Home Δυτική αθήνα ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΥΚΝΩΣΗ ΤΩΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΤΟΥ ΟΑΣΑ ΖΗΤΟΥΝ ΒΛΑΧΟΣ, ΖΕΝΕΤΟΣ ΚΑΙ ΤΣΙΡΜΠΑΣ
ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΥΚΝΩΣΗ ΤΩΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΤΟΥ ΟΑΣΑ ΖΗΤΟΥΝ ΒΛΑΧΟΣ, ΖΕΝΕΤΟΣ ΚΑΙ ΤΣΙΡΜΠΑΣ

ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΥΚΝΩΣΗ ΤΩΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΤΟΥ ΟΑΣΑ ΖΗΤΟΥΝ ΒΛΑΧΟΣ, ΖΕΝΕΤΟΣ ΚΑΙ ΤΣΙΡΜΠΑΣ

0
0

Την αναδιάρθρωση και πύκνωση των δρομολογίων για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού ζήτησαν οι δήμαρχοι Πετρούπολης, Ιλίου και Αγίων Αναργύρων Καματερού σε συνάντηση που είχαν με τον Πρόεδρο του ΔΣ του ΟΑΣΑ.

Η συζήτηση μεταξύ των κ.κ Βλάχου, Ζενέτου και Τσίρμπα με τον κ. Ιωάννη Γκόλια διεξήχθη σε θετικό κλίμα, ενώ υπήρξε και το αίτημα για τη δημιουργία express γραμμής που θα συνδέει τους τρεις δήμους με τον σταθμό μετρό της Ανθούπολης, έως ότου επανακκινηθούν οι διαδικασίες για την επέκταση της γραμμής Γ2 του ΜΕΤΡΟ (Ανθούπολη – Ελληνικό).

 

ΣΤ. ΒΛΑΧΟΣ: ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΟΙ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ

Ο δήμαρχος Πετρούπολης Στέφανος Βλάχος δήλωσε μετά τη συνάντηση: «Είναι επιτακτική η ανάγκη να γίνουν τροποποιήσεις σε όλες τις λεωφορειακές γραμμές όσον αφορά τις ώρες αναχώρησης και προσέλευσης των λεωφορείων, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις των δρομολογίων και να μην παρουσιάζονται φαινόμενα συνωστισμού, παραβίασης των μέτρων προστασίας και ταλαιπωρίας των πολιτών που χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.  Οι προσπάθειες δεν σταματούν εδώ και φυσικά πρόκειται να συνεχιστούν έως ότου βρεθεί η ικανοποιητικότερη λύση για την μετακίνηση των πολιτών».

 

Ν. ΖΕΝΕΤΟΣ: ΑΝΑΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΥΚΝΩΣΗ ΤΩΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ

Στο ίδιο μήκος κύματος και η δήλωση του δημάρχου Ιλίου, Νίκου Ζενέτου: «Η συγκοινωνία είναι δημόσιο αγαθό που εξυπηρετεί, κυρίως, ευάλωτες ομάδες πληθυσμού και στόχος κάθε πολιτείας είναι να μεριμνά για τη διαρκή βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών της. Κομβικής σημασίας σε αυτό είναι ο ανασχεδιασμός και η πύκνωση των δρομολογίων, γεγονός που θα αναβαθμίσει τη συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση, την καθημερινότητα και συνεπώς την ποιότητα ζωής κατοίκων που το έχουν ανάγκη».

 

Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ 2 ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ

Συνάντηση μεταξύ των δημάρχων Πετρούπολης, Ιλίου και Αγίων Αναργύρων-Καματερού, με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Μεταφορών για τη γραμμή Γ2 του ΜΕΤΡΟ πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020. Οι Στέφανος Βλάχος,  Νίκος Ζενέτος και  Σταύρος Τσίρμπας   συζήτησαν με τον  Γιώργο Καραγιάννη για την επέκταση της γραμμής Γ2 του ΜΕΤΡΟ (Ανθούπολη – Ελληνικό). Ο κ. Καραγιάννης διαβεβαίωσε ότι το συγκεκριμένο έργο έχει ένα καλό επίπεδο ωριμότητας σε επίπεδο μελετών, ενώ από την πλευρά του υπήρξε σαφής δέσμευση σε θετική κατεύθυνση.

Συγκεκριμένα, η Αττικό Μετρό έχει ολοκληρώσει τις τοπογραφικές έρευνες στην περιοχή, ενώ ο Γεωτεχνικός Σχεδιασμός που είχε παγώσει από το 2015 βρίσκεται σε ισχύ. Επίσης έχει ολοκληρωθεί και η προκαταρκτική μελέτη χάραξης του έργου και χωροθέτησης των κατασκευών (σταθμών και φρεάτων).