Home Άρθρα Κικιρικου ΚΙΚΙΡΙΚΟΥ! Γιατί δε φοράς κράνος κ. Δήμαρχε!
ΚΙΚΙΡΙΚΟΥ! Γιατί δε φοράς κράνος κ. Δήμαρχε!

ΚΙΚΙΡΙΚΟΥ! Γιατί δε φοράς κράνος κ. Δήμαρχε!

0
0

ΚΙΚΙΡΙΚΟΥ! Καλημέρα, καλημέρα, πρωταθλήτρια η ΑΕΚ, «νταμπλ» ο ΠΑΟΚ, κάπου εννιά κούπες έχει μαζέψει μέχρι τώρα ο Ολυμπιακός και…

Και η μόνη που έμεινε παραπονούμενη είναι η Φουρέιρα. Δεύτερη η Κύπρος με το Fuego. Και ως γνωστό ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος τίποτα. Και καθώς σαν άλλοι Παοκτσήδες δεν αναγνωρίζουμε την πρωτιά της Νέττα και τις όρνιθές της, για μας πρώτη παραμένει πάντα η μία και μοναδική Έλενα Παπαρίζου!

Όσον αφορά τώρα την επόμενη ημέρα το τι έχουν να ακούσουν από τα πρωινάδικα η Φουρέιρα και η δική μας Γιάννα Τερζή δεν μπορείτε να καταλάβετε…

KIKIΡIKOY! Ο μόνος που μπορεί να καταλάβει είναι ο δήμαρχος της Πετρούπολης Βαγγέλης Σίμος, ο οποίος δικαίως και αδίκως ακούει τα εξ΄ αμάξης διαδικτυακά τουλάχιστον μέσω του facebook!

Σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα για ελεύθερο wifi συμμετέχει ο δήμος Πετρούπολης, το μηδενίζουν κάποιοι και τα ακούει ο δήμαρχος για καθαριότητα και εγκληματικότητα! Αδυνατούν να καταλάβουν κάποιοι ότι τα πεδία δράσης σε ένα δήμο είναι πολλά. Ότι σε κάποια δεν γίνεται σωστή δουλειά, δεν πάει να πει ότι πρέπει να σταματήσει κάθε άλλη δραστηριότητα, ή διεκδίκηση.

Κατήγγειλε κάποιος στο facebook ότι καθαρίστρια, αντί να πετάξει τα σκουπίδια στο κάδο τα πέταξε στον αγωγό όμβριων και τα χώνει στον δήμαρχο. Και αφού ξέσπασε, και το δικαίωσαν οι άλλοι συνομιλητές του στο facebook λύθηκε το πρόβλημα.

Αμ δε! Καταγγελία έκανες τον ρωτούν κάποιοι. Σιγά μην μπλέξω απαντά! Ωχ αδελφέ που να μπλέξω, εγώ το είδα, το είπα εδώ, να ανοίξει τα στραβά του ο δήμαρχος να τα δει… Τέλος!

Αυτή είναι η συνεισφορά μας στην πόλη! Να καταγγείλουμε στο facebook. Εκεί τελειώνουν οι υποχρεώσεις μας. Και είναι ο δήμαρχος ο κακός που δεν τα βλέπει και όχι εμείς που δεν προχωράμε σε καταγγελία στην αρμόδια υπηρεσία. Όχι άλλοι να βγάλουν το φίδι από την τρύπα. Εμείς να βρίσουμε θέλουμε μόνο, και να κατηγορήσουμε δικαίως και αδίκως επαναλαμβάνω!

ΚΙΚΙΡΙΚΟΥ! Βέβαια δημαρχούκο μου έχουν και τα δίκια τους. Πρωτομαγιά ήρθε και πέρασε, αγώνα ανωμάλου δρόμου διοργάνωσες στο άλσος Αγίου Δημητρίου και τα χόρτα στα δύο μέτρα. Πώς να μην γκρινιάξουν οι συμπολίτες μας!
Μου ‘λεγε προχθές ένας άλλος κόκορας λειράτος σαν και μένα ότι τριγύρισε σε όλα σχεδόν τα άλση της Δυτικής Αθήνας, Περιστερίου, Μπαρουτάδικο, μέχρι το Χαϊδάρι έφτασε, τέτοιο χάλι σαν το δικό μας δεν είδε.

Πάντως εγώ στην έχω έτοιμη τη λύση, έτσι ώστε να μην μπορεί κανείς να πει κουβέντα!!!

Του χρόνου πέτα μέσα στα χόρτα τίποτα φιδάκια διαμαντή, πάρε και κανά φουσκωτό κροκόδειλο και τίποτα λούτρινα αρκουδάκια, ελεφαντάκια και άλλα ζουγκλοειδή και διοργάνωσε αντί για λαϊκό δρόμο ανωμάλου, ένα λαϊκό αγώνα προσομοίωσης επιβίωσης ή σαφάρι, έναν αγώνα προσομοίωσης σε πραγματικές συνθήκες για μελλοντικούς ταρζάν…

ΚΙΚΙΡΙΚΟΥ! Πάντως προσπαθεί ο Σίμος, πιέζει τρέχει, αυτή είναι η αλήθεια! Να πριν δέκα μέρες πήγε στο υπουργείο Παιδείας και τους τα είπε και από την καλή και από την ανάποδη. Προαναγγέλλει η κυβέρνηση τη υποχρεωτική διετούς προσχολική αγωγή, αλλά που θα την κάνουμε, που θα χωρέσουμε τα παιδιά, κανείς δεν απαντά. Εδώ τώρα και δεν χωρούν, δεν έχουμε δομές, δεν έχουμε κτίρια, δεν έχουμε εκπαιδευτικούς, δεν, δεν, δεν…
Και σηκώθηκε και πήγε στο υπουργείο με γονείς, εκπαιδευτικούς, με την αντιδήμαρχο Παιδείας, την αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, ολόκληρο επιτελείο. Και, ποιος τον άκουσε. Μια λέει συνεργάτις του υπουργού. Η οποία τα σημείωσε, θα τα μεταφέρει στον υπουργό και… πιάσ’ το αυγό και κούρευτο!

Το αντιλήφθηκε λοιπόν ο δήμαρχος και τους είπε νέτα σκέτα ότι μας εμπαίζετε!

Και η απάντηση του υπουργείου ήταν μία ανακοίνωση που λοιδορεί τον δήμαρχο χαρακτηρίζοντας τον, άσχετο, απρόσεκτο και ασόβαρο.

Και αντί να υπάρχει κατακραυγή από όλες τις δημοτικές παρατάξεις και δυνάμεις για την απρεπή στάση και συμπεριφορά απέναντι στον δήμαρχο, σε ένα θεσμό της πόλης μας, τα ακούει κιόλας!

Και αυτό συμβαίνει βέβαια γιατί κανείς δεν ενδιαφέρεται για την πόλη, άλλος ενδιαφέρεται για το κόμμα, άλλος για τα εσωκομματικά (υπάρχουν και τέτοιοι, αμέ), άλλος για την καρέκλα, άλλος για τη δημαρχία και πάει λέγοντας!

ΚΙΚΙΡΙΚΟΥ! Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει φυσικά και σε άλλες δράσεις του δήμου!

Συμβολική πεζοπορία και δεντροφύτευση στα λατομεία Μουσαμά ώστε να μην γίνει εκεί επέκταση του ΧΥΤΑ, διοργάνωσε ο δήμος και μαζεύτηκαν 50 άνθρωποι όλοι κι όλοι. Και αν αφαιρέσεις τους ανθρώπους του δήμου, τους εργαζόμενους τους δήμου, τους ανθρώπους του πεζοπορικού, οι κάτοικοι που συμμετείχαν δεν πρέπει να ήταν πάνω από 20 ή 30!

Που ήταν το Δυτικό Μέτωπο, που ήταν οι Πολίτες εν δράση – Χωματερή Stop, που ήταν η «ΔΑΚ», η «ΡΑΚ», η «Πετρούπολη Μαζί», η «Ανυπότακτη Πετρούπολη», οι νεοσύστατοι «Ενεργοί Πολίτες Πετρούπολης», πού ήταν όλοι αυτοί που αντιμάχονται τα σχέδια της Περιφέρειας για την εξάπλωση του ΧΥΤΑ Φυλής.

Γιατί πρέπει να δρουν μεμονωμένα. Ποιοι δεν θέλουν ποιους και γιατί; Μήπως γιατί όλοι δε νοιάζονται πραγματικά για το καλό του πετροπουλιώτικου λαού, αλλά για τα μικροκομματικά τους οφέλη και πως θα καρπωθούν σε ψηφαλάκια την όποια αντίδραση! Μήπως όλα αυτά γίνονται για το θεαθήναι! Γιατί δεν ήταν όλοι εκεί και αντί για τρία δεντράκια να φυτευτούν 1003 και να μην μπορούν να τα ξεριζώσει κανείς!

Το «ισχύς εν τη ενώσει», το έχετε ακούσει, το μύθο του Αισώπου με τα παιδιά του γεωργού τον έχετε διαβάσει που καταλήγει «αν είστε χωρισμένοι, πολύ εύκολα οι εχθροί σας θα σας βλάψουν»…

Τι παραμύθια μας τσαμπουνάς τώρα θα μου πείτε!

ΚΙΚΙΡΙΚΟΥ! Αυξήθηκε η αστυνόμευση στην πόλη μας, δεν λύθηκε για να μην παρερμηνευθώ, αλλά η ομάδα των ρομά πάλι χτυπά.

Και περισσότερο αυτό που με ανησυχεί ότι αυξάνονται και οι φωνές περί αυτοδικίας! Και πολύ φοβάμαι ότι θα γίνει τίποτα κακό και μετά θα ψαχνόμαστε όλοι για το ποιος φταίει πάλι και θα καταλήξουμε ότι ο δήμαρχος φταίει κατά το «κράνος γιατί δε φοράς»!

Γενικά φυλάξτε τα παιδιά, καταγγείλτε κάθε παραβατικότητα που πέφτει στην αντίληψή σας και προς θεού μην παίρνετε τον νόμο στα χέρια σας, γιατί το μαχαίρι κόβει και από τις δύο πλευρές. Και κυρίως κλείστε τα αυτιά σας σε κάθε ακραία άποψη και συμπεριφορά!

ΚΙΚΙΡΙΚΟΥ! Και να τελειώσουμε με κάτι όμορφο και γευστικό.

Τις νέες ετικέτες του Οινοποιείου Μonsieur Nicolas του Γιώργου Καραμήτρου φιλοξένησε και παρουσίασε ο Βασίλης Αλειφέρης και το Αμπελάκι στο χώρο του! Γευσιγνώστες και φίλοι παρευρέθηκαν και δοκίμασαν τους εξαιρετικούς οίνους.
Μια ασθένεια μας κράτησε μακριά από την μοναδική αυτή εμπειρία, αλλά και για μένα και για σας που δεν ήμασταν εκεί μας περιμένουν τα μοναδικά αυτά κρασιά στο κατάστημα Αμπελάκι στην οδό Επτανήσου 78 & Σκουφά για λιανική και χονδρική πώληση.