Home Πετρούπολη Η ΩΡΑ ΤΟΥ  POIKILO ROCKY MOUNTAIN 2019! [VIDEO & PICS]
Η ΩΡΑ ΤΟΥ  POIKILO ROCKY MOUNTAIN 2019! [VIDEO & PICS]

Η ΩΡΑ ΤΟΥ  POIKILO ROCKY MOUNTAIN 2019! [VIDEO & PICS]

0
0

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 7ο POIKILO ROCKY MOUNTAIN ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ Ο ΠΔΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

 

 

Με τη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Πετρούπολης, ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση στην Πετρούπολη και τη Δυτική Αθήνα το Poikilo Rocky Mountain 2019, που διοργανώνουν στις 7 Απριλίου ο ΠΔΣ Οδυσσέας και ο Δήμος Πετρούπολης.

 

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΙΜΟΣ:  POIKILO ROCKY MOUNTAIN ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΔΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ

Ο δήμαρχος Πετρούπολης, Βαγγέλης Σίμος, αναφέρθηκε στην επένδυση που έχει κάνει η δημοτική αρχή στο κομμάτι του αθλητισμού. Αναφέρθηκε επίσης και στην προσφορά του ΠΔΣ Οδυσσέας με το Poikilo Rocky Mountain 2019 και άλλες αθλητικές δράσεις.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε:  «Η επένδυση στον αθλητισμό είναι από τις πιο σωστές πράξεις που μπορεί να κάνει κάποιος στις μέρες μας. Ο ΠΔΣ Οδυσσέας είναι παρών πάντα σε όλα τα καλέσματα του δήμου, για να βοηθήσει και να στηρίξει τη δράση. Οι άνθρωποι του συλλόγου έχουν την τεχνογνωσία, την εμπειρία για να στήσουν έναν αγώνα. Διοργανώσαμε τον 1ο Λαϊκό Αγώνα Δρόμου κι εφέτος προετοιμαζόμαστε για τον 2ο. Εάν δεν υπήρχε ο ΠΔΣ Οδυσσέας δεν νομίζω πως θα τα είχαμε καταφέρει. Όπως κι άλλες εκδηλώσεις όπως αθλοπαιδιές με το ποδήλατο σε παιδιά προσχολικής αγωγής στους παιδικούς σταθμούς. Γι’ αυτά και για πολλά ακόμα, ο ΠΔΣ Οδυσσέας αξίζει πολλά συγχαρητήρια. Το Ποικίλο Όρος είναι ένας αληθινός παράδεισος για τους δρομείς που διασχίζουν μονοπάτια με πλούσια χλωρίδα και πανίδα. Το Poikilo Rocky Mountain είναι διοργάνωση θεσμός για την πόλη μας και όχι μόνο. Εύχομαι καλή επιτυχία στους συμμετέχοντες».

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΩΝΑΡΑΣ: ΤΟ POIKILO ROCKY MOUNTAIN EINAI AΓΩΝΑΣ ΔΙΕΘΝΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ

O πρόεδρος του ΠΔΣ Οδυσσέας, Δημήτρης Ζωναράς μίλησε για το πώς δημιουργήθηκε το Poikilo Rocky Mountain. Αναφέρθηκε επίσης και στις τεχνικές λεπτομέρειες του αγώνα.

«To Ποικίλο Όρος το έχουμε αγαπήσει γιατί δραστηριοποιούμαστε με διάφορους τρόπους, είτε ποδηλατικά, είτε τρέχοντας, είτε πεζοπορικά. Το έχουμε αγαπήσει και θέλαμε να το προβάλουμε. Γιατί του αξίζει. Στήσαμε έναν αγώνα πάνω σε αυτό το βουνό, ώστε να φέρουμε τον κόσμο της πόλης μας, από την Αττική κι αν είναι δυνατόν κι απ’ όλη την Ελλάδα, στην Πετρούπολη. Θέλαμε να κάνουμε έναν αγώνα ορεινού τρεξίματος, βάσει διεθνών προδιαγραφών. Με μονοπάτια, με πέτρα, με ανηφόρες και κατηφόρες. Ανοίξαμε κάποια μονοπάτια και δικαιολογήσαμε τη διαδρομή των 22.5 χιλιομέτρων. Αυτό δεν μας έφτανε. Αποφασίσαμε και κάναμε μια μικρότερη διαδρομή, με συστατικά trail running στα 8,5 χλμ. Και τα τελευταία τρία χρόνια δημιουργήσαμε μια μικρότερη διαδρομή για τα παιδιά, τις γυναίκες, τους πολύ αρχάριους φίλους του τρεξίματος.

Περισσότεροι από 150 εθελοντές βοηθούν για την επιτυχία του αγώνα. Οι συμμετοχές πέρυσι ξεπέρασαν ανέλπιστα τις 600».

 

ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟ POIKILO ROCKY MOUNTAIN

Ο Θανάσης Κανελλόπουλος, δρομέας μεγάλων αποστάσεων, αναφέρθηκε στις διαδρομές του αγώνα στην αξία της συμμετοχής: «Είναι σημαντικό να ενεργοποιείται ο τοπικός πληθυσμός μιας περιοχής, ενός δήμου, μιας κοινότητας για να συμμετέχει σε αθλητικοπολιτιστικές εκδηλώσεις. Το Poikilo Rocky Mountain είναι από τις καλύτερες διοργανώσεις αγώνων που υπάρχουν εντός Αττικής.
Οι τρεις διαδρομές καλύπτουν το φάσμα των αθλητών και των ανθρώπων που θέλουν να ζήσουν την ομορφιά της φύσης, του βουνού κι αυτού του διαφορετικού που υπάρχει στην περιοχή τους. Είναι μια υπέροχη διαδρομή. Έχει τα υψομετρικά της. Ανεβαίνεις και κατεβαίνεις το βουνό. Είναι μια κυκλική διαδρομή που αγκαλιάζει και καλύπτει σχεδόν όλο το ορεινό συγκρότημα που Ποικίλου Όρους. Ατενίζεις Σαρωνικό, βλέπεις Πάρνηθα. Είναι πραγματικά μια υπέροχη διαδρομή και μια υπέροχη εμπειρία που πρέπει να ζήσει ο καθένας».

 

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ POIKILO ROCKY MOUNTAIN

Την εκδήλωση παρουσίασε ο δημοσιογράφος Αντώνης Κυρίκος κάνοντας μία σύντομη περιγραφή του Poikilo Rocky Mountain.

«Πρόκειται για αγώνα Trail Running με συνολικό μήκος διαδρομής τα 22.5 χιλιόμετρα, συνολική θετική υψομετρική τα 1.063 μέτρα και πολλά τεχνικά μονοπάτια. Εξελίσσεται αποκλειστικά στο Ποικίλο Όρος, που αποτελεί το φυσικό όριο ανάμεσα στο Λεκανοπέδιο Αθηνών και το Θριάσιο Πεδίο, με αποτέλεσμα οι συμμετέχοντες στον αγώνα να βρεθούν μπροστά σε μια θέα από την Πάρνηθα μέχρι τη θάλασσα.

Παράλληλα διεξάγεται ο αγώνας των 8χλμ. σε μια απαιτητική διαδρομή για όσους έχουν εμπειρία ορεινού τρεξίματος, ενώ για τους δρομείς που θέλουν να γνωρίσουν την υπέροχη αίσθηση ελευθερίας να τρέχεις στο βουνό, αλλά και για οικογένειες έχει σχεδιαστεί και η FunRace 4χλμ.

Οι διαδρομές είναι χαραγμένες έτσι ώστε και οι κορυφαίοι αθλητές να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους και να αγγίξουν τα όρια τους αλλά και όσοι θέλουν να δοκιμαστούν στα ορεινό τρέξιμο να ζήσουν με ασφάλεια την εμπειρία μοναδικών διαδρομών.

Η εκκίνηση και των τριών διαδρομών  θα δοθεί από την πλατεία Πανοράματος στην Πετρούπολη. Εκεί οι χορηγοί και υποστηρικτές  θα φροντίσουν για την θετική ενέργεια, υποστήριξη και αποκατάσταση των δρομέων αλλά και την ψυχαγωγία των συνοδών και επισκεπτών».

 

ΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ΤΟΥ POIKILO ROCKY MOUNTAIN

Στη συνέχεια της εκδήλωσης έγινε αναφορά στους χορηγούς και υποστηρικτές της διοργάνωσης.

«Για μια ακόμα χρονιά η εταιρία E.CO. LIFT που δραστηριοποιείται στο χώρο των ανελκυστήρων είναι δίπλα στη διοργάνωση από την θέση του Μεγάλου Χορηγού στηρίζοντας τα  «ανεβοκατεβάσματα» των αθλητών.

Συμμετέχοντες και θεατές θα έχουν φέτος την γευστική απόλαυση υψηλής ποιότητας μπανανών Orsero. Η προσπάθεια των δρομέων στη διάρκεια της διαδρομής αλλά και ο τερματισμός τους θα επιβραβευθούν με την θρεπτική αξία και την ενέργεια που προφέρουν οι μπανάνες. Η εταιρία Bella Frutta , κατέχει ηγετική θέση στον τομέα της εισαγωγής και διανομής υψηλής ποιότητας φρέσκων φρούτων στην Ελλάδα, με το Brand ORSERO, βρίσκεται διαρκώς στο πλευρό των αθλητών.

Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΖΑΓΟΡΙ είναι ο χορηγός ενυδάτωσης της διοργάνωση. Θα βρίσκεται σε κάθε σημείο της διαδρομής για να δροσίσει και να τονώσει όλους τους συμμετέχοντες. Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΖΑΓΟΡΙ είναι θερμός υποστηρικτής όλων των αθλητικών διοργανώσεων που προάγουν τον αθλητισμό προβάλλοντας παράλληλα τη μοναδικότητα της χώρας μας.

Στο Poikilo Rocky Mountain 2019 τα ζαχαροπλαστεία «ΚΑΚΑΛΗΣ» θα φροντίσουν για μία ακόμη φορά τον γλυκαιμικό δείκτη τον αθλητών με σπιτικές μπάρες δημητριακών, γλυκά κεράσματα και φρέσκο παγωτό.

H HIGH5 στηρίζει ως χορηγός ενέργειας το Poikilo Rocky Mountain 2019 .  Για περισσότερο από 20 χρόνια έχει δημιουργήσει μερικά από τα καλύτερα προϊόντα αθλητικής διατροφής για να βοηθήσει τους αθλητές να φτάσουν στους αθλητικούς τους στόχους.

Τη μοναδική γεύση των ποικιλιών CAFFE Molinari θα μπορούν να απολαύσουν όλοι όσοι βρεθούν στο χώρο της εκκίνησης και των απονομών. Ο κορυφαίος καφές θα γεμίσει ενέργεια και γεύση δρομείς και επισκέπτες.

Στο πλευρό της διοργάνωσης στέκεται για ακόμη μια χρονιά το Εργοστάσιο Κατασκευής Οικιακών Ειδών Plasmet ΣΥΛΛΙΓΝΑΚΗΣ. Ποιοτικές και δημιουργικές λύσεις για το σπίτι από το 1976.

Πρώτο μέλημα της διοργάνωσης είναι η ασφάλεια των αθλητών. Σε ετοιμότητα κατά την διάρκεια του αγώνα θα είναι 2 ασθενοφόρα, 3 γιατροί, 80 περίπου Εθελοντές Διασώστες από τον Ε.Ε.Σ την Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α και 120 εθελοντές σε σημεία ελέγχου των διαδρομών».