Home Ίλιον ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ ΠΟΛΗ: ΑΣΦΑΛΗΣ ΠΟΛΗ, ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ ΠΟΛΗ: ΑΣΦΑΛΗΣ ΠΟΛΗ, ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ ΠΟΛΗ: ΑΣΦΑΛΗΣ ΠΟΛΗ, ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ

0
0

Με αφορμή τον τραυματισμό του μαθητή που παγιδεύθηκε σε σπασμένη σχάρα ομβρίων υδάτων η Αλληλέγγυα Πόλη καλεί τον δήμο να δείξει αφοσίωση, σχέδιο και προσήλωση στην ασφάλεια των δημοτών

 

 

Ευθύνες για τη μη ασφαλή πρόσβαση των μαθητών επιρρίπτει με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη «Αλληλέγγυα Πόλη – Συμμαχία για το Ίλιον».

 

Αφορμή στάθηκε ο πρόσφατος τραυματισμός του  μαθητή που παγιδεύθηκε σε μία σπασμένη σχάρα ομβρίων υδάτων.

Η δημοτική παράταξη καλεί την διοίκηση του Δήμου Ιλίου να αναλογιστεί και να κατανοήσει επιτέλους, πως η ασφαλής πρόσβαση όλων των μαθητών, των γονέων και των εκπαιδευτικών στα σχολεία, αλλά εν τελεί και η ασφαλής διέλευση όλων των πεζών συμπολιτών μας απαιτεί αφοσίωση, σχέδιο, προσήλωση.

Απευθύνει κάλεσμα και στους πολίτες να σέβονται το κοινωνικό σύνολο και να αναλογιστούν πως θα διευκολύνουν (και όχι πως θα δυσκολέψουν) τη ζωή όλων.

Και κλείνει με την χαρακτηριστική φράση, «για να μπορέσουμε να φτιάξουμε όλοι μαζί την πόλη που μας αξίζει, οφείλουμε πρώτα και κύρια να σεβόμαστε και τον διπλανό μας».

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΛΛΗΕΓΓΥΑΣ ΠΟΛΗΣ

– Για τον τραυματισμό μαθητή έξω από το 12ο Δημοτικό Σχολείο Ιλίου

Πριν από δύο μόλις ημέρες, μαθητής τραυματίστηκε και κινδύνεψε σοβαρά έξω από το 12ο Δημοτικό Σχολείο Ιλίου, κατά τη διαδρομή από το σπίτι προς το σχολείο του.

Το πεζοδρόμιο ήταν φραγμένο από μπάζα και σκουπίδια, με αποτέλεσμα το παιδί, όπως και τόσοι άλλοι πεζοί, να αναγκαστεί να μετακινηθεί στον δρόμο και εκεί να πατήσει σε σχάρα, να γλιστρήσει και να εγκλωβιστεί το πόδι του, με κίνδυνο και επιπτώσεις για το ίδιο. Με μαρτυρίες μάλιστα να κάνουν λόγο για ατυχήματα που έχουν επαναληφθεί στο σημείο και κατά το παρελθόν.

Αυτά έγιναν τη Δευτέρα το πρωί. Σήμερα Τετάρτη, μόλις δύο ημέρες μετά, η εικόνα και η κατάσταση στο σημείο είναι ακριβώς η ίδια… Μπάζα και σκουπίδια πεταμένα και αμάζευτα, το πεζοδρόμιο άχρηστο, μη προσβάσιμο, οι ίδιοι κίνδυνοι για μαθητές, γονείς, δασκάλους και περαστικούς που για να περάσουν από το σημείο θα πρέπει να μετακινηθούν στον δρόμο.

Φαίνεται το ενδιαφέρον των αρμοδίων ήταν τόσο “αληθινό”, που κράτησε μόνο λίγες ώρες. Από σημέρα και πάλι τα γνωστά, οι γνωστές εικόνες εγκατάλειψης και αδιαφορίας στην πόλη μας.

Καλούμε τη δημοτική αρχή να αναλογιστεί και να κατανοήσει επιτέλους, πως η ασφαλής πρόσβαση όλων των μαθητών, των γονέων και των εκπαιδευτικών στα σχολεία, αλλά εν τελεί και η ασφαλής διέλευση όλων των πεζών συμπολιτών μας, δεν είναι “πυροτέχνημα”, ούτε γίνεται με όρους επικοινωνίας.

Απαιτεί αφοσίωση, σχέδιο, προσήλωση. Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση με τη προσβασιμότητα στην πόλη μας. Παντού κίνδυνοι, τα μισά πεζοδρόμια με εμπόδια, υποδομές που έχουν παλιώσει και έχουν καταστεί επικίνδυνες, καθαριότητα που δεν είναι στα επίπεδα που πρέπει.

Δεν μπορεί να είναι αυτή η εικόνα καθημερινά, έξω από τα σχολεία της πόλης μας.

Τέλος, καλούμε όλους τους δημότες να σέβονται το κοινωνικό σύνολο και να μην ρίχνουν μπάζα ή αλλά ογκώδη αντικείμενα σε χώρους που δεν πρέπει, ειδικά σε σημεία που φράζουν τον δρόμο. Ας αναλογιστούμε πως θα διευκολύνουμε (και όχι πως θα δυσκολέψουμε) την καθημερινότητα ενός ΑΜΕΑ συμπολίτη μας ή ενός νέου γονέα που κυκλοφορεί με μωρό σε καρότσι.

Τελικά τη ζωή όλων μας.

Για να μπορέσουμε να φτιάξουμε όλοι μαζί την πόλη που μας αξίζει, οφείλουμε πρώτα και κύρια να σεβόμαστε και τον διπλανό μας.

Δημοτική Κίνηση “Αλληλέγγυα Πόλη -Συμμαχία για το Ίλιον”