Home Δυτική αθήνα ΑΠΟΝΤΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ & ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΟΙΚΙΛΟ ΟΡΟΣ [VIDEO]
ΑΠΟΝΤΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ & ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΟΙΚΙΛΟ ΟΡΟΣ [VIDEO]

ΑΠΟΝΤΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ & ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΟΙΚΙΛΟ ΟΡΟΣ [VIDEO]

0
0

ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΖΟΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΟΙΚΙΛΟ ΟΡΟΣ. 


Ανοιχτή σύσκεψη με θέμα τη διασφάλιση του δημοσίου-δασικού χαρακτήρα του Ποικίλου Όρους πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018 στο Δημαρχείο Περιστερίου, μετά από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Αθηνών κ. Σπ. Τζόκα στους δήμους της Δυτικής Αθήνας.

Οι δήμοι Περιστερίου και Πετρούπολης εκπροσωπήθηκαν από τους δημάρχους, αντιδημάρχους, δημοτικούς συμβούλους και φορέων των πόλεων, υποστηριζόμενοι από αντιπροσωπεία και του δήμου Ιλίου. Το ελληνικό δημόσιο και η κυβέρνηση εκπροσωπήθηκαν από δύο υπηρεσιακούς παράγοντες υπουργείων, “άτολμους” και “άοσμους” που το μόνο που επανάλαβαν είναι ότι γνωρίζουν την υπόθεση, αφήνοντας και πάλι να γίνει αντιληπτό ότι οι αυτοδιοικητικοί παράγοντες θα πορευθούν μόνοι τους στη δικαστική μάχη απέναντι στους διεκδικητές εκτάσεων του δημοσίου!

 

Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Ο αντιπεριφερειάρχης Σπύρος Τζόκας στην εισήγησή του έκανε μία σύντομη αναδρομή της υπόθεσης και αναφέρθηκε στις προηγούμενες ενέργειες που έχουν γίνει από πλευράς του για την εξεύρεση μόνιμης λύσης υπέρ του δημόσιου και δασικού χαρακτήρα των διεκδικήσιμων εκτάσεων. Τόνισε πως πρέπει να δοθεί πολιτική λύση στο πρόβλημα, ώστε να μην υπάρξει στο μέλλον η πιθανότητα αλλαγής χρήσης και μοεφολογίας του βουνού.
Επισήμανε πως πρέπει να επανέλθει το ρυμοτομικό της περιοχής της Αγίας Τριάδας στην προ του 1970 κατάσταση, όπως προκύπτει από την αντίστοιχη απόφαση του Δ.Σ Πετρούπολης, καθώς και από την εισήγηση της Δ/νσης Πολεοδομίας του ΥΠΕΚΑ.

 

ΟΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ

Ο δήμαρχος Πετρούπολης, Βαγγέλης Σίμος καθώς και ο δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης επισήμαναν την απουσία δημοσίου από τη δικαστική διαμάχη με τη Μονή Λαμίας καθώς και ότι πρέπει να διασφαλιστεί ο δημόσιος και δασικός χαρακτήρας του Ποικίλου Όρους.

Από τον δήμο Πετρούπολης μας έδωσαν το παρών και τοποθετήθηκαν οι επικεφαλής των παρατάξεων «ΡΑΚ» Νίκος Σακούτης, «Πετρούπολη Μαζί» Θοδωρής Λάππας, «Ανυπότακτη Πετρούπολη» Κατερίνα Πατρικίου, και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Ευθύμιος Μπουρνάς.

Ο κ. Σακούτης στην τοποθέτησή του επισήμανε πως η κυβέρνηση είναι απούσα χωρίς να προσφέρει νομική, τεχνική και πολιτική στήριξη στον αγώνα των δήμων απέναντι στις διεκδικήσεις της Μονής Λαμίας που από 2129 στρέμματα που διεκδικούσε το 1980 έφτασαν τις 7500 στρ.

Ο κ. Λάππας μίλησε για στημένο παιχνίδι και δόλο μεταξύ δημόσιας διοίκησης και διεκδικητών των εκτάσεων, ενώ συνεχώς χάνονται κομμάτια εκτάσεων στις δικαστικές αίθουσες λόγω απουσίας του δημοσίου.

Η κ. Πατρικίου τόνισε ότι τα κράτος έχει μία απόλυτη συνέχεια απέναντι στις διεκδικήσεις της Μονής Λαμίας χωρίς να δίνεται πολιτική λύση, ενώ συνεχώς γίνεται οπισθοδρομήση και συνεχώς χάνονται εκτάσεις.

Ο κ. Μπουρνάς υποστήριξε πως η πολιτική πίεση που ασκείται από αυτού του είδους τις συσκέψεις δεν έχουν αποτέλεσμα αν δεν υπάρξει μια συνάντηση μεταξύ νομικών, πολιτικών και τεχνοκρατών ώστε να δοθούν οι λύσεις.

Επίσης παρευρέθηκαν ο πρώην δήμαρχος Πετρούπολης Θωμάς Κοτσαμπάς, οι αντιδήμαρχοι Ζαχαρούλα Κανέλλη και Βάσω Πουλογιαννοπούλου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Λευτέρης Απολλωνάτος και Νίκος Σταγκουράκης καθώς και ο
επικεφαλής της παράταξης “Ενεργοί Πολίτες” Μανώλης Μπουσούνης και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Νέα Αρχή” Μάνος Συλλιγνάκης.

Στη δευτερολογία του ο δήμαρχος Πετρούπολης Βαγγέλης Σίμος επισήμανε πως θα πρέπει πολιτική βούληση σημαίνει να βάλει η κυβέρνηση τις υπηρεσίες του να δουλέψουν υπέρ του δημοσίου συμφέροντος και να μην περιμένουν από τις υπηρεσίες των δήμων να κάνουν τη δουλειά και αυτοί να αρκούνται ότι οι υπουργοί θέλουν να λυθεί…

Ο δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης στη δευτερολογία του ζήτησε μια νέα συνάντηση με τον υπουργό, αν και δεν αισιοδοξεί ότι υπάρχει η πολιτική βούληση και στηρίζεται μόνο στις δικές τους δυνάμεις.

Ο αντιπεριφερειάρχης, μετά από τις τοποθετήσεις των παρευρισκόμενων, δεσμεύτηκε ότι θα κανονίσει συνάντηση με τον νέο υπουργό Εσωτερικών κ. Αλέξανδρο Χαρίτση, προκειμένου να αναδειχθεί η πολιτική διάσταση του θέματος και να πιεστεί η κυβέρνηση να δώσει λύση.