Home Πετρούπολη Βιωματικό εργαστήριο για παιδιά προσχολικής ηλικίας
Βιωματικό εργαστήριο για παιδιά προσχολικής ηλικίας

Βιωματικό εργαστήριο για παιδιά προσχολικής ηλικίας

0
0

Το Βιωματικό Εκπαιδευτικό Εργαστήριο «ΒαδίΖΩ: Βήματα με Αξίες Ζωής», το οποίο απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας (4-8 ετών), θα πραγματοποιήσει ο δήμος Πετρούπολης.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα πραγματοποιείται κάθε Κυριακή στο Πνευματικό Κέντρο Πετρούπολης (γ΄ όροφος) από τις 18:00-19:30.

Μέσα από αφηγήσεις λαϊκών παραμυθιών και ιστοριών, επιδαπέδια παιχνίδια, παιχνίδια συνεργασίας και εξερεύνησης δεξιοτήτων, μουσικοκινητικά δρώμενα καθώς και καλλιτεχνικά εργαστήρια, τα παιδιά θα ευαισθητοποιηθούν σε Αξίες Ζωής.

Πιο συγκεκριμένα, θα καλλιεργήσουν στάσεις και αξίες για μια θετική συμπεριφορά.  Θα τα βοηθήσει να αντιμετωπίσουν πιο αποτελεσματικά τις απαιτήσεις και τις προκλήσεις της καθημερινής ζωής, κάτω από το πρίσμα της αλληλεγγύης.

Το συγκεκριμένο Εργαστήριο οργανώνεται και υλοποιείται από την Αγγελική Νιάρχου, νηπιαγωγό – εκπαιδευτική εμψυχώτρια και τη Βιολέτα Σολιδάκη, παιδαγωγό – αφηγήτρια.

Αιτήσεις – δικαιούχοι

Οι αιτήσεις θα κατατίθενται από τις 05/02 στην Διεύθυνση Παιδείας, Πρόνοιας & Κοινωνικής Πολιτικής (Κρήτης 2), στον β΄ όροφο.

Απαραίτητη η προσκόμιση φορολογικής δήλωσης. Θα προηγηθούν τα παιδιών που ανήκουν στους ωφελούμενους των ευάλωτων ομάδων του Δήμου μας.

Η δράση θα είναι δωρεάν για όλα τα παιδιά που θα συμμετέχουν.