Home Πετρούπολη Η Ελλάδα πενθεί τον ήρωα Γιώργο Μπαλταδώρο
Η Ελλάδα πενθεί τον ήρωα Γιώργο Μπαλταδώρο

Η Ελλάδα πενθεί τον ήρωα Γιώργο Μπαλταδώρο

0
0

Εικοσιδύο χρόνια μετά τον χαμό του Έκτορα Γιαλοψού του ήρωα Σημαιοφόρου που σκοτώθηκε κατά την κρίση των Ιμίων, η Πετρούπολη θρηνεί τον θάνατο και ενός δεύτερου ήρωα, του Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου, που χάθηκε με το αεροσκάφος του ένα Μιράζ 2000-5 στη θάλασσα της Σκύρου.

 

Την είδηση του θανάτου μετέφερε στη σύζυγο του άτυχου Σμηναγού ο Μοίραρχος της 331 ΜΠΚ γύρω στις 3:00 μ.μ. όπου μετέβη στην κατοικία του θανόντα στην Πετρούπολη.

Τις επόμενες ώρες άρχισαν να καταφθάνουν συνάδελφοι και φίλοι του άτυχου πιλότου για να συμπαρασταθούν στο βαρύ πένθος της οικογένειας.

Ο πατέρας και ο αδελφός του Γιώργου Μπαλταδώρου αναμενόταν αργά το βράδυ στην Πετρούπολη από την Καρδίτσα, για να βρεθούν στο πλευρό της συζύγου και των δύο ανήλικων παιδιών 6 και 8 ετών.

 

Το τηλεφώνημα του Προέδρου της Δημοκρατίας

Το απόγευμα της Πέμπτης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, επικοινώνησε τηλεφωνικώς με την σύζυγο του αδικοχαμένου σμηναγού Γεωργίου Μπαλταδώρου, Μαρία και τον πατέρα του, Απόστολο Μπαλταδώρο και τους εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια για την απώλεια του σμηναγού και επανέλαβε ότι η Πολιτεία θα είναι πάντα δίπλα τους.

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με δήλωσή του είχε εκφράσει τη βαθύτατη οδύνη του για τον αδόκητο χαμό του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου, χειριστή του Mirage 2000-5 που κατέπεσε στη θάλασσα, ανοιχτά της Σκύρου.

«Εκφράζω την βαθύτατη οδύνη μου για την απώλεια του Σμηναγού Γεωργίου Μπαλταδώρου, ο οποίος έπεσε κατά την επιτέλεση εθνικού καθήκοντος. Και στην οικογένειά του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια, διαβεβαιώνοντάς την ότι η Πολιτεία δεν πρόκειται να ξεχάσει την ανεκτίμητη προσφορά του Σμηναγού Γεωργίου Μπαλταδώρου. Επιπλέον συμμετέχω ειλικρινώς στο βαρύτατο πένθος της Πολεμικής μας Αεροπορίας» ανέφερε χαρακτηριστικά στη δήλωση του.

 

Τα συλλυπητήρια από τον πολιτικό κόσμο

Τη θλίψη της για την απώλεια του σμηναγού Γεώργιου Μπαλταδώρου, που έχασε τη ζωή του κατά τη συντριβή του Μιράζ 2000-5, ανοιχτά της Σκύρου, εξέφρασε σύσσωμη η πολιτική ηγεσία της χώρας.

Ο πρωθυπουργός, ο πρόεδρος της Βουλής, υπουργοί και οι αρχηγοί των κομμάτων έστειλαν συλλυπητήρια μηνύματα,

 

Τσίπρας: Χάσαμε έναν σπουδαίο πιλότο εν ώρα καθήκοντος

«Σήμερα χάσαμε ένα σπουδαίο πιλότο της Πολεμικής μας Αεροπορίας, που έφυγε την ώρα του καθήκοντος. Η οδύνη όλων μας είναι μεγάλη. Η σκέψη μας βρίσκεται στην οικογένεια και τους συναδέλφους του. Εκ μέρους της Ελληνικής Πολιτείας εκφράζω τη βαθιά μου ευγνωμοσύνη και τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια», ανέφερε η ανακοίνωση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

 

Βούτσης: Θα μείνει για πάντα στις καρδιές και τη μνήμη μας

Τη θλίψη του για τον θάνατο του πιλότου εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικόλαος Βούτσης.

«Εκ μέρους όλων των μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου, θα ήθελα να εκφράσω την οδύνη μας για τον θάνατο του πιλότου που έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος. Η Βουλή των Ελλήνων αποδίδει φόρο τιμής στη μνήμη του. Έφυγε υπερασπιζόμενος την πατρίδα μας αλλά θα μείνει για πάντα στις καρδιές και τη μνήμη μας.

 

Τόσκας: Η οικογένεια των Ενόπλων Δυνάμεων θρηνεί έναν φρουρό του Αρχιπελάγους

Τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια και τα αγαπημένα πρόσωπα του πιλότου του οποίου το μαχητικό αεροσκάφος MIrage2000-5 κατάπεσε βορειοανατολικά της Σκύρου, εκφράζει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας. Σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο κ. Τόσκας επισημαίνει: «Σήμερα θρηνεί η οικογένεια των Ενόπλων Δυνάμεων έναν από τους φρουρούς του Αρχιπελάγους. Έπεσε στο πατριωτικό καθήκον. Τα συλλυπητήρια όλων μας στην οικογένειά του και τα αγαπημένα του πρόσωπα».

 

Μητσοτάκης: Του οφείλουμε ευγνωμοσύνη

«Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για το θάνατο του Σμηναγού μας Γιώργου Μπαλταδώρου. Έδωσε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος, για την προάσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας. Του οφείλουμε ευγνωμοσύνη, τον τιμούμε ως ήρωα και θα σταθούμε δίπλα στους δικούς του. Η μνήμη του ας γίνει πηγή θάρρους για τις Ένοπλες Δυνάμεις μας. Και έμπνευση συνετής αποφασιστικότητας για ολόκληρο το λαό μας», ανέφερε σε μήνυμά του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Γεννηματά: Η πατρίδα τον τιμά

«Βαθιά θλίψη και οδύνη για τον σμηναγό της πολεμικής μας αεροπορίας που έπεσε πάνω στο καθήκον. Η πατρίδα τον τιμά. Τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του», τόνισε σε μήνυμά της στο Twitter η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

Η κ.Γεννηματά επικοινώνησε με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Ευάγγελο Αποστολάκη και του εξέφρασε τα συλλυπητήριά του.

 

ΚΚΕ: Οι Έλληνες πιλότοι ρισκάρουν τη ζωή τους ενάντια στην τουρκική επιθετικότητα

«Το ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου πιλότου του μαχητικού αεροσκάφους. Οι Έλληνες πιλότοι ρισκάρουν τη ζωή τους για να αντιμετωπίσουν την τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο, η οποία κλιμακώνεται στο πλαίσιο της γενικότερης όξυνσης στην περιοχή, και με την ανοχή του ΝΑΤΟ», τόνισε στην ανακοίνωσή του το Κομμουνιστικό Κόμμα.

 

Θεοδωράκης: Ο θάνατός του ας μας κάνει όλους πιο συνετούς

Με ανάρτηση στο Twitter εξέφρασε τα συλλυπητήριά του ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης: «Άλλος ένας πιλότος έπεσε στο Αιγαίο υπερασπιζόμενος την πατρίδα μας. Τα συλλυπητήριά μου στη μεγάλη οικογένεια της πολεμικής αεροπορίας καθώς και στην οικογένεια και τους φίλους του. Ο θάνατός του ας μας κάνει όλους πιο συνετούς», τονίζει στο μήνυμά του ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

 

Eνωση Κεντρώων: Θυσιάστηκε ακόμη ένας ήρωας

«Η Ένωση Κεντρώων εκφράζει τη βαθύτατη τη θλίψη της για τη θυσία ακόμα ενός ήρωα της Πολεμικής μας Αεροπορίας, που χάθηκε στον βωμό της υπεράσπισης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας. Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του, είμαστε δίπλα της αυτές τις δύσκολες στιγμές», τονίζει το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη.

 

Τρίημερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις

Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις κηρύχθηκε σήμερα με εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου με αφορμή το θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη του MIRΑGE 2000-5 σμηναγού Γεωργίου Μπαλταδώρου, ο οποίος έπεσε υπέρ πίστεως και πατρίδος , όταν το αεροσκάφος συνετρίβη 9 ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου.

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες σε όλες τις μονάδες.

 

Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας και ειδικοί εμπειρογνώμονες καλούνται να βρουν και να καταλήξουν στα αίτια της συντριβής του μοιραίου αεροσκάφους της Π.Α. που σημειώθηκε εννέα μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου και είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο Σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος