Home Ελλάδα ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ DEBATE ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ [UPD]
ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ DEBATE ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ [UPD]

ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ DEBATE ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ [UPD]

0
0

Ακυρώθηκε οριστικά το debate των πολιτικών αρχηγών ενόψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου, καθώς στη σημερινή συνεδρίαση της διακομματικής δεν έγινε κατορθωτό να βρεθεί κοινή ημερομηνία για τη διεξαγωγής του.

Aρχικά είχε προγραμματιστεί η 1η Ιουλίου, ώστε να πραγματοποιηθεί το debate. Ωστόσο, η αδυναμία συμφωνίας στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για τους Ευρωπαίους αξιωματούχους που καταλάβουν ηγετικές θέσεις στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, π.χ. προεδρία της Κομισιόν, είχε ως αποτέλεσμα να αποφασιστεί νέα έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ για τις 30 Ιουνίου, γεγονός που δεν θα επέτρεπε στον κ. Τσίπρα να είναι παρών πιθανότατα..

Κατά συνέπεια σήμερα στη διακομματική επιτροπή συζητήθηκαν οι διαθεσιμότητες των κομμάτων για τη διεξαγωγή του debate σε άλλη ημερομηνία, όμως δεν έγινε κατορθωτό να βρεθεί κοινή λύση.

 

Αλ. Τσίπρας: Ο κ. Μητσοτάκης, το ΚΙΝΑΛ και το ΚΚΕ αναζητούσαν εναγωνίως αφορμή για να αποφύγουν το ντιμπέιτ των πέντε

 

«Αρχικά πίστευα ότι μόνο ο κ. Μητσοτάκης θέλει να αποφύγει, σαν το διάολο το λιβάνι, το ντιμπέιτ των δυο. Σήμερα φάνηκε ότι και το ΚΙΝΑΛ, ακόμη -παραδόξως- και το ΚΚΕ έψαχναν εναγωνίως αφορμή να αποφύγουν και το ντιμπέιτ των πέντε.

Ακόμη και όταν αποδέχτηκα να έρθω στο στούντιο απευθείας από το αεροπλάνο, βρήκαν πρόσχημα άρνησης. Σε συνεννόηση μεταξύ τους προφανώς, ώστε να μοιράζονται την ευθύνη και όλοι μαζί να τη ρίχνουν στον ΣΥΡΙΖΑ. Κρίμα για τη δημοκρατία, κρίμα για την ενημέρωση των πολιτών», τονίζει σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

 

 

Κ. Ζούλας: Το ντιμπέιτ ματαιώνεται με προφανή ευθύνη του κυβερνώντος κόμματος

Ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ επιρρίπτει η ΝΔ για τη ματαίωση του ντιμπέιτ. Σε δήλωσή του, ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Ζούλας, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της διακομματικής επιτροπής για το ζήτημα, τόνισε πως το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών ματαιώνεται «με προφανή ευθύνη του κυβερνώντος κόμματος», καθώς, όπως λέει, όλα τα κόμματα είχαν συμφωνήσει να γίνει την 1η Ιουλίου.

«Πριν από λίγες ημέρες, η Νέα Δημοκρατία ενημερώθηκε ότι ο κ. Τσίπρας δεν μπορούσε την 1η Ιουλίου και έτσι πρότεινε δύο διαφορετικές εναλλακτικές ημερομηνίες, την προσεχή Πέμπτη και την προσεχή Παρασκευή. Εκεί δεν υπήρξε συμφωνία των άλλων κομμάτων και σήμερα ξαφνικά ο κ. Τσίπρας υπαναχώρησε και είπε ότι μπορεί τελικά να γίνει το ντιμπέιτ την 1η Ιουλίου στις 22:00 το βράδυ. Η Νέα Δημοκρατία συμφώνησε, αλλά δεν κατέστη εφικτό τα άλλα κόμματα να αλλάξουν τον προγραμματισμό τους και έτσι ουσιαστικά το ντιμπέιτ ματαιώνεται. Όλα τα άλλα που ακούστηκαν και από τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ είναι μάλλον προφάσεις εν αμαρτίαις», επισήμανε ο κ. Ζούλας.

 

 

«Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στα ΕΛΤΑ, βολεύει πλήρως την Νέα Δημοκρατία» ανέφερε η Φ. Γεννηματά

 

«Αποτελούν το νέο παραμύθι οι εκκλήσεις του κ. Τσίπρα για να “μην έρθει η δεξιά”», τόνισε η Φώφη Γεννηματά μιλώντας στους εργαζόμενους των ΕΛΤΑ στο Πειραιά κατά την επίσκεψή της το μεσημέρι. «Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στα ΕΛΤΑ, βολεύει πλήρως την Νέα Δημοκρατία. Εξυπηρετεί πλήρως τα σχέδιά της για την παράδοση των πιο κρίσιμων και κερδοφόρων δραστηριοτήτων των δημόσιων οργανισμών, στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα», πρόσθεσε η κ. Γεννηματά επισημαίνοντας τις σημαντικές αρνητικές συνέπειες για τους πολίτες, μιας και σε αυτούς θα μετακυληθεί το κόστος.

«Εμείς το Κίνημα Αλλαγής, πιστεύουμε στον ρόλο των ΕΛΤΑ και ο στόχος είναι να κρατήσουμε όρθιο αυτό τον δημόσιο οργανισμό», ανέφερε σύμφωνα με το Εθνικό και το Ευρωπαϊκό δίκαιο.

Άσκησε έντονη κριτική στη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-Ακροδεξιάς για τον τρόπο που αντιμετώπισαν τα ΕΛΤΑ λέγοντας ότι « έμπρακτα υπονόμευσε την ίδια την υπόστασή του με αποκορύφωμα την ένταξη των ΕΛΤΑ – μαζί με όλη την δημόσια περιουσία – στο Υπερταμείο της υποτέλειας, με ότι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον των Ταχυδρομείων. Τα έργα και οι ημέρες του ΣΥΡΙΖΑ στον Οργανισμό περιγράφονται με 3 λέξεις: ανικανότητα, ανεπάρκεια, κακοδιοίκηση».

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ εξήρε τη στάση ευθύνης των εργαζομένων με τους οποίους, όπως είπε, τα ΕΛΤΑ θα ξαναμπούν στις ράγες της ανάπτυξης με πλήρη κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων, με συνεχή κατάρτιση, ώστε να ανταποκρίνεται με επιτυχία στις τεχνολογικές εξελίξεις, με στήριξη των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων, ώστε να δουλεύουν οι εργαζόμενοι με αξιοπρεπείς αμοιβές και συνθήκες εργασίας και εξασφάλιση ανθρώπινων συντάξεων με την κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου και την δημιουργία ενός νέου, βιώσιμου, δημόσιου Κοινωνικού-Ασφαλιστικού Συστήματος που σέβεται την ανταποδοτικότητα των εισφορών καθώς και με την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και την μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%.

 

 

ΚΚΕ: Για τη δευκόλυνση της διεξαγωγής του ντιμπέιτ μεταθέσαμε δύο φορές κεντρική μας προεκλογική συγκέντρωση

 

«Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή έδειξε έμπρακτα διάθεση συνεννόησης, έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών και να διεξαχθεί με ζωντανό τρόπο και όχι με τη διαδικασία των παράλληλων μονολόγων. Γι’ αυτό και αρχικά μετέθεσε για τις 2 Ιουλίου την κεντρική προεκλογική συγκέντρωσή του στη Θεσσαλονίκη, που είχε προγραμματιστεί την 1η Ιούλη, για να διευκολύνει την πραγματοποίηση του ντιμπέιτ», αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος.

Προσθέτει δε ότι «όταν έγινε γνωστό το κώλυμα του πρωθυπουργού για την 1η Ιουλίου, εξαιτίας της Συνόδου Κορυφής, συζητήσαμε άλλες εναλλακτικές ημερομηνίες που τέθηκαν, όπως 28 Ιουνίου και 2 Ιουλίου. Γι’ αυτό και μεταθέσαμε εκ νέου την προεκλογική συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη και την επαναφέραμε την 1η Ιουλίου, για να μείνουν κενές αυτές οι ημερομηνίες».

«Το ΚΚΕ έχει εξ αρχής δηλώσει ότι δεν πρόκειται να μπει σε μικροκομματικές σκοπιμότητες, αλλά και δεν θα γίνει μπαλάκι ανατρέποντας άρδην το προεκλογικό του πρόγραμμα και μάλιστα κεντρικές συγκεντρώσεις, προκειμένου να αντιμετωπιστούν αδιέξοδα, που δεν προκάλεσε το ίδιο» καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

 

 

Τη λύπη της για το «ναυάγιο» του ντιμπέιτ εκφράζει η Ένωση Κεντρώων

Τη λύπης της για το «ναυάγιο», όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της, του ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών εκφράζει, με ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων.

«Η Ένωση Κεντρώων εκφράζει τη λύπη της για το “ναυάγιο” του Debate των πολιτικών αρχηγών. Στις σχετικές διαδικασίες, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έπαιζαν την κολοκυθιά και όποια μέρα πρότεινε ο ένας, απέρριπταν οι άλλοι. Προφανώς, θέλουν εκλογές με χρήματα, σποτάκια και προπαγάνδα και όχι διάλογο ενημέρωσης του κόσμου», τονίζεται στην ανακοίνωση του κόμματος.

tags: