Home Ελλάδα ΑΛΛΑΞΑΝ ΧΡΩΜΑ ΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ «ΚΟΚΚΙΝΟΙ» ΔΗΜΟΙ
ΑΛΛΑΞΑΝ ΧΡΩΜΑ ΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ «ΚΟΚΚΙΝΟΙ» ΔΗΜΟΙ

ΑΛΛΑΞΑΝ ΧΡΩΜΑ ΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ «ΚΟΚΚΙΝΟΙ» ΔΗΜΟΙ

0
0

ΤΟ ΧΑΪΔΑΡΙ, ΤΗΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ ΕΧΑΣΕ ΤΟ ΚΚΕ ΠΟΥ «ΠΑΡΗΓΟΡΗΘΗΚΕ» ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΘΡΙΑΜΒΕΥΤΙΚΗ ΕΚΛΟΓΗ ΠΕΛΕΤΙΔΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ!

 

Τη μάχη σε τρεις δήμους έχασε η Λαϊκή Συσπέιρωση και το ΚΚΕ που διατήρησε μόνο το δήμο Πατρέων. Τρεις παραδοσιακά «κόκκινοι» δήμοι – Καισαριανή, Χαϊδάρι και Πετρούπολη χάθηκαν και φαίνεται να γυρίζουν σελίδα.

 

Στην Πετρούπολη μετά από εννέα χρόνια ο δήμος περνά και πάλι στα χέρια του Στέφανου Βλάχου με ποσοστό 50,99% και 9685 ψήφους 375 περισσότερους από αυτούς που επέλεξαν τον Βαγγέλη Σίμο.

Στην Καισαριανή ο ανεξάρτητος Χρ. Βοσκόπουλος με 52,83% και 5180 ψήφου επικράτησε έναντι του Ηλία Σταμέλου της ΛΑΣΥ που συγκέντρωσε το 47,17% και 4625 ψήφους.

 

Στο Χαϊδάρι ο Ε. Ντηνιακός με 54,06%  και 9533 ψήφους επικράτησε του Μ. Σελέκου που συγκέντρωσε το 45,94% και 8101 ψήφους.

ΠΑΡΗΓΟΡΙΑ ΜΕ ΠΕΛΕΤΙΔΗ

Η πανηγυρική εκλογή του Κώστα Πελετίδη με 70,91% και 54672 ψήφους έναντι του 29,09% που συγκέντρωσε ο Γρηγόρης Αλεξόπουλος μετρίασε κάπως τις αρνητικές εντυπώσεις.   Ο επανεκλεγής δήμαρχος υπογράμμισε ότι «ενωμένοι, θα συνεχίσουμε να δίνουμε μάχες, να έχουμε νίκες, ν’ ανακουφίζουμε τα λαϊκά στρώματα» και πρόσθεσε: «Συνεχίζουμε από το ίδιο μετερίζι. Θ’ αγωνιστούμε μαζί με τους εργαζόμενους, τους νέους και τις νέες, τους επαγγελματίες, τους αυτοαπασχολουμένους, τους αγρότες, γι’ αυτά που δικαιούνται. Ο αγώνας είναι μακρύς και δύσκολος. Ξέρουμε τις αιτίες. Θα τις αντιμετωπίσουμε με περισσότερο πείσμα και επιμονή». Στο ίδιο μήκος κύματος φυσικά ήταν οι δηλώσεις και των υποψηφίων δημάρχων που δεν εξελέγησαν και τώρα από τη θέση της αντιπολίτευσης θα συνεχίσουν την μάχη τους.

 

ΔΗΛΩΣΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ

 

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους και όλες, όσους και όσες στήριξαν σήμερα τους συνδυασμούς της Λαϊκής Συσπείρωσης. Στο δήμο Πάτρας όπου επανεκλέγεται δήμαρχος ο Κώστας Πελετίδης με μεγαλύτερη δύναμη και ορμή, με νέες δυνάμεις συνεχίζουμε την αγωνιστική πορεία για να ανακουφίσουμε τη λαϊκή οικογένεια. Για να υπερασπιστούμε τα λαϊκά δικαιώματα, τις ανάγκες, κόντρα στο ασφυκτικό θεσμικό πλαίσιο της τοπικής διοίκησης αλλά και τη συνολική αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων. Για να διεκδικήσουμε έργα προστασίας της ζωής του λαού μας» δήλωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Αλλά και στους υπόλοιπους δήμους από θέσεις αντιπολίτευσης πλέον θα δώσουμε την μάχη για τις μεγάλες λαϊκές ανάγκες με όλους και όλες, όσους και όσες συμπορεύθηκαν μαζί μας, πλαισίωσαν τα αγωνιστικά ψηφοδέλτιά μας» πρόσθεσε.