγαση στις συλλογικότητες που βρίσκονται στον Βοτανικό Κήπο.

Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια συζήτησης του θέματος παρευρεθήκαν εκπρόσωποι των συλλογικοτήτων που δραστηριοποιούνται στο Βοτανικό Κήπο που έκαναν μία αναφορά των δράσεων τους και δήλωσαν πως είναι αντίθετοι στην αλλαγή χρήσης και στην τσιμεντοποίηση του Βοτανικού Κήπου.