Home Πετρούπολη ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΕΜΠΡΗΣΜΟΥ ΣΤΟ ΑΛΣΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ [upd]
ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΕΜΠΡΗΣΜΟΥ ΣΤΟ ΑΛΣΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ [upd]

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΕΜΠΡΗΣΜΟΥ ΣΤΟ ΑΛΣΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ [upd]

0
0

Απόπειρα εμπρησμού με τέσσερις εστίες επιχειρήθηκε στο Άλσος Αγίου Δημητρίου.

 

Απόπειρα εμπρησμού στο Άλσος Αγίου Δημητρίου επιχειρήθηκε σήμερα Τετάρτη (14:00) που αποφεύχθηκε χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των εθελοντών πυροσβεστών της Πολιτικής Προστάσιας του Δήμου Πετρούπολης και της Πυροσβεστικής.

 

Πιο συγκεκριμένα το πλήρωμα πιστοποιημένων εθελοντών πυροσβεστών του Δήμου Πετρούπολης ενημερώθηκε από τον ασύρματο της Πυροσβεστικής για την ύπαρξη φωτιάς στο Άλσος Αγίου Δημητρίου. Άμεσα βρέθηκαν στο άλσος όπου και εντόπισαν 3-4 μικροεστίες φωτιάς μέσα στο άλσος από την πλευρά της οδού Αναπαύσεως. Χάρη στην άμεση επέμβασή τους τέθηκαν σε έλεγχο οι τρεις από τις τέσσερις εστίες, ενώ με την επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας με δύο οχήματα κατασβέστηκαν πλήρως οι μικροεστίες πριν αυτές καταστούν επικίνδυνες για το σύνολο του άλσους.

Το ανακριτικό τμήμα του Πυροσβεστικού Σώματος διαπίστωσε ότι οι φωτιές είχαν μπει σε καλάθια απορριμμάτων, γεγονός που τους κάνει να μιλάνε για κακόβουλη ενέργεια.

Φ. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΜΕΣΗ Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ

Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας Φώτης Χριστόπουλος σε δήλωσή στον ΜΑΧΗΤΗ είπε: Ενημερωθήκαμε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία μέσω του ασυρμάτου που διαθέτουν οι πιστοποιημένοι εθελοντές πυροσβέστες μας για φωτιά στο Άλσος του Αγίου Δημητρίου. Σε δύο λεπτά βρεθήκαμε στο Άλσος εντοπίσαμε τις φωτιές και τις θέσαμε σε έλεγχο. Δύο οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έφτασαν και βοήθησαν στην πλήρη κατάσβεση και έλεγχο όλου του άλσους. Οι φωτιές είχαν μπει η μία σε καλάθι απορριμμάτων, η άλλη σε δέντρο και ακόμη δύο σε ξερά χόρτα.

Σήμερα θα είμαστε σε επιφυλακή ενώ οι εθελοντές πυροσβέστες του δήμου θα περιπολούν στο άλσος».

Ο κ. Χριστόπουλος μας είπε ακόμη και για τις αποψιλώσεις στο Άλσος και τους άλλους κοινόχρηστους χώρους του δήμου. «Οι αποψιλώσεις στο Άλσος Αγίου Δημητρίου γίνονται από τον ΑΣΔΑ. Αύριο το πρωί με έγγραφο θα ενημερώσουμε τον ΑΣΔΑ ώστε να επισπευθεί η διαδικασία και να γίνει το δυνατόν συντομότερα η αποψίλωση. Αν δεν είναι εφικτό θα το κάνουμε με δικό μας συνεργείο. Ήδη έχει αποψιλωθεί οι χώροι περίξ της πλατείας Αγίου Δημητρίου, ενώ άμεσα θα ξεκινήσουν και οι αποψιλώσεις στο Θέατρο Πέτρας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι 22 κρουνοί που υπάρχουν μέσα στο Άλσος Αγίου Δημητρίου είχαν συντηρηθεί προσφάτως από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Πετρούπολης κάτι που σήμερα αποδείχθηκε σωτήριο για το άλσος.