Home Πετρούπολη ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΑΛΙΟΥΡΑΣ: ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ [VIDEO]
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΑΛΙΟΥΡΑΣ: ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ [VIDEO]

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΑΛΙΟΥΡΑΣ: ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ [VIDEO]

0
0

ΜΗΝΥΜΑ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΑΛΙΟΥΡΑΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΟΥ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩ ΠΑΡΑΚΑΜΠΤΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΟΥ

 

Την οπισθοδρόμηση της Πετρούπολης λόγω των καθυστερήσεων και των αναχρονιστικών τακτικών των διοικήσεων από το 2000 και πέρα επισήμανε ο Δημήτρης Ταλιούρας στην κεντρική ομιλία του στην πλατεία Ηρώ.

 

Η παιδεία, το περιβάλλον, το κυκλοφοριακό και ο πολιτισμός ήταν από τους βασικούς άξονες που χρειάζονται παρεμβάσεις, βελτιώσεις και αναβαθμίσεις κατά τον υποψήφιο δήμαρχο με τη ΔΑΚ.

Η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή, η δωρεάν σίτιση σε άπορους μαθητές και  οι δωρεάν καλοκαιρινοί παιδότοποι ήταν κάποιοι από τους τομείς της Παιδείας που χρήζουν βελτίωσης και παρεμβάσεων.

Για το κυκλοφοριακό ο κ. Ταλιούρας υπογράμμισε ότι 400.000 ευρώ δαπανήθηκαν για κυκλοφορικές μελέτες εδώ και χρόνια αλλά το πρόβλημα παραμένει και στην κίνηση και την στάση αλλά και την στάθμευση. Επισήμανε ότι  χρειάζονται άμεσες παρεμβάσεις, πεζοδρομήσεις, δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας, η διάνοιξη της οδού Ελαιών, πύκνωση τοπικών δρομολογίων.

Αναγκαία όπως υποστήριξε και η ενίσχυση αλλά και δημιουργία δρομολογίων που οδηγούν τους πολίτες στα μεγάλα νοσοκομεία στην Αττική Οδό και στο μετρό.

Για το μετρό τόνισε πως είναι υποχρέωση της παράταξης τους προς τις νέες γενιές να προσπαθήσει για να έρθει στην πόλη.

Η προάσπιση του αστικού και περιαστικού πρασίνου  και  του Ποικίλου Όρους είναι οι προτεραιότητες του όσον αφορά το Περιβάλλον.

Για το Θέατρο Πέτρας ο επικεφαλής της ΔΑΚ υποσχέθηκε την καλλιτεχνική αναβάθμιση, με ταυτόχρονη αναβάθμιση του περιβάλλοντος χώρου αλλά και τη φροντίδα στο μικρό θέατρο.

Τέλος ο κ. Ταλιούρας τόνισε την ανάγκη για συναίνεση όλων των δυνάμεων που θέλουν την ενότητα την ανανέωση την αλληλεγγύη την ανάπτυξη για να αλλάξει επιτέλους η πόλη μας και η Πετρούπολη να γίνει μία σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη.