Home Δυτική αθήνα «ΑΥΤΟΣ Ο ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ»
«ΑΥΤΟΣ Ο ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ»

«ΑΥΤΟΣ Ο ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ»

0
0

ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΑΓ. ΤΡΙΑΔΑΣ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΑΘΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΝ ΣΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΙΣ 19 ΜΑΪΟΥ, ΣΤΙΣ 7 Μ.Μ.

 

Με ανακοίνωση τους οι κάτοικοι της Αγίας Τριάδας Καματερού, περιοχής όπου ο Δήμος αποφάσισε μέσω του νέου περιβαλλοντικού νόμου να λειτουργήσει Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων δηλώνουν την αντίθεσή τους. Καλούν σε παράσταση διαμαρτυρίας στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 19 Μαΐου 2020.

Αναλυτικά η ανακοίνωση – κάλεσμα έχει ως εξής:

«Στις 13 Μάη οι κάτοικοι της γειτονιάς γύρω από τον χώρο που θέλουν να φτιάξουν Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων συγκεντρωθήκαμε και αποφασίσαμε να παλέψουμε ενάντια στο αντιπεριβαλλοντικό πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε πριν από λίγες μέρες, εκτός των άλλων ζητημάτων που εν μέσω κορωνοϊού προχώρησε σε ψήφιση η κυβέρνηση, το άρθρο 92 με ονομασία, Προσωρινή Λειτουργία Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων 1. Εγκρίνονται οι θέσεις για την προσωρινή λειτουργία εγκαταστάσεων αστικών υποδομών κοινής ωφέλειας και ειδικότερα Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ), στα σημεία όπου ήδη λειτουργούν σήμερα, όπως εμφαίνονται στα τοπογραφικά διαγράμματα και δημοσιεύονται σε φωτοσμίκρυνση στο Παράρτημα ΙΙΙ του παρόντος για τους Δήμους: Αγίων Αναργύρων – Καματερού,(κομμάτι του νόμου) ….που αφορά και την γειτονιά μας, με την έγκριση της παράνομης εγκατάστασης του δήμου μέχρι τώρα επί της οδού Γληνού, χωρίς να ληφθούν υπόψη πως στα 50 μέτρα και γύρω μένουν κάτοικοι, που η υγεία μας το υπέρτατο αγαθό, τίθεται σε κίνδυνο, καθώς και η όχληση που θα δημιουργηθεί περαιτέρω το επόμενο διάστημα.

Ακόμη δεν τέλειωσε ο κίνδυνος της πανδημίας και ο φόβος για την ζωή και τις συνθήκες που είναι αναγκαίες για την προστασία της και η κεντρική εξουσία και τοπική προχωράνε σε σχέδια ,σαν να μην έχει συμβεί τίποτε ,προσθέτοντας ένα ακόμη κίνδυνο στο κεφάλι μας .

Προστίθεται ένας πραγματικό κίνδυνος για την υγεία των παιδιών μας και την δικιά μας την ίδια ώρα που ενοχοποιούνται παιδιά που βρίσκονται στις πλατείες, γιατί δήθεν κινδυνεύουν!!!

Πόση υποκρισία μπορεί να αντέξει ο άνθρωπος αλήθεια;

Όσο και να κρύψουν τον κίνδυνο που δημιουργείτε με ψηλά πάνελ και δέντρα αυτός υπάρχει και είναι μέσα στα σπίτια μας!!!!

Επειδή η διοίκηση του δήμου διαδίδει πως δεν θα χρησιμοποιηθεί σαν ΣΜΑ αλλά θα χρησιμοποιείται μόνον για κλαδέματα, έχουμε να πούμε πως δεν θα έπρεπε να εγκριθεί σαν ΣΜΑ εάν μόνον αυτή θα είναι η εργασία που θα γίνεται στον χώρο. Αλλά και αυτό μόνον να ήταν, πράγμα που δεν διασφαλίζεται με λόγια και πάλι η όχληση υπάρχει. Την περίοδο που γινόταν πιο έντονα καθώς και μεταφορά ογκωδών παλιών επίπλων κ.α., είχε γεμίσει η γειτονιά από μεγάλους αρουραίους…

Και ο κίνδυνος της πυρκαγιάς όταν είναι σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια μεγάλος.

Σε ένα Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων όμως, δίνεται η δυνατότητα και άλλων επεξεργασιών των απορριμμάτων συμπίεση –κομποστοποίησης κ.α. που η όχληση και οι οσμές και οι κίνδυνοι για την υγεία μας είναι μεγαλύτεροι.

Κανένας δεν μπορεί να είναι υπέρ της σωστής διαχείρισης μείωσης κομποστοποίησης των απορριμμάτων, σε εκείνο που εναντιωνόμαστε είναι το ότι γίνεται δίπλα στα σπίτια μας, δίπλα σε χώρους εστίασης, δίπλα σε πηγάδι κ.α.

Ο νόμος για τα προσωρινά ΣΜΑ λέει «Καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του ΣΜΑ επιβάλλεται η λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την αποφυγή της όχλησης, την οπτική απομόνωση με περιμετρικές φυτεύσεις ή περιφράξεις και τη χρήση των βέλτιστων τεχνικών για τη μεταφόρτωση των απορριμμάτων.»

Δηλαδή το μόνο που επιβάλλει είναι η εξασφάλιση της αισθητικής πλευράς.

Εμάς μας νοιάζει πρώτα και κύρια η προστασία της υγείας μας και η ασφάλεια μας.

Η μέχρι τώρα εμπειρία από τα αντίστοιχα ΣΜΑ που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα μόνον προστασία της υγείας δεν διασφαλίζουν.

Θα είχε νόημα η δημιουργία Σταθμού Μεταφόρτωσης των Απορριμμάτων  – σε καμία των περιπτώσεων τόσο κοντά στον οικιστικό ιστό – ,στην περίπτωση που ο δήμος ήταν μακριά από την χωματερή και ήθελε να κάνει οικονομία σε καύσιμα χρόνο διακομιδής, λιγότερα δρομολόγια με συμπίεση και κομποστοποίηση και μείωση του όγκου μεταφοράς, όμως σχεδόν 3 χλμ. από την χωματερή, δεν έχει καμία ουσιαστική μείωση κόστους αντίθετα επιβαρύνει το κόστος. Εκτός βέβαια αν σχεδιάζεται κάτι διαφορετικό, που θα έπρεπε να γίνει γνωστό στους κατοίκους.

ΟΜΩΣ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΩΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΕ ΝΟΜΟ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΣΜΑ ΜΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΥ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΧΩΡΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ – ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΟΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ ΗΤΑΝ ΣΥΜΒΑΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΜΑΣ ΤΙ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΔΙΖΕ ΝΑ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ;

Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΟΥΔΕΝ ΜΟΝΙΜΟΤΕΡΟΝ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΥ

Η κακοποίηση του περιβάλλοντος και νομιμοποίηση της κάθε παρανομίας από το κράτος χωρίς προστασία της υγείας και της ζωής μας βρίσκει απέναντι και απαιτούμε να σταματήσει οποιαδήποτε υλοποίηση και αποχώρηση, τέτοιων εγκαταστάσεων Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) από την γειτονιά.

Απαιτούμε άμεσα να συζητηθεί στο πρώτο δημοτικό συμβούλιο και να παρευρεθούμε για να εκφράσουμε την απαίτηση μας.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΜΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΗΔΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ»