Home Πετρούπολη Β. Σίμος: Μειώθηκαν, αλλά δεν εξαλείφθηκαν οι επιθέσεις από συμμορίες ρομά
Β. Σίμος: Μειώθηκαν, αλλά δεν εξαλείφθηκαν οι επιθέσεις από συμμορίες ρομά

Β. Σίμος: Μειώθηκαν, αλλά δεν εξαλείφθηκαν οι επιθέσεις από συμμορίες ρομά

0
0

Την επίσκεψη ενός γονέα που το παιδί του είχε πέσει πρόσφατα θύμα επίθεσης από ρομά δέχθηκε στο γραφείο του ο δήμαρχος Πετρούπολης Βαγγέλης Σίμος.

Ο πατέρας του θύματος, μαζί με τον δημοτικό σύμβουλο και επικεφαλή της δημοτικής παράταξης Πετρούπολη Μαζί, Θοδωρή Λάππα που τον συνόδευε, ζήτησαν να ενημερωθούν από το δήμαρχο για τις ενέργειες που έχει κάνει ο δήμος και τα μέτρα που έχουν προληφθεί για την αποφυγή παρόμοιων περιστατικών.
Ο δήμαρχος τους ενημέρωσε για το ραντεβού προ μηνών με τον τότε αναπλ. υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα και τους επιτελάρχες του, όπου από πλευράς του είχε τεθεί το θέμα της αστυνόμευσης στην πόλη.

Αύξηση των περιπολιών

Όπως τόνισε ο κ. Σίμος ενημέρωσε για τα αυξημένα περιστατικά παραβατικότητας στις πλατείες της πόλης από νεαρούς ρομά. Ο δήμαρχος ζήτησε από τον κ. Τόσκα την αύξηση των περιπολιών και την μεγαλύτερη στελέχωση του Α.Τ. Πετρούπολης και της Ασφάλειας, τόσο σε προσωπικό όσο και σε οχήματα. Μέχρι τότε υπήρχαν βράδια που αδυνατούσε και να βγάλει περιπολία.
Ο κ. Τόσκας δεσμεύθηκε ότι θα αυξηθούν τα μέτρα αστυνόμευσης και πως θα επανεξεταστούν τους επόμενους μήνες για τη δραστικότητα τους.

 

Μειώση των επιθέσεων

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του δημάρχου πράγματι μετά από καλή συνεργασία που υπάρχει με τον ταξίαρχο Δυτικής Αθήνας τον κ. Δασκαλάκη και τον διοικητή του τμήματος Πετρούπολης κ. Ντάλη έχουν αυξηθεί οι περιπολίες και έχουν γίνει προσαγωγές τόσο από τον Άγιο Δημήτριο όσο και από την πλατεία Ηρώ, την Αγία Τριάδα και άλλες περιοχές της πόλης. Τα κρούσματα σύμφωνα με τα όσα ενημέρωσε ο δήμαρχος τους δύο άνδρες έχουν μειωθεί αλλά δεν έχουν εξαλειφθεί.
Τώρα με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα υπάρξει νέο ραντεβού με τον διοικητή του Α.Τ. Πετρούπολης στο οποίο ο δήμαρχος προσκάλεσε να παρευρίσκεται και ο κ. Λάππας ως δημοτικός σύμβουλος ώστε να ζητήσουν τη συνέχιση των μέτρων αλλά και την περαιτέρω αύξηση των περιπολιών, ώστε οι συμμορίες να καταλάβουν καλά ότι η πόλη περιφρουρείται και να φύγουν.
Ο δήμαρχος εξήγησε ότι οι νεαροί ρομά που κάνουν τις επιθέσεις δεν είναι Πετρουπολιώτες και αυτό κάνει πιο δύσκολη την αντιμετώπιση από πλευράς Αστυνομίας τέτοιων περιστατικών, καθώς είναι δύσκολος ο εντοπισμός των δραστών.

 

Η πρόταση Λάππα

Στο τέλος της συζήτησης με τον δήμαρχο ο κ. Λάππας ζήτησε πέραν των όποιων αστυνομικών μέτρων την παρουσία δημοτικών υπαλλήλων με διακριτικά γιλέκα στις πλατείες της πόλης με σκοπό την αποθάρρυνση παρόμοιων φαινομένων.