Home Περιφέρεια ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ: ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΤΖΗΜΕΡΟΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΛΑΤΕΣ ΣΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ: ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΤΖΗΜΕΡΟΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΛΑΤΕΣ ΣΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ: ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΤΖΗΜΕΡΟΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΛΑΤΕΣ ΣΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

0
0

Η άρνηση του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη να συζητήσει το θέμα της ΧΑ – Ελληνικής Αυγής μετά από αίτημα της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής προκάλεσε την αποχώρηση της πλειοψηφίας των παρατάξεων της αντιπολίτευσης από τη συνεδρίαση.

 

Ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου χαρακτήρισε το εκτός ημερησίας θέμα ως συζήτηση χωρίς αντικείμενο και προκάλεσε την αντίδραση της Αντιακπιταλιστικής Ανατροπής καθώς και αυτή της Λαϊκής Συσπείρωσης, της Ανυπόταχτης Αττικής, της Δύναμης Ζωής, της Ανεξάρτητης Αυτοδιοίκησης και της Οικολογικής Συμμαχίας, που αποχώρησαν.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή αναφέρει:                                                                    “Ο περιφερειάρχης δεν ήθελε ούτε να συζητήσει το θέμα της ΧΑ – ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΥΓΗΣ στο περιφερειακό συμβούλιο. Αρνήθηκε ακόμα και την πολιτική καταδίκη των φασιστών συμβούλων ενώ αγκάλιασε την ανεξαρτητοποίηση του πρωτοπαλίκαρου της ΧΑ στο περιφερειακό Συμβούλιο. Μετά την απόρριψη της συζήτησης του θέματος αποχωρήσαμε από τη συνεδρίαση μαζί με τη Λαϊκή Συσπείρωση, την Ανυπόταχτη Αττική, τη Δύναμη Ζωής – Δούρου, την Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση – Σγουρός και την Οικολογική Συμμαχία.

Στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου στις 13/10,  η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική έφερε, προ ημερήσιας διάταξης, το θέμα της συζήτησης των μέτρων  για τους φασίστες περιφερειακούς συμβούλους της ΧΑ – ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΥΓΗΣ. (επισυνάπτουμε το αίτημα προ ημερήσιας διάταξης στη βάση του οποίου έγινε η συζήτηση).

Ο πρόεδρος του ΠΕΣΥ στάθηκε στην τυπική νομική αδυναμία να αποφασίσει το ΠΕΣΥ την παύση των περιφερειακών συμβούλων και βιάστηκε να χαρακτηρίσει τη συζήτηση χωρίς αντικείμενο και με ένα «παράνομο» επίδικο σε μια προσπάθεια να αποφύγει τη συζήτηση συνολικά. Κρύφτηκε πίσω από ένα ερώτημα που απέστειλε στο Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής και το Υπ. Εσωτερικών για να θεωρήσει ότι «έκανε το καθήκον του» απέναντι στο μείζον πολιτικό ζήτημα καλύπτοντας την άρνηση του περιφερειάρχη και της παράταξής του να πάρει οποιοδήποτε μέτρο και να χαλάσει τη σχέση με τους φασίστες περιφερειακούς συμβούλους.

Είναι εντυπωσιακό ότι ακόμα και στο έγγραφο που απέστειλε ο πρόεδρος του Περιφερειακού συμβουλίου η διατύπωση των ερωτημάτων έχει διπλή ανάγνωση. Είναι διαμορφωμένη με τρόπο που «υποδεικνύει» τη διέξοδο της «ανεξαρτητοποίησης» για τους φασίστες περιφερειακούς συμβούλους ακόμα και μετά την απόφαση της δίκης!!! – απόσπασμα από το έγγραφο : «α. εάν τυγχάνει εφαρμογής κάποια πειθαρχική κύρωση σε βάρος των Περιφερειακών Συμβούλων της Περιφερειακής Παράταξης «Ελληνική Αυγή για την Αττική», β) σε περίπτωση που η απάντηση στο ως άνω ερώτημα είναι καταφατική, εάν η επιβλητέα πειθαρχική κύρωση θα αφορά όλους όσοι εξελέγησαν με την ανωτέρω Περιφερειακή Παράταξη ή μόνον εκείνους που δεν ανεξαρτητοποιήθηκαν είτε πριν είτε μετά την έκδοση της από 7/10/2020 απόφασης του Τριμελούς Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών,….»

Ως Αντικαπιταλιστική Ανατροπή δηλώσαμε ότι η Ελληνική Αυγή αποτελεί επίσημα, δια των διακηρύξεων των ίδιων των εκπροσώπων της, το βραχίονα της ΧΑ στο χώρο των δήμων και των περιφερειών. Άρα μιλάμε για ένα κλάδο της εγκληματικής οργάνωσης και δεν έχει κανένας δικαίωμα να κλείσει τα μάτια σ΄ αυτό το γεγονός.

Τονίσαμε ότι παρακολουθούμε την επιχείρηση μεταμόρφωσης – παραλλαγής των φασιστών μέσω «ανεξαρτητοποίησης», αλλαγής ονόματος και τήρησης αποστάσεων από τη ΧΑ που μόλις πριν λίγες μέρες διαφήμιζαν και δήλωναν περήφανοι που είναι μέλη και εκπρόσωποι της. Αυτή η διαδικασία είναι ηθικά και πολιτικά απαράδεκτη και δεν πρέπει να γίνει ανεκτή από το περιφερειακό συμβούλιο.

Καταλήξαμε ότι το θέμα είναι σοβαρό και πρέπει:

  1. να συζητηθεί και να υπάρξει πολιτική απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου που να καταδικάζει τη ΧΑ – Ελληνική Αυγή και να δηλώνει ότι μέλη εγκληματικών οργανώσεων δεν έχουν θέση στο περιφερειακό συμβούλιο
  2. να ζητάει το ΠΕΣΥ την επιτάχυνση των νομικών διαδικασιών για την παύση των φασιστών συμβούλων πιέζοντας την κυβέρνηση – Υπουργείο Εσωτερικών και όλους τους εμπλεκόμενους για την άμεση ολοκλήρωση της διαδικασίας
  3. να αποφασίσει το περιφερειακό συμβούλιο την διακοπή παροχής διευκολύνσεων στη λειτουργία της εγκληματικής οργάνωσης στην περιφέρεια με πρώτο το άμεσο κλείσιμο των γραφείων της παράταξης τους και όποιων άλλων διευκολύνσεων. Αυτή η απόφαση έχει μεγάλη πολιτική σημασία και θα λειτουργήσει ως επιταχυντής των εξελίξεων και της πολιτικής απομόνωσης των φασιστών δημιουργώντας τους όρους και για την αποπομπή τους.

Παρ΄ ότι ανάλογη τοποθέτηση είχαν και οι άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης αγνοήθηκε η πρόταση και η παράταξη του Πατούλη επέλεξε να αποφύγει τη συζήτηση και την απόφαση, με την καταψήφιση της ένταξης του θέματος στην ημερήσια διάταξη. Έτσι η πρόταση της ΑΑΑ καταψηφίστηκε με 42 υπέρ και 46 κατά – υπερψήφισαν οι ΑΑΑ, Λαϊκή Συσπείρωση, Ανυπόταχτη Αττική, Δύναμη Ζωής – Δούρου, η Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση – Σγουρός και η Οικολογική Συμμαχία – ενώ καταψήφισαν οι ΝΕΑ ΑΡΧΗ – Πατούλης,  Τζήμερος, Ελληνική Αυγή και ανεξάρτητοι σύμβουλοι παρά τον Πατούλη.

Στην όλη συζήτηση αποκαλύφθηκε πλήρως η άρνηση του Πατούλη να πάρει έστω και κάποιο συμβολικό μέτρο απέναντι στην ΧΑ στην περιφέρεια δείχνοντας ότι αγκαλιάζει τους φασίστες προσβλέποντας στην  πιο στενή και μόνιμη συνεργασία τους. Χαρακτηριστική ήταν η στάση απέναντι στην ανεξαρτητοποίηση του πρωτοπαλίκαρου της ΧΑ στο περιφερειακό συμβούλιο Ασημακόπουλου (η σχετική  ανακοίνωση της ΑΑΑ : Οι φασίστες σαν τα ποντίκια πηδάνε από το καράβι που βουλιάζει) για την οποία δεν είπε κουβέντα ούτε έστω να καταδικάσει – καυτηριάσει το ζήτημα διευκολύνοντας να ανοίξει ο δρόμος της διαφυγής των περιφερειακών συμβούλων πλην Παναγιώταρου και της ανομολόγητης προσχώρησης τους στη δύναμη και την προστασία του περιφερειάρχη!

Η στάση αυτή του κυβερνητικού Πατούλη απλά αποκαλύπτει πόσο ψεύτικα είναι τα λόγια της κυβέρνησης για τη χαρά περί της καταδίκης της ΧΑ και τον δίαυλο που υπάρχει με τους φασίστες.

Αποκάλυψη για άλλη μια φορά ήταν o διαγκωνιζόμενος σε φασιστικές απόψεις Τζήμερος που επιδόθηκε σε:

– έμμεση υπεράσπιση της ΧΑ (ζήτησε το λόγο σε όσους δήλωναν ότι «ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΙ», που το ξέραν αυτοί πριν από το δικαστήριο είπε μεταξύ άλλων)

– σε ένα κρεσέντο αντικομουνιστικής επίθεσης  απέναντι στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το ΚΚΕ καταλήγοντας ότι είναι αυτοί πρέπει να παυθούν γιατί θέλουν να καταλύσουν το κράτος.

Μετά από αυτό οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης κατήγγειλαν το γεγονός και αποχώρησαν από τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου.

Το αντιφασιστικό και λαϊκό κίνημα ξέρει τους διαύλους διαφόρων με τους φασίστες και θα το αντιμετωπίσει. Άλλωστε μόνο του έδωσε τη μάχη για την πολιτική αποκάλυψη, απομόνωση και καταδίκη της φασιστικής ΧΑ όταν οι συστημικές δυνάμεις τους έβαζαν στα σαλόνια της πολιτικής και των ΜΜΕ.

Η ΑΑΑ θα συνεχίσει τη μάχη για την απομόνωση και τον εξοστρακισμό των φασιστών από το περιφερειακό συμβούλιο και θα τους αποκαλύπτει όσες προβιές και αν φορέσουν και ας έχουν τη βοήθεια του Πατούλη.

Θα μας βρίσκουν μπροστά τους.

ΥΓ. Αυτή η στάση του Πατούλη είναι που αποθρασύνει τον απερίγραπτο «παλληκαρά» της ΧΑ στο ΠΕΣΥ Ασημακόπουλο – ο οποίος τη μια μέρα καυχιέται για την Χρυσή Αυγή και τσακώνεται με όλους για να επιβάλει την προβολή των λαβάρων της στη διάρκεια συνεδρίασης και ομνύει στον αρχηγό του Παναγιώταρο και την άλλη στιγμή τρέχει να κρυφτεί κάτω από το πέπλο της «ανεξαρτητοποίησης» υπό τη σκέπη του Πατούλη, αποκηρύσσοντας τον άλλοτε αρχηγό του. Ο κακόμοιρος, τρομαγμένος, φασιστάκος είχε το θράσος να απευθύνει απειλές, γραπτώς με κοινοποίηση σε όλο το περιφερειακό συμβούλιο,  στον περιφερειακό σύμβουλο της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής Κώστα Τουλγαρίδη γιατί τον αποκάλυψε με δημόσια καταγγελία.

Λέμε για άλλη μια φορά στους θρασύδειλους φασίστες ότι οι απειλές τους «δεν πιάνουν» σε μας. Δεν έπιασαν τότε που ήταν στο ζενίθ τους -«παλικαράδες» με τα τάγματα εφόδου- και τις πλάτες των ΜΜΕ και του συστήματος. Δεν πρόκειται «να πιάσουν» τώρα στην πτώση τους.

Να ξέρουν καλά ότι όσες προβιές και αν φορέσουν και ότι παραλλαγή κι αν χρησιμοποιήσουν δεν πρόκειται να σταματήσουμε να τους αποκαλύπτουμε μέχρι να μπουν οριστικά στις τρύπες τους”.