Home Πετρούπολη ΑΥΤΟΝΟΜΗ Η “ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ” ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΑΥΤΟΝΟΜΗ Η “ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ” ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΑΥΤΟΝΟΜΗ Η “ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ” ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

0
0

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΗΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

Η Ανυπότακτη Πετρούπολη, μετά από μια μαζική συνέλευση στις 13 Ιανουαρίου, αποφάσισε την αυτόνομη κάθοδό της στις δημοτικές εκλογές, που θα διεξαχθούν στις 26 Μαΐου 2019.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει αναλυτικά:

«Στην εποχή της καπιταλιστικής κρίσης, των μνημονίων που φεύγουν για να μείνουν, της φτώχειας, της ανεργίας και της καταπάτησης εργασιακών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, της πολεμικής και φασιστικής απειλής, πιστεύουμε ότι η φωνή της ανατρεπτικής αντικαπιταλιστικής αριστεράς είναι ανάγκη να ακουστεί και να δυναμώσει σε όλες τις γειτονιές και τις περιφέρειες της Ελλάδας.

 

ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Οι δήμοι και οι περιφέρειες – και ο δήμος Πετρούπολης μεταξύ αυτών- έχουν μετατραπεί εδώ και πολλά χρόνια σε μακρύ χέρι του κράτους. Πρωτοστατούν στην υποβάθμιση και διάλυση των κοινωνικών υπηρεσιών, την εφαρμογή των κάθε μορφής ελαστικών σχέσεων εργασίας, την αρπαγή του λαϊκού εισοδήματος μέσω των δημοτικών τελών, το ξεπούλημα της δημόσιας γης και την παραχώρηση στο μεγάλο κεφάλαιο δημοτικών υπηρεσιών και έργων. Η μέχρι τώρα εμπειρία λέει ότι,μέσα στο ασφυκτικό πλαίσιο που διαμόρφωσε ο Καλλικράτης και έρχεται να ολοκληρώσει ο Κλεισθένης, με την επιταγή των ισοσκελισμένων ή/και πλεονασματικών προϋπολογισμών, το συνεχιζόμενο πετσόκομμα της κρατικής χρηματοδότησης και τη μετατροπή των δήμων σε επιχείρηση, την ένταση των ιδιωτικοοικονομικών κριτηρίων στη λειτουργία τους και την παραχώρηση λειτουργιών τους στο ιδιωτικό κεφάλαιο, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο φιλολαϊκής διαχείρισης και εφαρμογής μέτρων για το συμφέρον των δημοτών.

 

Ο μόνος δρόμος για μια αξιοβίωτη ζωή είναι ο συλλογικός αγώνας των κατοίκων για να επιβάλουν δωρεάν κοινωνικές υπηρεσίες, μόνιμους διορισμούς με γνώμονα τις ανάγκες των δημοτών, δημόσια διαχείριση των απορριμμάτων με γνώμονα τη δημόσια υγεία, γκρέμισμα των κεραιών κινητής τηλεφωνίας από τις γειτονιές, ανοιχτά σχολειά για όλα τα παιδιά, ελεύθερους από το κέρδος δημόσιους χώρους και δραστηριότητες, για να μην πέσει κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη, για να είναι οι πόλεις μας ανοιχτές σε πρόσφυγες και μετανάστες, ενάντια στον ρατσισμό και τον φασισμό. Ο αγώνας για την κατάργηση των ασφυκτικών πλαισίων και των μνημονιακών νόμων που επιβάλλουν κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΕΕ και η ανατροπή αυτής της πολιτικής και όλων των εκφραστών της, είναι μονόδρομος.

 

Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

Στον δήμο Πετρούπολης, όλα τα προηγούμενα χρόνια η δημοτική αρχή της Λαϊκής Συσπείρωσης άσκησε καθαρά διαχειριστική πολιτική, εφάρμοσε όλες τις επιταγές του κεντρικού κράτους και υποτάχθηκε στις πολιτικές απαιτήσεις των μνημονιακών νόμων και του Καλλικράτη. Πολλές φορές υποστηρίχθηκε, σε αυτές τις επιλογές, για την δήθεν ανάπτυξη της πόλης μας και από τις υπόλοιπες παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου. Σχεδόν πάντα η «ομοφωνία» τους έσπασε μόνο από τις τοποθετήσεις και την ψήφο-εναντίωση της «Ανυπότακτης Πετρούπολης» και το αίτημά μας για αγωνιστική και μαχητική πάλη ενάντια στις πολιτικές αυτές και όχι «συμμόρφωση».

Θα συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα, μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο. Η Ανυπότακτη Πετρούπολη συμμετέχει και σε αυτές τις δημοτικές εκλογές για να ακουστεί μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο η φωνή των αγωνιζόμενων κατοίκων. Θέλουμε να συμβάλλουμε στην αναγέννηση και το δυνάμωμα των αντιστάσεων και των συλλογικών μορφών πάλης, όπως έχουμε κάνει μέχρι τώρα.

 

Απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα συμπόρευσης και κοινής δράσης σε όλους τους αγωνιστές, τους εργαζόμενους και την νεολαία της Πετρούπολης, μπροστά στις εκλογές αλλά και την επομένη αυτών. Καλούμε όσους και όσες δεν βολεύονται με την παρούσα κατάσταση, κάθε συμπολίτη και συμπολίτισσα που μοιράζεται τις ίδιες αγωνίες με εμάς, να συμμετάσχει σε αυτή την προσπάθεια. Κόντρα στην απελπισία, τη μοιρολατρία και την ηττοπάθεια προτάσσουμε τη συλλογική πάλη και την αξιοπρέπεια.

Για ένα κίνημα μαζικό, ανατρεπτικό, νικηφόρο».