Home Πετρούπολη ΓΙΟΡΤΕΣ ΜΕ SANTA RUN, ΤΡΕΝΑΚΙ, ΚΑΙ ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ!
ΓΙΟΡΤΕΣ ΜΕ SANTA RUN, ΤΡΕΝΑΚΙ, ΚΑΙ ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ!

ΓΙΟΡΤΕΣ ΜΕ SANTA RUN, ΤΡΕΝΑΚΙ, ΚΑΙ ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ!

0
0

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

 

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Πετρούπολης που θα ξεκινήσει στις 15 Δεκεμβρίου με την φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δένδρου στην Στρογγυλή Πλατεία στις 18:00 και θα λήξει τη Δευτέρα 6 Ιανουαρίου με τον Εορτασμό των Θεοφανείων, τον Αγιασμό των Υδάτων και την κατάδυση του Τίμιου Σταυρού.

 

Το εορταστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει περισσότερες από 27 εκδηλώσεις και καλλιτεχνικά δρώμενα όπως, χορωδίες που θα ψάλλουν τα κάλαντα, παρουσίαση βιβλίων, θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες από τα μουσικά σύνολα του Ωδείου Πετρούπολης.

Για πρώτη φορά θα διεξαχθεί Santa Run στην Πετρούπολη, την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου,  στις 11:00, καθώς την ίδια ημέρα και ώρα έως τις 3 μ.μ. θα πεζοδρομηθεί η κεντρική λεωφόρο και θα διεξαχθούν δρώμενα από τη φιλαρμονική, το Ωδείο και από πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης μας.

Επίσης για πρώτη φορά θα λειτουργήσει χριστουγεννιάτικο τρένο όπου θα περιηγηθεί σε δρόμους και πλατείες της πόλης, ενώ θα λειτουργήσει και Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο στην Στρογγυλή Πλατεία.

Τέλος στην Πλατεία Ηρώ για τους μικρούς φίλους θα λειτουργήσει Χριστουγεννιάτικο Χωριό, με φουσκωτά παιχνίδια, με ξωτικά και νεράιδες.

 

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

 

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Χρυσάνθη Παχίδου, έγραψε στο προσωπικό της λογαριασμό για τις εκδηλώσεις του Δήμου Πετρούπολης:

«Με αγάπη, μεράκι & επιθυμία να βγούμε όλοι στους δρόμους, μικροί μεγάλοι & να γιορτάσουμε ως μια παρέα, σχεδιάσαμε τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του δήμου μας για το 2019. Οι σύλλογοι της πόλης μαζί με τα τμήματα του δήμου της εκκλησίας Αγ.Δημητρίου & Αγ. Τριάδας, τη φιλαρμονική, το ωδείο & άλλες ομάδες, θα βάλουν χρώμα στη ζωή μας τις επόμενες μέρες με κάλαντα, νότες, δρώμενα, χορούς, κεράσματα, θ. Παραστάσεις μεταξύ Πνευματικού, κεντρικής λεωφόρου, της στρογγυλής πλατείας & της πλατείας “Ηρώ”. Μάγοι, ξωτικά, ξυλοπόδαροι, Αγ. Βασίληδες, παραμυθάδες, φωτογράφοι & μια θερμαινόμενη τέντα εκδηλώσεων μας περιμένουν στην “Ηρώ”, ενώ στην εξερεύνηση του σύμπαντος θα μας οδηγήσει το φορητό Πλανητάριο στη στρογγυλή πλατεία. Για πρώτη φορά το Χριστουγεννιάτικο τρενάκι της παιδικής μας φαντασίας θα γίνει πραγματικότητα & θα μας οδηγήσει στους δρόμους & στις πλατείες της πόλης μας. Web Radio θα εκπέμπει χριστουγεννιάτικα & θα μας ενημερώνει για το πρόγραμμα εκδηλώσεων το οποίο είναι έτοιμο & τυπώνεται. Προμηθευτείτε το, βάλτε τα καλά σας, τη γιορτινή σας διάθεση & σας περιμένουμε!!! 15 Δεκέμβρη το ραντεβού μας στη στρογγυλή αγαπημένη πλατεία των εφηβικών μας χρόνων. Από εκεί θα δώσουμε συμβολικά το φως για την έναρξη της εορταστικής περιόδου στο δήμο μας. Αυτά τα Χριστούγεννα & στην Πετρούπολη, Πλήθος Αγγέλων θα ψάλλουσι το “Δόξα εν υψίστοις”…!!!»