Home Ίλιον ΑΝΟΙΞΑΝ ΟΙ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΙΛΙΟΥ
ΑΝΟΙΞΑΝ ΟΙ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΙΛΙΟΥ

ΑΝΟΙΞΑΝ ΟΙ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΙΛΙΟΥ

0
0

Άλλαξε απόφαση ο Δήμος Ιλίου μέσα σε τρεις ημέρες και ανακοίνωσε το άνοιγμα των παιδικών χαρών μετά τα πολλά παράπονα από τους δημότες

 

 

Να αλλάξει απόφαση μέσα σε τρεις ημέρες αναγκάστηκε η διοίκηση του Δήμου Ιλίου, όσον αφορά τις παιδικές χαρές και με νέα ανακοίνωσή του αναφέρει ότι από τις 5 Απριλίου επαναλειτουργούν.

 

Στην πρώτη του ανακοίνωση ο Δήμος Ιλίου στις 2 Απριλίου είχε αναφέρει ότι οι παιδικές χαρές θα παρέμειναν κλειστές, λόγω αδυναμίας φύλαξης και ελέγχου του συνωστισμού.

Η πρώτη ανακοίνωση ανάφερε:

«Για την προστασία της δημόσιας υγείας κλειστές θα παραμείνουν οι Παιδικές Χαρές του Δήμου Ιλίου

Με πρωταρχικό μέλημα την προστασία της ανθρώπινης ζωής και την αποτροπή του κινδύνου περαιτέρω διασποράς του Covid-19, ύστερα από τις αυστηρές προϋποθέσεις που προβλέπονται στις σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις λειτουργίας των Παιδικών Χαρών, σύμφωνα με το τελευταίο ΦΕΚ 1194/Β΄/27.03.2021, θα παραμείνουν κλειστές οι Παιδικές Χαρές του Δήμου Ιλίου.

Οι προϋποθέσεις που ορίζουν την επίσκεψη ομάδων έως τριών (3) ατόμων και σε αναλογία ένα (1) άτομο ανά 10 τ.μ. στις είκοσι έξι (26) Παιδικές Χαρές που διαθέτει ο Δήμος καθιστά αδύνατο τον έλεγχο και την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας.

Σε όποιες από τις Παιδικές Χαρές του Δήμου Ιλίου παρατηρείται δραστηριότητα και παρουσία πολιτών,  ενημερώνουμε ότι πρόκειται για παραβίαση των χώρων αυτών».

Οι αντιδράσεις των δημοτών ήταν μεγάλες, κυρίως με αναρτήσεις στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, με μηνύματα στα email, αλλά και με τηλεφωνικές διαμαρτυρίες, κάτι που  ανάγκασε τη δημοτική αρχή να υπαναχωρήσει.
Έτσι με νέα ανακοίνωσε του στις 5 Απριλίου άλλαξε κατεύθυνση κατά 180Ο.

Αναλυτικά αναφέρει:
«Επαναλειτουργούν οι Παιδικές Χαρές του Δήμου Ιλίου με τις προϋποθέσεις της νέας Υπουργικής Απόφασης

Ο Δήμος Ιλίου ενημερώνει ότι επαναλειτουργούν οι Παιδικές Χαρές σύμφωνα με τις προϋποθέσεις της νέας κοινής Υπουργικής Απόφασης (υπ’ αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 20651/2021 – ΦΕΚ 1308/Β΄/03.04.2021).

Παρακαλούνται οι γονείς να τηρούν τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ:

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας
  • Τήρηση αποστάσεων
  • Αποφυγή συνωστισμού
  • Τήρηση μέτρων ατομικής υγιεινής».