Home Σπορ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ ΣΤΟΝ ΑΟ ΑΡΗΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ ΣΤΟΝ ΑΟ ΑΡΗΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ ΣΤΟΝ ΑΟ ΑΡΗΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

0
0

Με νέα φιλοσοφία αλλά και πρότυπο τεχνικό πρόγραμμα ξεκίνησε από την περίοδο 2018-19 ο ΑΟ Άρης Πετρούπολης να χτίζει το νέο προφίλ του συλλόγου έχοντας δυο βασικούς στόχους. Βραχυπρόθεσμα την εκμάθηση, συμμετοχή και κοινωνικοποίηση μέσω του μπάσκετ των αθλητών των ακαδημιών και  μακρυπρόθεσμα την στελέχωση της πρώτης ομάδας ανδρών και γυναικών από αθλητές του συλλόγου κατά πλειοψηφία.

 

Με αρχιπροπονητή τον Ηλία Αρχιμανδρίτη, εφαρμόστηκε κοινό προπονητικό πρόγραμμα σε όλα τα τμήματα  με τις ανάλογες ηλικιακές προσαρμογές και προσθήκες από τους προπονητές των τμημάτων με πρώτο μέλημα την σωστή εκμάθηση και κατά δεύτερον την πρακτική εφαρμογή τους σε πραγματικές συνθήκες μέσα από φιλικούς ή επίσημους αγώνες τους περισσότερους από κάθε άλλη χρονιά. Οι προπονητές ακαδημιών προσπάθησαν με παιδαγωγικές τακτικές να περάσουν τα μυστικά του μπάσκετ στους αθλητές τους ως μία μορφή παιχνιδιού και ψυχαγωγίας  και όχι ως μία αγωνιστική ή μαθησιακή υποχρέωση.

Τα αποτελέσματα κυρίως στα τμήματα υποδομής δικαίωσαν το προπονητικό τιμ αλλά και τη διοίκηση που εμπιστεύθηκε και τη νέα περίοδο 2019-20 τις τύχες του συλλόγου στον Ηλία Αρχιμανδρίτη και τους συνεργάτες του να συνεχίσουν το πρότυπο πρόγραμμα προπονήσεων που εφάρμοσαν.

Ο αγωνιστικός απολογισμός των εφήβων, των παίδων, των κορασίδων στα τμήματα υποδομής αλλά και τα αποτελέσματα των ακαδημιών δείχνουν πως ο μεγαλύτερος σύλλογος καλαθοσφαίρισης στην Πετρούπολη βαδίζει σε γερές βάσεις και το μέλλον του ανήκει ολοκληρωτικά.

Ξεκινώντας βέβαια από τις ναυαρχίδες του συλλόγου την ανδρική και τη γυναικεία ομάδα όπου η αγωνιστική περίοδος 2018-19 ήταν περίοδος προσαρμογής και χρειάστηκαν πολλές μεταρρυθμίσεις τόσο στο τρόπο σκέψης όσο και στον τρόπο λειτουργίας, η νέα χρονιά αναμένεται να είναι πιο ελπιδοφόρα με σαφή αγωνιστικό προσανατολισμό.

Τα καλύτερα φυσικά ήρθαν και έρχονται στις μικρότερες ηλικίες με τους έφηβους, τους παίδες και τις κορασίδες να αφήνουν άριστες εντυπώσεις. Ακόμη πιο θετικά τα μηνύματα από τα τμήματα των  παμπαίδων, παγκορασίδων και των μικρότερων τμημάτων όπου οι προπονητές μπόρεσαν πιο εύκολα να εφαρμόσουν το νέο προπονητικό πρόγραμμα σε αθλητές που τώρα μαθαίνουν το άθλημα και δεν έχουν διαμορφώσει χαρακτήρα και αγωνιστική προσωπικότητα.

Ιδού λοιπόν ο αγωνιστικός απολογισμός ανά τμήμα την περίοδο 2018-19.

 

ΕΦΗΒΟΙ

Στο εφηβικό τμήμα αγωνίστηκαν αθλητές γεννημένοι το 2002 επί το πλείστον και ήρθαν αντιμέτωποι με ομάδες που αγωνίζονταν με αθλητές μεγαλύτερους σε ηλικία. Μεγάλη επιτυχία του τμήματος που πήγε σε ένα τελικό με διαφορά ηλικιών.

Η ομάδα του εφηβικού στη Α΄ φάση του πρωταθλήματος έδωσε 18 αγώνες με απολογισμό 16 νίκες και 2 ήττες και πέρασε στη Β΄ φάση της Γ’ κατηγόριας.

Να σημειωθεί ότι είχε την καλύτερη επίθεση και άμυνα στον όμιλο. Στη Β΄ φάση του πρωταθλήματος αντιμετώπισαν την ομάδα ΑΟ ΚΡΟΝΟΣ ΓΕΡΑΚΑ όπου κέρδισαν 70-42 και προκρίθηκαν στον τελικό όπου διεκδίκησαν την άνοδο στη Β’ κατηγορία. Στον τελικό αντιμετώπισαν τα ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΠΛΑΤΩΝΑ όπου στο πρώτο παιχνίδι έχασαν με 63-69 ενώ στο δεύτερο παιχνίδι εκτός έδρας ηττήθηκαν με 79-70.

Ο παίκτης ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΛΥΚΟΣ ακολουθούσε   το τμήμα του ΑΝΔΡΙΚΟΥ Α’ ΕΣΚΑ και συμπεριλήφθηκε στη12αδα.

Επίσης ο παίκτης ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ  συμμετείχε σε προπονήσεις ανδρικού και συμπεριλήφθηκε στη 12αδα του ανδρικού.

Στον διπλό τελικό του πρωταθλήματος συμμετείχαν και 3 παίκτες του παιδικού τμήματος  ΣΑΞΙΩΝΗΣ, ΣΕΡΕΠΙΣΟΣ ΚΑΙ ΤΡΑΧΙΛΗΣ.

Μετά το τέλος του πρωταθλήματος το τμήμα δεν παρέμεινε αδρανής και μπήκε στο τουρνουά της ΑΕΚ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ και πέρασε στη Β’ φάση όπου εκεί έχασε στα ημιτελικά από την ομάδα του ΑΟ ΑΙΓΑΛΕΩ ΜΕ σκορ 57-48.

 

 

ΠΑΙΔΕΣ

Το παιδικό έδωσε 22 αγώνες με απολογισμό 10 νίκες και 12 ήττες και  τερμάτισε 7η θέση του πρωταθλήματος και παρέμεινε στην Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ γράφοντας νέα σελίδα ιστορίας για τον σύλλογο.

Οι παίδες έκαναν υπέρβαση και στα 22 παιχνίδια κάνοντας μόνο 4 άσχημα παιχνίδια, ενώ  και στα υπόλοιπα 18  απέδωσαν όμορφο θέαμα ανεξαρτήτου αποτελέσματος. Οι αθλητές του Άρη κοντραρίστηκαν με συλλόγους όπως ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ, το Περιστέρι και ήταν άκρως ανταγωνιστικοί.

Η ομάδα συνέχισε τις δραστηριότητες μπήκε στο τουρνουά της ΑΕΚ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ όπου πέρασε στη Β ΦΑΣΗ του τουρνουά που κέρδισε την ΕΝΩΣΗ ΑΜΦΙΑΛΗΣ ΜΕ 60-49.

ΣΤΗ Γ ΦΑΣΗ αντιμετώπισε το ΠΑΓΚΡΑΤΙ και πήγαν στον τελικό του τουρνουά.

Δύο από τους παίδες οι ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΞΙΩΝΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΕΡΕΠΙΣΟΣ προπονήθηκαν με τους άνδρες και είχαν χρόνο συμμετοχής στους αγώνες της ανδρικής ομάδας.

 

 

ΠΑΜΠΑΙΔΙΚΟ Α 2004

Η ομάδα των παμπαίδων έπαιξε στο τουρνουά του Πανιώνιου όπου πέρασε στη  Β’ φάση σαν 3η στη κατάταξη του ομίλου της.

Στη Β’ φάση βγήκε 2η στον όμιλο της και στα ημιτελικά  στη Γ φάση αντιμετώπισε το Περιστέρι όπου το κέρδισε 54-53.

Στον τελικό του τουρνουά έχασε από τον ΠΑΝΙΩΝΙΟ 52-43.

Στο τουρνουά της ΕΣΚΑ η ομάδα έδωσε 6 αγώνες και βγήκε πρώτη στον όμιλο έχοντας την καλύτερη άμυνα και επίθεση στον όμιλο της.

Στη Β’ φάση του  τουρνουά με κλήρωση αντιμετώπισε τον ΑΟ ΣΠΟΡΤΙΓΚ τον οποίο κέρδισε με 73-19.

Στη Γ’ φάση αντιμετώπισε τον ΑΟ ΑΜΥΝΤΑ τον οποίο νίκησε εκτός έδρας 48-34.

ΣΤΗ Δ’ φάση επικράτησε της ΔΑΦΝΗ ΔΑΦΝΙΟΥ στο Χαϊδάρι με 45-53.

Στη Ε’  φάση πριν το ΦΑΪΝΑΛ ΦΟΡ του τουρνουά αντιμετώπισε το ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ και ηττήθηκε εκτός έδρας με 65-47 τερματίζοντας μέσα στις 8 καλύτερες ομάδες της Αθήνας.

 

 

ΠΑΜΠΑΙΔΙΚΟ 2005

Το τμήμα έπαιξε στο τουρνουά της ΕΣΚΑ ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ Β (ηλικίες 2005) και έδωσαν 14 αγώνες με 8 νίκες και 6 ήττες και δεν πέρασαν στην επόμενη φάση του τουρνουά.

Αγωνίστηκαν επίσης στο τουρνουά της ΕΣΚΑ  ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ τον Μάρτιο ως  2ο τμήμα και ως εκ τούτου δεν είχαν το δικαίωμα να περάσουν στην 2η φάση, όπου έδωσαν 6  αγώνες έχοντας 4 νίκες και 2 ήττες.

 

ΜΙΝΙ 2006

Στο πρωτάθλημα της ΕΣΚΑ έπαιξαν 11 αγώνες με απολογισμό 4 νίκες και 7 ήττες.

Μετά συμμετείχαν στο Jr. NBA όπου έδωσαν 8 αγώνες με απολογισμό 3 νίκες και 5 ήττες.

Το Μίνι 2006 έδωσαν αγώνες με αντιπάλους υψηλού επιπέδου και ανταγωνισμού τα οφέλη από τους οποίους θα φανούν στο μέλλον.

Αθλητές του συλλόγου συμμετείχεαν στο ALL STAR GAME της ΕΣΚΑ (η επιλογή έγινε από τους προπονητές των αντίπαλων ομάδων).

 

ΠΡΟ-ΜΙΝΙ 2007

Το τμήμα έπαιξε στο τουρνουά της ΕΣΚΑ και βγήκε πρώτο στον όμιλο του έχοντας σε 14 αγώνες,  13 νίκες και 1 ήττα διαθέτοντας την καλύτερη άμυνα του ομίλου του.

 


ΤΖΟΥΝΙΟΡ 2008

Το τμήμα έπαιξε στο τουρνουά του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ δίνοντας 14 αγώνες με απολογισμό 5 νίκες και 9 ήττες και αποκλείστηκε από την επόμενη φάση.

Τον μήνα Μάιο συμμετείχε στο τουρνουά της ΦΕΑ  στο οποίο κατέκτησε.

ΠΡΟ-ΤΖΟΥΝΙΟΡ 2009

Το τμήμα έπαιξε στο τουρνουά ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ και έδωσε 18 αγώνες χωρίς σκορ. Οι μικροί αθλητές αποκόμισαν την πρώτη τους εμπειρία σε αγωνιστικό επίπεδο και διακρίθηκαν για το πάθος τους και τη συνοχή τους παρά την μικρή τους ηλικία.

Μετά τον μήνα Μάιο μπήκαν στο τουρνουά της ΦΕΑ όπου τελειώνει 23 Ιουνίου.

 

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ 2003-2006

Οι κορασίδες έπαιξαν 22 αγώνες έχοντας 15 νίκες και 7 ήττες.  Τερμάτισαν στη 4η θέση και αγωνίστηκαν με τον Κρόνο Γέρακα από τον οποίο και ηττήθηκαν με 54-49. Διεκδίκησαν την τρίτη θέση αλλά ηττήθηκαν από τον Ιάσωνα Κολωνου με σκορ 58-46. Οι 12 αθλήτριες που ήταν το δυναμικό των κορασίδων έκαναν κοινές προπονήσεις με τη γυναικεία ομάδα, ενώ κάποιες από τις αθλήτριες είχαν συμμετοχή και σε αγώνες της γυναικείας ομάδας.

 

ΜΙΝΙ ΚΟΡΙΤΣΙΑ

Έπαιξαν στο πρωτάθλημα της ΕΣΚΑ και σε 14 αγώνες είχαν 8 νίκες και 6 ήττες.

Συμμετοχή αθλητριών του συλλόγου, στο ALL STAR GAME της ΕΣΚΑ (η επιλογή έγινε από τους προπονητές των αντίπαλων ομάδων)

 

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ

Στο τουρνουά της ΕΣΚΑ  οι παγκορασίδες πέρασαν την Α’ φάση ως δεύτερες με την καλύτερη επίθεση του ομίλου .

΄Στη Β’ φάση σε 6 παιχνίδια σημείωσαν μόλις μία νίκη με αποτέλεσμα να αποκλειστούν.

Τέλος ο Σύλλογος πραγματοποίησε και δύο προγράμματα εντατικής προπόνησης και ατομικής βελτίωσης των αθλητών (camp) στις διακοπές των Χριστουγέννων και του Πάσχα με συμμετοχή που ξεπέρασε κάθε προσδοκία.