Home Ίλιον ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ ΠΟΛΗ : ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΛΗΜΜΥΡΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ… ΚΟΥΦΙΑ ΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΙΛΙΟΥ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ ΠΟΛΗ : ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΛΗΜΜΥΡΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ… ΚΟΥΦΙΑ ΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΙΛΙΟΥ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ ΠΟΛΗ : ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΛΗΜΜΥΡΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ… ΚΟΥΦΙΑ ΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΙΛΙΟΥ

0
0

Για επιδερμική αντιμετώπιση των προβλημάτων στα σχολεία του Ιλίου και κούφια λόγια από την δημοτική αρχή κάνει λόγο με δελτίο Τύπου που εξέδωσε η «Αλληλέγγυα Πόλη».

 

Αφορμή στάθηκε όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου τα πλημμυρικά φαινόμενα που παρουσίασαν σχολεία της πόλης κατά την πρόσφατη νεροποντή.

 

Αναλυτικά η Αλληλέγγυα Πόλη αναφέρει:

«Στις 19 Αυγούστου ο Δήμαρχος Ιλίου, κ. Ζενέτος, σε Δελτίο Τύπου που εξέδωσε «περηφανευόταν» για τα έργα συντήρησης και τις επισκευές που πραγματοποίησε σε εσωτερικούς και αύλειους χώρους σχολικών μονάδων του Δήμου Ιλίου. Πιο συγκεκριμένα, έκανε λόγο και για εργασίες υγρομόνωσης «ώστε όλα τα σχολεία να είναι απολύτως έτοιμα και ασφαλή για να υποδεχτούν τους μαθητές».

Δυστυχώς, για μία ακόμη φορά για τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς στο Ίλιον, ήρθε η ίδια η πραγματικότητα να διαψεύσει τον κ. Δήμαρχο. Στην πρώτη δυνατή βροχή για τη νέα σχολική χρονιά που έπεσε αυτές τις ημέρες, τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν σε αρκετά σχολεία της πόλης μας δεν ήταν αμελητέα.

Καλούμε για άλλη μία φορά τη δημοτική αρχή, τόσο τον  κ. Δήμαρχο όσο και τους αρμόδιους αντιδημάρχους, να σκύψουν πάνω από τα πραγματικά προβλήματα που ταλαιπωρούν την πόλη μας – και δυστυχώς βλέπουμε να επαναλαμβάνονται κάθε χρόνο – και να πάψουν να τα αντιμετωπίζουν όλα «επιδερμικά», επικοινωνιακά, ή να αναλώνονται σε αχρείαστες φιέστες. Να κάνουν έργα και να αφήσουν να μιλούν αυτά. Φτάνει με τα κούφια λόγια.

Τα σχολεία του Ιλίου, η εύρυθμη και ασφαλής λειτουργία τους, θα πρέπει να αποτελούν για τον Δήμο μας προτεραιότητα, και όχι να αντιμετωπίζονται ως «ευκαιρία» για να κάνει ο εκάστοτε δημοτικός άρχων δημόσιες σχέσεις ή να παζαρεύει ψήφους. Ας σταθούμε επιτέλους λίγο όλοι και όλες στο ύψος των περιστάσεων».