Home Πετρούπολη ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΙΜΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ
ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΙΜΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΙΜΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ

0
0

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης για τη μη ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου μέσω internet.

Οι περισσότεροι επικεφαλής των παρατάξεων στάθηκαν στην κρισιμότητα του θέματος της δίχρονης προσχολικής αγωγής για το οποίο υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από το εκπαιδευτικό προσωπικό αλλά κυρίως από τους γονείς. Το προεδρείο αιτιολόγησε την απόφασή του στην κακή εικόνα που αποτυπώθηκε στην προηγούμενη συνεδρίαση και στην κριτική που δέχθηκε για αυτή από τους πολίτες.

 

ΣΙΜΟΣ: Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙ ΛΕΓΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης και πρώην δήμαρχος Βαγγέλης Σίμος είπε ότι κακώς δεν βιντεοσκοπείται η συνεδρίαση καθώς είναι ένα θέμα που απασχολεί τους πάντες.

Τόνισε ότι με δεδομένο ότι το Δημοτικό Συμβούλιο είναι κεκλεισμένων των θυρών θα έπρεπε να μπορεί να το παρακολουθήσει ο κόσμος και ιδιαίτερα οι νέοι γονείς που αγωνιούν, να μάθουν τις τοποθετήσεις των παρατάξεων και να πάρουν τις απαντήσεις που θα δώσουν οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι.

 

ΧΡ. ΚΥΡΙΑΚΟΣ: ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ο δημοτικός σύμβουλος της «Πετρούπολη Μαζί» Χρήστος Κυριάκος τόνισε αναγκαιότητα της ζωντανής τηλεοπτικής μετάδοσης των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Όπως είπε κατανοεί τις εύλογες ανησυχίες του προεδρείου για το ενδεχόμενο να προβληθούν στους δημότες εικόνες που δεν θα περιποιούν τιμή για το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά από την άλλη εκδήλωσε με τη σειρά του την ανησυχία γενίκευσης της λογικής μη μετάδοσης των συνεδριάσεων αν εξακολουθήσει να υπάρχει η ίδια λογική,  δηλαδή προσπαθώντας να αποφευχθεί η προβολή πιθανών απρεπών συμπεριφορών ορισμένων δημοτικών συμβούλων να αφαιρεθεί από τους δημότες το δικαίωμα  στη δημοκρατία, στη διαφάνεια και στην ενημέρωση.

 

ΝΙΚΟΣ ΤΑΛΙΟΥΡΑΣ: Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΤΟΥ

Ο δημοτικός σύμβουλος της ΔΑΚ Νίκος Ταλιούρας τάχθηκε υπέρ των δημόσιων συνεδριάσεων και όπως είπε δεν συμμερίζεται την απόφαση του προεδρείου, όταν μάλιστα πρόκειται να συζητηθεί ένα ζήτημα  όπως η δίχρονη προσχολική αγωγή. Τόνισε ότι ο καθένας που βρίσκεται στο Δημοτικό Συμβούλιο έχει την ευθύνη των λεγομένων του και των πράξεων του και δεν είναι λύση να μην υπάρχει ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης.

 

ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΠΟΥΣΟΥΝΗΣ: ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Ο επικεφαλής των Ενεργών Πολιτών Μανώλης Μπουσούνης
στάθηκε στο γεγονός ότι ζήτημα των ζωντανών τηλεοπτικών μεταδόσεων των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν κομβικό και στην προεκλογική περίοδο αλλά και στην αρχή της θητείας του νέου συμβουλίου. Ξεκαθάρισε ότι δεν συναινεί με τη συγκεκριμένη απόφαση του πρόεδρου καθώς δεν υπήρχε και ενημέρωση των επικεφαλής.

Μάλιστα ο κ. Μπουσούνης πέραν την τοπόθετησής του στο Δημοτικό Συμβούλιο επανήλθε με ανάρτηση στο facebook κάνοντας αυστηρή κριτική στη διοίκηση Βλάχου όσον αφορά τη μη ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα τη δίχρονη προσχολική αγωγή και την αλλαγή στέγασης των νηπίων.
Ο κ. Μπουσούνης ακόμη έκανε λόγο για παραμερισμό του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και για μηδενικό έργο της διοίκησης!

Αναλυτικά η ανάρτηση του Μανώλη Μπουσούνη έχει ως εξής:
Το μαύρο που έριξε η Διοίκηση του Δήμου Πετρούπολης σήμερα (1/7) στις ζωντανές συνεδριάσεις χωρίς μάλιστα να έχει ενημερώσει κανένα δείχνει το πως αντιλαμβάνεται το διάλογο, τις πραγματικές συνθέσεις, δημοκρατικές αντιπαραθέσεις και κυρίως την ΑΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΗ ενημέρωση ΌΛΩΝ των πολιτών.

Σήμερα (1/7), τώρα που συζητάμε για το αν η Πετρούπολη επιτέλους θα ενταχθεί στην πράξη στη δωρεάν, δίχρονη προσχολική εκπαίδευση με €533.000 κρατική χρηματοδότηση ήδη από νόμο του 2018 και μια σειρά ανοικτά ζητήματα για τις αίθουσες, τον εξοπλισμό, την καθαριότητα ανοικτά.

Ως επικεφαλής των «Ενεργών Πολιτών» δήλωσα ξεκάθαρα ότι αν δεν ήταν σήμερα αυτό το θέμα και η παρουσία του θέματος των απλήρωτων εργαζομένων στο δημοτικό ωδείο θα αποχωρούσαμε.

Η διοίκηση συνεχίζει να παρακάμπτει το δημοτικό συμβούλιο όπως έκανε και με την απόφαση πίσω από την πλάτη μας για να φέρει 2 ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΜΕΤΑΦΌΡΤΩΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΆΤΩΝ στο αμαξοστάσιο.

Εμείς παλέψαμε από το 2018 να ενταχθεί η πόλη στο «Φιλόδημος» του ΥΠΕΣ για να φτιάξει τις παιδικές χαρές, να συντηρήσει σχολεία ο δήμος με 100% κρατική χρηματοδότηση. Τα μόνα έτοιμα έργα αυτό τον 1 χρόνο της Διοίκησης επί της ουσίας και ευρείας κλίμακας είναι αυτά ακριβώς.

Δεν ζούμε από την κατάρρευση της πόλης αλλά το αντίθετο.

Τίποτα λοιπόν στην πλάτη των πολιτών.

 

ΒΑΣ. ΦΙΛΙΠΠΟΥ: ΔΕΚΤΗΣ ΠΑΡΑΠΟΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πυροσβεστικά προσπάθησε να λειτουργήσει ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βασίλης Φιλίππου όσον αφορά τις αντιδράσεις για την μη μετάδοση της συνεδρίασης. Αιτιολόγησε την συγκεκριμένη απόφαση στο πλήθος παραπόνων και κριτικών που δέχθηκε προσωπικά σχετικά με την εικόνα της τελευταίας συνεδρίασης (12η) του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου συνέβησαν κάποια πράγματα, όπως τα χαρακτήρισε, ανεπίτρεπτα που προσβάλανε και το δήμο και το Δημοτικό Συμβούλιο και τους δημοτικούς συμβούλους. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «επηρεασμένος από αυτές αποφάσισα να μην υπάρχει μετάδοση για μία δύο συνεδριάσεις, ώστε να εφαρμοστεί ο κανονισμός λειτουργίας που απέστειλα στους δημοτικούς συμβούλους και στη συνέχεια θα επανέλθουμε στις ζωντανές μεταδόσεις». Τελειώνοντας τόνισε ότι η ζωντανή τηλεοπτική κάλυψη ήταν μία προσωπική του εισήγηση και ως διαδικασία ούτε υποχρεούται, ούτε  προβλέπεται από πουθενά.

 

ΣΤ. ΒΛΑΧΟΣ: Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΧΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΗΣ

Επί του θέματος τοποθετήθηκε και ο δήμαρχος Στέφανος Βλάχος επισημαίνοντας αρχικά ότι η διοίκησή του εφάρμοσε για πρώτη φορά την απ’ ευθείας μετάδοση του Δημοτικού Συμβουλίου, έχοντας κατά νου ότι  καθιστά κοινωνούς όλους τους Πετρουπολιώτες στα προβλήματα της πόλης.  Χαρακτηριστικά είπε ότι: «η τελευταία συνεδρίαση ήταν μία από τις χειρότερες στην ιστορία του δήμου Πετρούπολης και ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και γω τις δικές μου και όλοι συντελέσαμε σε αυτό. Δεν περιποιεί τιμή για κανέναν μας. Τα σχόλια που ακούστηκαν ήταν  υποτιμητικά για το σύνολο του Δημοτικού Συμβουλίου». Τόνισε ότι ο κόσμος θέλει η δημοτική αρχή να ασχολείται με τα προβλήματα της πόλης και όχι με προσωπικές αντιπαραθέσεις. Τέλος ζήτησε από το προεδρείο να εφαρμόσει τον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου όπως προβλέπεται στον κώδικα και να γίνει μία καινούργια αρχή. Όπως είπε: «υπάρχει η δημοκρατία αλλά υπάρχουν και οι κανόνες που τη διέπουν».