Home Δυτική αθήνα Γ. ΒΑΡΛΑΣ: ΜΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ  ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΕΓΚΡΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ
Γ. ΒΑΡΛΑΣ: ΜΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ  ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΕΓΚΡΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ

Γ. ΒΑΡΛΑΣ: ΜΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ  ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΕΓΚΡΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ

0
0

Ο δημοτικός σύμβουλος Αγίων Αναργύρων με τη Λαϊκή Συσπείρωση Γιώργος Βαρλάς καταγγέλλει τη διαδικασία έγκρισης του Αναπτυξιακού Οργανισμού μέσω της συνεδρίασης δια περιφοράς, και αρνείται να συμμετέχει.

 

 

Ως καρικατούρα, χαρακτηρίζει σε γραπτή δήλωσή του ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιώργος Βαρλάς, την συνεδρίαση δια περιφοράς μέσω της οποίας η δημοτικής αρχής Αγίων Αναργύρων – Καματερού θα εγκρίνει την συγκρότηση Αναπτυξιακού Οργανισμού.

 

Ο κ. Βαρλάς ενώ σημειώνει ότι αρνείται να συμμετάσχει καλεί τη δημοτική αρχή να φέρει το θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο τελευταίες συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αγίων Αναργύρων για το ίδιο θέμα αναβλήθηκαν μετά από κινητοποιήσεις των εργαζομένων του δήμου.

 

Αναλυτικά η γραπτή δήλωση του Γιώργου Βαρλά έχει ως εξής:

«Η δημοτική αρχή επιμένει στη συγκρότηση αναπτυξιακού οργανισμού παρά τις αντιδράσεις του σωματείου εργαζομένων.

Η Λαϊκή Συσπείρωση, τόσο στη συνεδρίαση της 27ης Απρίλη όσο και στην τελευταία της 5ης Μάη, έχει δηλώσει την κάθετη διαφωνία της με τη συγκρότηση αναπτυξιακού οργανισμού. Το θέμα δεν είναι τεχνικό. Είναι πρωτίστως  πολιτικό. Πρόκειται για επιλογή που εξυπηρετεί την πιο εύκολη υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων που θα φέρουν κέρδη στους ιδιώτες, απαξιώνοντας παραπέρα τις υπηρεσίες του Δήμου και χαρατσώνοντας τους Δημότες. Είναι επιλογή που έχει άμεση σχέση με τη συμφωνία που υπογράψατε με τη ΓΑΙΟΣΕ.

Η κυβέρνηση μεταξύ των αρμοδιοτήτων που έχει μεταφέρει στην οικονομική επιτροπή είναι και η δυνατότητα να περνάει αποκλειστικά από κει η συγκρότηση αναπτυξιακού. Προσπαθήσατε να εκμεταλλευτείτε αυτή τη δυνατότητα δύο φορές αλλά το θέμα αναβλήθηκε με αγωνιστική παρέμβαση των εργαζομένων.

Σήμερα επανέρχεστε. Επιλέγετε μάλιστα  η σημερινή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής να γίνει δια περιφοράς, προφανώς όχι για υγειονομικούς λόγους. Δεν επιλέγετε ούτε καν την τηλεδιάσκεψη για να μην αποτυπωθεί η διαφορετική άποψη.  Δηλώνω ότι δε θα πάρω μέρος σε αυτήν την καρικατούρα συνεδρίασης. Ζητάμε για μια ακόμα φορά το θέμα να έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο.

 

Γιώργος Βαρλάς, μέλος της Οικονομικής Επιτροπής»