Home Δυτική αθήνα ΒΡΟNΤΕΡΟ ΠΑΡΩΝ ΣΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΒΡΟNΤΕΡΟ ΠΑΡΩΝ ΣΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΒΡΟNΤΕΡΟ ΠΑΡΩΝ ΣΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

0
0

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΚΑΤΟΙΚΟΙ, ΦΟΡΕΙΣ, ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΙΡΕΤΟΙ ΤΗΣ Τ.Α. ΔΙΑΔΗΛΩΣΑΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΩΝ ΚΥΤΤΑΡΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΩΜΑΤΕΡΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΟΥΛΗ ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΣΕ ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΕ 15 ΗΜΕΡΕΣ

Δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν φορείς, συλλογικότητες, δημοτικές παρατάξεις, και απλοί κάτοικοι της Αττικής στο Περιφερειακό Συμβούλιο για το κλείσιμο της χωματερής της Φυλής και την ακύρωση των σχεδίων της Περιφέρειας για τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Εκατοντάδες πολίτες από όλη την Αττική βρέθηκαν στο θεωρείο της αίθουσας του Περιφερειακού Συμβουλίου για να εκδηλώσουν την αντίθεσή τους στα σχεδία την νυν και τέως Περιφερειακής Αρχής όσον αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων, την επέκταση της χωματερής της Φυλής, αλλά και τη δημιουργία νέων ΧΥΤΥ σε Σχιστό και Γραμματικό.

Στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας παρευρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Πετρούπολης Φώτης Χριστόπουλος, οι επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων Θοδωρής Λάππας (Πετρούπολη Μαζί), Μανώλης Μπουσούνης (Ενεργοί Πολίτες), Νίκος Σακούτης (ΡΑΚ), οι δημοτικοί σύμβουλοι Πετρούπολης Νίκος Μαλαθρίτης και Γιώργος Τσιακίλος (Λαϊκή Συσπείρωση), Ευθύμιος Μπουρνάς (Ενεργοί Πολίτες), οι δημοτικοί σύμβουλοι και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αγίων Αναργύρων-Καματερού Θοδωρής Σκολαρίκος και «Αλληλέγγυα Πόλη – Συμμαχία για τον Ίλιον», Κωνσταντίνος Κάβουρας, οι εκπρόσωποι του Δυτικού Μετώπου Τάσος Κεφαλάς και Θωμάς Μπίτζας, η Κατερίνα Πατρικίου (Ανυπότακτη Πετρούπολη), αντιπροσωπεία του σωματείου εργαζομένων του Δήμου Πετρούπολης, αντιπροσωπεία των Δημοκρατικών Γυναικών Πετρούπολης, αντιπροσωπεία της Κίνησης Πολιτών «Χωματερή Στοπ» και πολλοί κάτοικοι από όλες τις περιοχές.

 

ΗΧΗΡΕΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ

Ηχηρές απουσίες από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που είχε συνδιοργανώσει ο Δήμος Πετρούπολης και το Δυτικό Μέτωπο μαζί και με άλλους φορείς και σωματεία, ήταν ο Δήμαρχος Πετρούπολης Στέφανος Βλάχος αλλά και υπόλοιποι έξι Δήμαρχοι της Δυτικής Αθήνας, που αποδεικνύει ΄ότι η περιβόητη κίνηση των επτά δημάρχων της Δυτικής Αθήνας περιορίστηκε στο κοινό κείμενο-μανιφέστο που υπέγραψαν το Φθινόπωρο του 2019.
Επίσης σημαντική απουσία του πρώην Δημάρχου Πετρούπολης Βαγγέλη Σίμου, κι αυτό καθώς ο ίδιος στο Δημοτικό Συμβούλιο ως επικεφαλής της ΛΑ.ΣΥ. είχε προτείνει την πραγματοποίηση της συγκεκριμένης κινητοποίησης.

 

ΟΙ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ 

Στο δια ταύτα για μία ακόμη φορά το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων προσπάθησαν να φέρουν ως έκτακτο θέμα συζήτησης στο Περιφερειακό Συμβούλιο η Λαϊκή Συσπείρωση Αττικής, η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική και η Ανυπότακτη Αττική με τους επικεφαλής τους Γιάννη Πρωτούλη, Κωνσταντίνο Τουλγαρίδη και Μαριάνα Τσιχλή με την μορφή του κατεπείγοντως.

Στις εισηγήσεις τους έκαναν λόγο επιγραμματικά:

– Για σχεδιασμούς της διοίκησης της Περιφέρειας και της κυβέρνησης τα οποία δεν έχουν συζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

– Για μελέτες που μιλούν για μεγάλες περιβαλλοντικές επιβαρύνσεις, αλλά και αύξηση των που αγνοεί η διοίκηση

– Για κρυφτούλι που παίζει η διοίκηση της Περιφέρειας ώστε να μη συζητηθεί ποτέ το θέμα, αγνοώντας την παρουσία τόσων κατοίκων που έχουν παρευρεθεί στις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, ενώ την ίδια ώρα εξαγγέλλει σχέδια ο Περιφερειάρχης χωρίς την έγκριση της Περιφέρειας.

–  Για αποφυγή να φέρει το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων ως τακτικό, ώστε να μην συζητηθεί ποτέ και να μην παίρνονται αποφάσεις που θα εμποδίσουν την πραγμάτωση των παράνομων σχεδιασμών τα όποια έχουν καταγγελθεί στον Άρειο Πάγο κ.α.

Το κατεπείγον του θέματος δεν μπήκε στην ψηφοφορία ποτέ, καθώς μετά τις εισηγήσεις ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος Βασίλης Κόκκαλης είπε ότι μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Περιφερειάρχη, ο κ. Πατούλης δεσμεύθηκε να φέρει το σχεδιασμό για τη διαχείριση των απορριμμάτων σε μονοθεματική συνεδρίαση σε 15 ημέρες.

Ακολούθησαν οι έντονες διαμαρτυρίες από τους εισηγητές και τους περιφερειακούς συμβούλους των παρατάξεων τους αλλά και από το κοινό στο θεωρείο, όπου ακούστηκαν έντονες αποδοκιμασίες και συνθήματα κατά της σημερινής και προηγούμενης διοίκησης.