Home Πετρούπολη ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΑΡΖΟΓΛΟΥ! [VIDEO]
ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΑΡΖΟΓΛΟΥ! [VIDEO]

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΑΡΖΟΓΛΟΥ! [VIDEO]

0
0

Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΑΡΖΟΓΛΟΥ ΑΠΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ, ΑΝΕΒΑΣΕ ΤΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

Μία επιστολή που έστειλε ο Κώστας Αρζόγλου στους δημοτικούς συμβούλους που αφορούσε τη Δραματική Σχολή Πετρούπολης και το τι συμβαίνει μέχρι τώρα σε αυτήν,  καθώς και η παραίτησή του από το Δημοτικό Συμβούλιο για να αναλάβει ως έμμισθος τη διοίκησή της, πυροδότησαν μία έντονη αντιπαράθεση μεταξύ της διοίκησης και των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

 

 

Τρεις επικεφαλής παρατάξεων ο Δημήτρης Ταλιούρας (ΔΑΚ), ο Βαγγέλης Σίμος (Λαϊκή Συσπείρωση) και ο Θοδωρής Λάππας (Πετρούπολη Μαζί) θεώρησαν λανθασμένη την παραίτηση του κ. Αρζόγλου πέντε μήνες μετά την εκλογή του για να αναλάβει έμμισθη θέση στο δήμο.

Ο κ. Ταλιούρας που έφερε το θέμα προς συζήτηση έκανε λόγο για κοροϊδία, καθώς όπως είπε τα καθήκοντα του δημοτικού συμβούλου είναι άλλα.

Ο κ. Σίμος είπε ότι θέλετε δεν είναι ίσως και πολύ σωστό όταν κάποιος θέτει εαυτόν σε μια εκλογική θέση και ψηφίζεται να παραιτείται και να δουλεύει για τον Δήμο για τον οποίο έβαλε υποψηφιότητα.

Τέλος ο κ. Λάππας μίλησε για εκφυλιστικό φαινόμενο να θέτει υποψηφιότητα κάποιος τον Μάιο, να παραιτείται τον Οκτώβριο, να επικαλείται επαγγελματικούς λόγους, και ταυτόχρονα να τον προετοιμάζουμε για τους επαγγελματικούς λόγους.

Ο δήμαρχος Πετρούπολης Στέφανος Βλάχος έκανε λόγο για μικροκομματικές σκοπιμότητες που φτάνουν σε σημείο εξευτελισμού της προσωπικότητας του κ. Αρζόγλου που  έχει προσφέρει στην πόλη και στη χώρα.

 

ΣΙΜΟΣ: Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΠΟΨΗ

Πέραν αυτού όμως η επιστολή του κ. Αρζόγλου δημιούργησε και ερωτήματα στους δημοτικούς συμβούλους ως προς την ορθή λειτουργία της και τα οικονομικά αποτελέσματα που προκύπτουν από αυτή. Ήταν χαρακτηριστική η τοποθέτηση του πρώην δήμαρχου Βαγγέλη Σίμου ότι η συγκεκριμένη επιστολή αποτελεί την προσωπική άποψη του κ. Αρζόγλου η οποία και το πρότεινε να έρθει προς συζήτηση σε άλλη συνεδρίαση ο απολογισμός της Δραματικής Σχολής υπογεγραμμένος από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ώστε να μην αφήνονται αιχμές και λανθασμένες εντυπώσεις. Συμπληρωματικά πρόσθεσε και την άποψη της αντιδημάρχου Πολιτισμού Χρυσάνθης Παχίδου ότι η Δραματική Σχολή έχει βάλει μέσα τον Δήμο 250.000 ευρώ, την οποία θεωρεί επίσης λανθασμένη.

 

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΡΖΟΓΛΟΥ

Αναλυτικά η επιστολή του Κώστα Αρζόγλου προς τους δημοτικούς συμβούλους αναφέρει:

Αγαπητοί Σύμβουλοι,

Επειδή οι απαντήσεις μου στο τελευταίο μας Δημοτικό Συμβούλιο ήταν πλημμελείς, είναι υποχρέωση μου να εξηγήσω εδώ μερικά θέματα που αγγίχτηκαν. Προτιμήθηκα, άλλωστε, για το ενδιαφέρον μου στα Πολιτιστικά θέματα του Δήμου μας.

1) Δέκα από τους αναφερόμενους επίσημα ως “καθηγητές” εθεωρούντο ότι κάνουν σεμινάρια. Εκτός του ότι κάτι τέτοιο απαγορεύεται από τον νόμο, ουσιαστικά τους στερούσε κάθε δικαίωμα ασφάλισης και ανεργίας. Άλλοι πέντε είχαν συμβάσεις που λήγουν 31/12/19 με καθορισμένες ώρες. Από αυτούς οι δύο συνεχίζουν κανονικά την υπόλοιπη χρονιά ( είναι άξιοι), ο ένας δεν θέλει να συνεχίσει και παραιτείται, και οι δύο δικαιωματικά ζητούν να εξαντλήσουν την σύμβασή τους για τους επόμενους 2 μήνες.

2) Επειδή η Περιφέρεια αρνείται την θέση Γραμματείας, πράγμα παράνομο αφού το αναφέρει ρητά το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, είχε οριστεί μια περσινή απόφοιτος να ασκεί αυτά τα καθήκοντα αμειβόμενη με διδακτικές ώρες. Σημειωτέον ότι κάθε διδάσκων πρέπει να εγκρίνεται από το Υπ. Πολιτισμού. Κάθε τέτοια τακτική παράκαμψης απαγορεύεται.

3) Οι αμοιβές του νέου σχήματος δεν μπορούν να είναι λιγώτερο από 15€ την ώρα, ενώ όλες οι σχολές τους προσλαμβάνουν με 15 έως 30€. Αν  λάβουμε υπ’ όψιν ότι η σχολή μας είναι μακριά, ο χρόνος τους γίνεται πολύτιμος. Η σπάνια αξία τους κάνει τους καθηγητές μας ακόμα πιο πολύτιμους. (Απεναντίας, η αμοιβή είχε κατέβει σταδιακά στα 12€, με τάση να φτάσει στα 10€, χωρίς να μειώνεται αντίστοιχα η αμοιβή Διευθυντή).

4) Απαγορεύεται επίσης κάθε “συνδιδασκαλία”, δηλ. δύο έτη μαζί με έναν δάσκαλο. Με την ονομασία “σύμμικτο” τμήμα υποτίθεται ότι παρακαμπτόταν αυτή η απαγόρευση.

Προσπαθώ να είμαι όσο πιο αντικειμενικός γίνεται, χωρίς σχόλια, και να μιλούν μόνο οι αριθμοί. Όμως όταν τέτοιες τακτικές αποκαλύπτονται και διαταράσσουν τις σχέσεις με το Υπ. Πολιτισμού (στο οποίο λογοδοτούμε), όταν καθηγητές και σπουδαστές λιγοστεύουν όλο και πιο πολύ και εγγράφονται σε άλλες σχολές, όταν οι αμοιβές δασκάλων συρρικνώνονται, όταν τα δίδακτρα φτάνουν ακόμα και 50€ το μήνα (άραγε υπάρχει τέτοια απόφαση ΔΣ ή Αντιδημάρχου) συντελούν όχι σε μια φθηνή σχολή , αλλά σε μια φ τ η ν ή σχολή. Δεν αξίζει στην Πετρούπολη αυτή η φήμη. Nα προσθέσουμε π.χ. πέρσι εξετάσθηκαν μόνο 3 τελειόφοιτοι από τους οποίους κόπηκε ενας, καί φέτος το Γ’ έτος έχει μόνο 1 σπουδαστή. Υποχρεούμαστε να ορίσουμε μία κοινή τάξη για να μην επιβαρύνεται οικονομικά ο Δήμος.

Θέλοντας λοιπόν να αξιοποιήσω τις προσωπικές μου εμπειρίες και επαφές προς όφελος της Σχολής μας, χρησιμοποίησα κάθε μέσον για να κοινοποιηθούν αυτό το κλίμα κι αυτό το επιλεγμένο καθηγητικό προσωπικό.

Αν μπορούσα θα το έκανα ξανά με σκοπό να αρχίσει φέτος να ακούγεται ότι “κάτι σπουδαίο γίνεται στην Πετρούπολη”.

Μπορεί να είμαστε όλοι ίσοι, αλλά δεν είμαστε όλοι ίδιοι.

Ευχαριστώ όσους είχαν την υπομονή να με αφουγκραστούν.

Κώστας Αρζόγλου