Home Πετρούπολη ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΣΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΣΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΣΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

0
0

ΜΕ LED ΘΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΘΕΙ ΟΙ ΛΑΜΠΕΣ ΣΤΙΣ ΚΟΛΩΝΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΣΤΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΟΔΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

 

Με φωτιστικά σώματα τύπου Led σε λεωφορειόδρομους της Πετρούπολης ξεκίνησε από τη Δευτέρα 11/2 η αναβάθμιση του δημοτικού φωτισμού.

 

Το έργο από την διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Πετρούπολης, κατατέθηκε στην Περιφέρεια Αττικής τον Σεπτέμβριο του 2016 και τελικά ξεκίνησε χθες, με τελικό κόστος 237.780,90 €.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν ολοκληρωμένες παρεμβάσεις αναβάθμισης του δικτύου οδοφωτισμού σε κεντρικές οδούς και συγκεκριμένα στις: 28ης Οκτωβρίου, Κλεισούρας, Κωνσταντινουπόλεως, Ελαιών, Ρήγα Φερραίου, Ανατολ. Ρωμυλίας, Βορείου Ηπείρου, Κερασόβου-Πανοράματος, Πλούτωνος, Θεοκλήτου, Περικλέους και στην 25ης Μαρτίου.

Η συγκεκριμένη μελέτη είναι απόρροια του πιλοτικού ευρωπαϊκού προγράμματος “ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ”, το οποίο υλοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2015 στην Πετρούπολη, με παρεμβάσεις τότε σε πέντε δημοτικά κτίρια, αλλά και στον δημοτικό φωτισμό της πόλης.

Σύμφωνα με τον ενεργειακό επιθεωρητή, μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, τα δημοτικά κτίρια στα οποία έγιναν παρεμβάσεις ανέβηκαν ενεργειακή κατηγορία, ενώ παράλληλα το ποσοστό εξοικονομούμενης ηλεκτρικής ενέργειας για τον δήμο μας ανήλθε στα 81%, με παράλληλη αποφυγή εκπομπών Co2 96.5CO2 ανά έτος και με εξοικονόμηση ενεργειακού κόστους 17.562 ευρώ ανά έτος.

Τέλος, η διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών έχει συντάξει μελέτες για την ενεργειακή αναβάθμιση σε σχολεία της πόλης (2ο Δημοτικό, 2ο-5ο Γυμνάσιο, 4ο Λύκειο κλπ.), με σκοπό την μέγιστη δυνατή εξοικονόμηση ενέργειας, αλλά και τον εκσυγχρονισμό του οδοφωτισμού στην πόλη.