Home Πετρούπολη ΒΑΓ. ΣΙΜΟΣ: ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΑΪΚΙΣΤΕΣ, ΟΥΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ [VIDEO]
ΒΑΓ. ΣΙΜΟΣ: ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΑΪΚΙΣΤΕΣ, ΟΥΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ [VIDEO]

ΒΑΓ. ΣΙΜΟΣ: ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΑΪΚΙΣΤΕΣ, ΟΥΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ [VIDEO]

0
0

Επικριτικός στάθηκε ο πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Βαγγέλης Σίμος στον απολογισμό έργου της τωρινής διοίκησης. Ο κ. Σίμος έκανε λόγο για έλλειψη σεβασμού, υποτίμηση και υποβάθμιση του Δημοτικού Συμβουλίου φέρνοντας τους συμβούλους προ τετελεσμένων γεγονότων, σε σοβαρά θέματα που χρήζουν διαβούλευσης.

Ως προς τους χαρακτηρισμούς για λαϊκισμό, και μικροπολιτικές σκοπιμότητες που απηύθυνε ο κ. Βλάχος στο προηγούμενο αναβληθέν συμβούλιο, ο κ. Σίμος απάντησε ότι η στάση της Λαϊκής Συσπείρωσης θα είναι δίπλα στη διοίκηση όταν πρόκειται για το καλό του πετρουπολιώτικου λαού και αντιπολιτευτική σε αντίθετες καταστάσεις.

 

 

Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΣΙΜΟΥ

«Αντιλαμβάνομαι ότι δέχεται μία πίεση ο Δήμαρχος από τον Πετρουπολιώτικο λαό και έχει να κάνει με την καθημερινότητα. Δεν μας είπε κάτι καινούργιο. Για την υποχρηματόδοτηση των δήμων εμείς μιλάμε δέκα χρόνια. Για την έλλειψη προσωπικού και την απαγόρευση προσλήψεων μόνιμου προσωπικού που έχουν φτάσει τις υπηρεσίες των δήμων να μην μπορούν να ανταποκριθούν ούτε στα αναγκαία εμείς τα λέμε εδώ και δέκα χρόνια. Άλλοι έλεγαν προεκλογικά ότι μέσα σε έξι μήνες θα αλλάξουμε την πόλη. Να θυμίσω όμως επειδή ο κ. Δήμαρχος είπε ότι ο κ. Κοτσαμπάς του φέρθηκε τίμια όταν τον διαδέχθηκε, δεν διαβλέπω και την ίδια τιμιότητα τώρα. Στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο μας κατηγόρησε για λαϊκισμό για μικροπολιτικές σκοπιμότητες και για αυτούς τους λόγους δεν εμφανιστήκαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ο Δήμαρχος για μία ακόμη φορά έδειξε έλλειψη σεβασμού και αντί για μάζωξη των αρχηγών των παρατάξεων, όπως κατ’ εξακολούθηση μας έχει υποσχεθεί μας έφερε προ τετελεσμένων γεγονότων. Για αυτό δεν εμφανιστήκαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Κάποτε αυτή η υποτίμηση και η υποβάθμιση πρέπει να σταματήσει. Και όχι γιατί είναι μία συνδιοίκηση μειοψηφίας και πλειοψηφία να είχε αυτό υποτάσσει ο πολιτικός πολιτισμός, οι δημοκρατικές πεποιθήσεις που ο Δήμαρχος επικαλείται σχεδόν σε κάθε Δημοτικό Συμβούλιο. Αυτό κάναμε εμείς. Που δείξαμε εμείς μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Ποιο έργο φέρατε και το καταψηφίσαμε.

ΠΕΡΙ ΛΑΪΚΙΣΜΟΥ

Μας κατηγορείται για λαϊκισμό όταν προεκλογικά φέρατε φυλλάδιο που έλεγε, «Βόμβα Σίμου, θέλει τη χωματερή δίπλα στο σπίτι του, παίρνοντας μία παράγραφο, από μία συνολική τοποθέτηση, που προσπαθούσα να δείξω ότι σήμερα υπάρχει η τεχνολογία και η επιστήμη να υπάρχει διαχείριση απορριμμάτων προς όφελος του λαού και της υγείας, λέγοντας πως έκανε μία λάθος διατύπωση και την αξιοποίησα και  εμείς είμαστε οι λαϊκιστές.

Σας το είχε πει ο κ. Λάππας. Με αυτήν την υποτίμηση κάποια στιγμή θα καθόμαστε έξω από το Πνευματικό και δεν θα έχετε απαρτία να συνεδριάσετε. Μπορεί να μην είναι ο πιο σωστός τρόπος, αλλά πρέπει να ταρακουνηθείτε.

 

ΠΕΡΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΩΝ

Είπε ο κ. Βλάχος τι παρέλαβε, τι δεν παρέλαβε… Να δούμε ποια ήταν η χρηματοδότηση των νομικών προσώπων Πολιτισμού – Αθλητισμού μέχρι το 2010. Ήταν 4,5 εκατ. ευρώ όταν σήμερα είναι 2,3. Να δούμε τον εξορθολογισμό που κάναμε εμείς ως Λαϊκή Συσπείρωση. Όταν σε ενοχλεί η σπατάλη του δημόσιου χρήματος, σε ενοχλεί και όταν έχεις χρήματα από την κυβέρνηση και όταν δεν έχεις. Λέτε ότι δεν γινόντουσαν συντηρήσεις στο δημοτικό κολυμβητήριο κλπ. Στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θέλω με ευθύνη σας να φέρουμε τους φακέλους από την Τεχνική Υπηρεσία, που δείχνει πόσες και πότε έγιναν συντηρήσεις  και θα σας φέρω και εγώ αρχεία να δούμε πόσες συντηρήσεις είχαν γίνει την περίοδο 2005-2010, με στοιχεία σε ζωντανή σύνδεση στην κάμερα και όχι με λόγια.

 

ΠΕΡΙ ΕΡΓΩΝ

Βρήκατε έργα από εμάς δήμαρχε και πρέπει να το πείτε. Βγαίνετε στα δελτία Τύπου σας και γράφετε ως δημοτική αρχή κάναμε και κάναμε… Διεκδικώ σημαίνει ότι κάτι δεν το έχω, πηγαίνω, απαιτώ, φωνάζω, συζητώ, διαπραγματεύομαι και το καταφέρνω. Όταν έρχεται πρόσκληση από ένα πρόγραμμα εθνικό, ευρωπαϊκό ή της περιφέρειας και σε καλεί να πάρεις μέρος δεν διεκδικείς. Προφανώς καλώς πήρατε μέρος στο «Φιλόδημος» για τα 4 απορριμματοφόρα, είναι χρέος σας, είναι πρόσκληση του υπουργείου όμως δεν το διεκδικήσατε και δεν το καταφέρατε. Από εμάς δεν βρήκατε δηλαδή στο «Φιλόδημος» εντάξεις με προμετρήσεις. Είχαμε πάρει μέρος το οφείλαμε. Δεν το διεκδικήσαμε όμως. Μας ήρθε πρόσκληση. Δεν βρήκατε στο Πράσινο Ταμείο ενταγμένες αναπλάσεις παιδικών χαρών. Τροποποιήσατε τις μελέτες τις επικαιροποιήσατε. Το καμίνι δεν ήταν δημοπρατημένο. Το Φιλόδημος για τα σχολεία δεν το βρήκατε . Το τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων, το επικαιροποιήσατε καλά κάνατε, δεν το βρήκατε. Βρήκατε έργα εκατ. ευρώ που σήμερα τα παρουσιάζετε ότι τα κάνατε εσείς και κατηγορείτε εμάς για λαϊκιστές.  Εμείς μικροπολιτική δεν κάνουμε. Ο,τιδήποτε θετικό κάνετε θα το υπερψηφίζουμε. Και θα συμπαραστεκόμαστε σε κάθε αγώνα που θα κάνετε υπέρ του πετρουπολώτικου λαού. Και θα καταψηφίζουμε και θα μας βρίσκετε απέναντι σας  σε οτιδήποτε  θεωρούμε ότι υποβαθμίζει και επιβάλει επιπλέον φόρους στον πετρουπολιώτικο λαό. Αυτή τη στάση κρατάμε.