Home Χωρίς κατηγορία ΒΑΓΓ. ΣΙΜΟΣ: «ΚΟΙΤΑΜΕ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΖΗΤΑΜΕ ΞΑΝΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ»
ΒΑΓΓ. ΣΙΜΟΣ: «ΚΟΙΤΑΜΕ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΖΗΤΑΜΕ ΞΑΝΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ»

ΒΑΓΓ. ΣΙΜΟΣ: «ΚΟΙΤΑΜΕ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΖΗΤΑΜΕ ΞΑΝΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ»

0
0

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

 

Την  ανανέωση της εμπιστοσύνης στην Λαϊκή Συσπείρωση ζήτησε ο δήμαρχος Πετρούπολης Βαγγέλη Σίμο, σε μαζική συγκέντρωση στο 2ο δημοτικό σχολείο που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019.

Παρόντες στη συγκέντρωση και οι πρώην δήμαρχοι Πετρούπολης, Θωμάς Κοτσαμπάς και Γιώργος Γώγος.

 

Ο Βαγγέλης Σίμος στην ομιλία του τόνισε ότι η δημοτική αρχή ανέλαβε καθήκοντα  «με συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ και συνεχίσαμε με τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και σήμερα ΣΥΡΙΖΑ», έχοντας, όπως είπε, όλο αυτό το διάστημα αντιμετώπισαν:

– Μεγάλες περικοπές στην κρατική χρηματοδότηση που αγγίζουν το 65%, τόσο για τις λειτουργικές δαπάνες του δήμου, όσο και για τα έργα και για τις συντηρήσεις των σχολείων.

– Την απαγόρευση πρόσληψης μόνιμου προσωπικού από το 2009, εξαιτίας μνημονιακών δεσμεύσεων.

 

– Την επιβολή μεταφοράς των ταμειακών διαθεσίμων και τα αποθεματικά του δήμου στην Τράπεζα της Ελλάδας, προκειμένου να εξυπηρετήσουμε τους δανειστές.

 

Επισήμανε πως η δημοτική αρχή στάθηκε απέναντι σε αυτά αγωνιστικά και μαχητικά, απειθαρχώντας στις κατευθύνσεις της κρατικής διοίκησης από τη σκοπιά των εργατικών – λαϊκών συμφερόντων και κατάφερε να υλοποιήσει  τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και όπως τόνισε χαρακτηριστικά «γι’ αυτόν το λόγο μπορούμε να κοιτάμε τον κόσμο στα μάτια και να ζητάμε εκ νέου τη στήριξή του και τη συμπόρευσή του με το ΚΚΕ».

 

ΜΕΙΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ

Ο Βαγγέλης Σίμος στη συνέχεια, αναφέρθηκε αναλυτικά στις πρωτοβουλίες της δημοτικής αρχής για την ανακούφιση των εργατικών – λαϊκών στρωμάτων, όπως οι μειώσεις ή και καταργήσεις δημοτικών τελών, ταυτόχρονα με την αύξησή τους στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ, ενώ ανέδειξε μεταξύ άλλων ότι η Πετρούπολη είναι ο μοναδικός δήμος που κατάφερε να μην πληρώνει καμιά οικογένεια τροφεία για το παιδί της στους παιδικούς σταθμούς.

Στάθηκε στη στήριξη του δήμου στα αθλητικά σωματεία, στην προσπάθεια να μη βάζει η λαϊκή οικογένεια βαθιά το χέρι στην τσέπη για τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό, στις κινητοποιήσεις που στήριξε η δημοτική αρχή για υποδομές Υγείας στη Δυτική Αθήνα και σε μια σειρά παρεμβάσεις που αφορούν τους εργαζόμενους και τους κατοίκους της Πετρούπολης, όπως για τους ελεύθερους χώρους κ.λπ.

 

Η ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ

Αναφερόμενος στο αίσχος της χωματερής της Φυλής, ανέδειξε τις πολλές πρωτοβουλίες που πήρε η δημοτική αρχή τα προηγούμενα χρόνια για το οριστικό της κλείσιμο και στάθηκε στις διεκδικήσεις για τις οποίες παλεύει μαζί με το λαό:

 

– Να κλείσει άμεσα και οριστικά η χωματερή της Φυλής.

– Να ακυρωθεί η επιλογή του παλιού Λατομείου Μουσαμά ως χώρου υποδοχής αποβλήτων.

– Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση στη διαχείριση των απορριμμάτων.

– Να μη μετατοπιστούν τα βάρη στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων μέσα από τα ανταποδοτικά τέλη και με οποιονδήποτε άλλο τρόπο.

– Να μπει τέρμα στην ιδιωτικοποίηση, στις ΣΔΙΤ και τις συμβάσεις παραχώρησης.

– Να διασφαλιστούν απόλυτα όλοι οι εργαζόμενοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος στους δήμους.

 

«ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΠΡΩΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ»

Ο δήμαρχος Πετρούπολης έκανε λόγο για προπαγάνδα των άλλων συνδυασμών που διεκδικούν τη διοίκηση του δήμου, ενώ τους χαρακτήρισε «τέσσερις πρώην συνεργάτες», που στηρίζονται από κόμματα που κυβέρνησαν και έχουν φέρει το λαό στη σημερινή κατάσταση, και τόνισε ότι αυτό που τους ενώνει είναι το «να φύγει το ΚΚΕ από τη διοίκηση του δήμου».

 

ΥΠΟΛΟΓΟΣ Ο ΣΥΡΙΖΑ

Κατέκρινε τον υποψήφιο των Ενεργών Πολιτών Μανώλη Μπουσούνη, πως καταγράφει τα προβλήματα της Πετρούπολης δήθεν για να τα λύσει, όταν αυτά τα προβλήματα τα έχει δημιουργήσει το κυβερνών κόμμα του οποίου είναι στέλεχος και σημείωσε χαρακτηριστικά «Ας απαντήσει καλύτερα σε όλους τους Πετρουπολιώτες και σε όλους τους κατοίκους της Δυτικής Αθήνας για ποιο λόγο συνεχίζει να υπάρχει η χωματερή και για ποιο λόγο προέκριναν το Λατομείο Μουσαμά για νέα χωματερή, όταν προεκλογικά δεσμεύονταν ότι όταν αναλάβουν τη διοίκηση της περιφερειακής αρχής η χωματερή θα κλείσει την επόμενη μέρα».

Αναδεικνύοντας τέλος το κριτήριο με το οποίο πρέπει να πάει ο λαός στην κάλπη, τόνισε ότι το δίλημμα είναι: «Διοίκηση που θα στέκεται στο πλευρό του, θα προσπαθεί μαζί του να βάζει εμπόδιο σε ό,τι του μαυρίζει τη ζωή, να παλεύει μαζί του και να ασκεί αντιπολίτευση σε Περιφέρεια, κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ενωση; `Η διοίκηση που διαχειρίζεται αυτή την κατάσταση και θα εφαρμόζει τα αντιλαϊκά μέτρα; Εμείς λέμε αναμφισβήτητα το πρώτο και ότι αυτό πρέπει να ισχύει και σε όλους τους δήμους. Γι’ αυτό καλούμε τον κόσμο το επόμενο διάστημα να δώσει μία ενιαία μάχη!».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ  ΣΤΗΝ ΔΟΥΡΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΓΩΔΙΕΣ ΠΟΥ ΕΖΗΣΕ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

«Απλώνουμε το χέρι, καλούμε κάθε αγωνιστή, κάθε άνθρωπο καλής θέλησης να συμπορευτούμε σε μια μεγάλη και απαιτητική μάχη. Να εκφραστεί και στην κάλπη αυτό το διακριτό ρεύμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ», ανέφερε ο Γιάννης Πρωτούλης μιλώντας στους συγκεντρωμένους και ανέδειξε ότι πλέον υπάρχει συσσωρευμένη πείρα όλα αυτά τα χρόνια, από την εναλλαγή στην κυβέρνηση όλων των αστικών κομμάτων την τελευταία δεκαετία, και ειδικά με τη δήθεν «πρώτη φορά αριστερά». «Αποδείχθηκε με τραγικό τρόπο ότι δεν μπορεί να υπάρξει ούτε η παραμικρή ανακούφιση χωρίς σκληρό αγώνα, ότι η εναλλαγή κυβερνήσεων μέσα σε αυτά τα τείχη του καπιταλισμού και της ΕΕ μόνο νέα δεινά, νέα μνημόνια, νέες περικοπές, νέες στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ μπορεί να φέρει».

Με αφορμή το εισαγγελικό πόρισμα για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, ο υποψήφιος περιφερειάρχης εστίασε στις πολιτικές ευθύνες της σημερινής περιφερειακής αρχής και της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, στις ελλείψεις αντιπυρικής πρόληψης, σχεδίων αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων, που είχαν ως αποτέλεσμα μέσα σε ένα χρόνο ο λαός να θρηνήσει 124 νεκρούς.

Θυμίζοντας ότι κυβέρνηση και περιφερειακή αρχή, παραμονές των μεγάλων καταστροφών σε Μάτι και Μάνδρα, διαβεβαίωναν ότι είναι πανέτοιμες να αντιμετωπίσουν την οποιαδήποτε κατάσταση, υπογράμμισε: «Εχει έρθει η ώρα να τιμωρηθούν πολιτικά για τη γύμνια του κρατικού μηχανισμού, που είναι γυμνός όταν είναι για τις ζωές και τα σπίτια του λαού, αλλά λειτουργεί ρολόι όταν είναι για να απαλλάξουν π.χ. τους εφοπλιστές από τη φορολογία…».

ΦΥΛΗ: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης στάθηκε και στην κατάσταση σε Θριάσιο και Δυτική Αθήνα, ξεχωρίζοντας την «υγειονομική βόμβα» που παραμένει ενεργή στην περιοχή, τη χωματερή της Φυλής, με τον αποτεφρωτήρα των νοσοκομειακών αποβλήτων, που μόλις πριν από λίγες μέρες η Περιφέρεια στα μουλωχτά έδωσε παράταση στη λειτουργία του. Αναλύοντας τις θέσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κάλεσε «να διεκδικήσουμε ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης των απορριμμάτων χωρίς μεγαλοεργολάβους και εταιρείες. Να διεκδικήσουμε έναν ενιαίο κρατικό φορέα, με ανακύκλωση στην πηγή, με χώρους ελεγμένους, που να καθοριστούν με επιστημονικά κριτήρια, που να προστατεύουν την ποιότητα της ζωής, που να λειτουργούν με μόνιμο προσωπικό και με πλήρη εργασιακά δικαιώματα». «Αυτός ο σχεδιασμός έρχεται σε σύγκρουση με τα επιχειρηματικά συμφέροντα και γι’ αυτό απορρίπτεται μετά βδελυγμίας από την κυβέρνηση και την περιφερειακή αρχή του ΣΥΡΙΖΑ».

 

Αφού αναφέρθηκε σε μια σειρά οξυμένων λαϊκών προβλημάτων της Δυτικής Αθήνας, υπογράμμισε ότι αυτή η κατάσταση μπορεί να αλλάξει: «Εχουμε ζωντανό παράδειγμα. Οι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι εκλεγμένοι με το ΚΚΕ, οι 5 κομμουνιστές δήμαρχοι είναι ζωντανά παραδείγματα δημάρχων που ήταν δίπλα στους αγώνες του εργατικού – λαϊκού κινήματος».

Ενώ έκλεισε με τα λόγια του ηρωικού κομμουνιστή δήμαρχου Πετρούπολης για 30 χρόνια, Νίκου Παξιμαδά, πριν από τέτοιες μάχες. Λόγια που τα αφιέρωσε σε όσους εμφανίζονται «ακομμάτιστοι»: «Από 18 χρονών είμαι στον αγώνα. Από το 1942 ως τα σήμερα είμαι οργανωμένο μέλος του ΚΚΕ. Παλεύουμε για μια έντιμη νίκη και πάντα θα παλεύουμε για το καλό της Πετρούπολης. Και σήμερα και αύριο και παραπέρα. Εμπρός στον αγώνα αγωνιστές, οι αγώνες πάντα όταν είναι σωστοί και τίμιοι φέρνουν τη νίκη!».