Home Πετρούπολη ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΑΛΙΟΥΡΑΣ: ΧΩΡΙΣ ΣΥΓΚΛΙΣΗ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΒΛΑΧΟΥ [VIDEO]
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΑΛΙΟΥΡΑΣ: ΧΩΡΙΣ ΣΥΓΚΛΙΣΗ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΒΛΑΧΟΥ [VIDEO]

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΑΛΙΟΥΡΑΣ: ΧΩΡΙΣ ΣΥΓΚΛΙΣΗ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΒΛΑΧΟΥ [VIDEO]

0
0

ΧΕΙΜΑΡΡΟΣ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΑΛΙΟΥΡΑΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ, ΓΙΑ ΑΝΙΕΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΞΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ!

 

Πραγματικός χείμαρρος ο Δημήτρης Ταλιούρας στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Κυριακή 22/9 στο Πολιτιστικό Κέντρο Πετρούπολης. Έκανε λόγο για εξουσιομανία του κ. Βλάχου που μεθόδευσε την επιστροφή του, χρησιμοποιώντας ένα σύστημα πολιτικής διαπλοκής και συναλλαγής.

Μίλησε για σύμπραξη στη διοίκηση του δήμου χωρίς όμως να υπάρχει σύγκλιση στις αρχές και στις αξίες των δύο παρατάξεων. Υποστήριξε ότι υπήρξε αποστασία μελών της παράταξής του που συνέβαλαν στην εκλογή του Στέφανου Βλάχου, ενώ είπε ότι ο ίδιος, η οικογένειά του και η παράταξή του δέχθηκαν ανήθικο πόλεμο. Δήλωσε ανοιχτός σε συνεργασία με όμορες παρατάξεις και υποσχέθηκε ότι θα ασκήσει σκληρή κριτική αν υπάρξουν θέματα μη διαφάνειας και διαπλοκής. Τέλος έκανε την αυτοκριτική του μιλώντας για τα λάθη που έκανε ο ίδιος δείχνοντας εμπιστοσύνη στον κ. Βλάχο δύο φορές.

 

 

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ

Αρχικά ο κ. Ταλιούρας έκανε μία σύντομη ιστορική αναδρομή της δημοτικής παράταξης ΔΑΚ, η οποία δημιουργήθηκε λόγω της διαφωνίας με την άσκηση της πολιτικής εξουσίας και την πελατειακή αντίληψη που επικρατούσε  την εποχή 2006-2010 επί διοίκησης Βλάχου. Τόνισε ότι τα διαχρονικά προβλήματα της πόλης που καταγράφηκαν από το 2002 αναφέροντας χαρακτηριστικά, το πρόβλημα καθαριότητας, της έλλειψης δημαρχείου, της διάνοιξης της Ελαιών, της εγκατάλειψης του Εθνικού Σταδίου, της διατήρησης της χωματερής της Φυλής, των σχολικών κτιριακών υποδομών αλλά και της στέγασης των πολιτιστικών συλλόγων κ.α. παραμένουν 17 ολόκληρα χρόνια άλυτα και αυτός είναι ο λόγος που ο ίδιος παραμένει ενεργός στην πολιτική ζωή της πόλης.

 

ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΒΛΑΧΟΥ

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΔΑΚ , Δημήτρης Ταλιούρας στη συνέχεια μίλησε για την ύπαρξη του πολιτικού συστήματος Βλάχου που επιδίωξε για άλλη μία φορά στα πλαίσια μια ακατάσχετης εξουσιομανίας να επανέλθει μετά την ήττα στις εκλογές του 2010. Υποστήριξε ότι η επιστροφή Βλάχου δεν ήταν τυχαία και πως μεθοδεύτηκε από την επομένη  ημέρα της επανεκλογής της Λαϊκής Συσπείρωσης το 2014, την οποία ο ίδιος βοήθησε ακυρώνοντας την προσπάθεια της ΔΑΚ που είχε συγκεντρώσει ποσοστό 33%.

Τόνισε ότι ο κ. Βλάχος στην προσπάθεια επανόδου του βρήκε σύμμαχους στα πρόσωπα των κ.κ. Φιλίππου και Χριστόπουλου. Για τον κ. Φιλίππου χαρακτηριστικά είπε ότι χρησιμοποίησε την ΔΑΚ για να εκλεγεί και το 2016 υπέβαλε αναιτίως την παραίτησή του υμνολογώντας το έργο Βλάχου κάτι που δεν το θεωρεί πολιτικά ηθικό. Ενώ για τον κ. Χριστόπουλο τόνισε ότι το 2002 τοποθετήθηκε πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου από τον κ. Βλάχο αντί να τοποθετηθεί ο ίδιος που ήταν ο πρώτος σε ψήφους σύμβουλος.

 

ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΚΑΚΑΒΑ

Αρωγό στην προσπάθεια επανόδου του κ. Βλάχου χαρακτήρισε ο κ. Ταλιούρας τον Νίκο Κακαβά, ο οποίος σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Ταλιούρα – μαζί με τον Παναγιώτη Κάκαλη και τον Θανάση Σκαλιστήρα – είχε υπογράψει υπόμνημα να στείλουν την υπόθεση της δημοτικής επιχείρησης και τον κ. Βλάχο ως πρόεδρο για έλεγχο από τους επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης.

 

ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΣΚΑΛΙΣΤΗΡΑ

Για τον κ. Σκαλιστήρα ο Δημήτρης Ταλιούρας τόνισε ότι ενώ είχε μία καλή πορεία ως δημοτικός σύμβουλος της παράταξης, παραιτήθηκε για να συστρατευθεί στη λογική του κ. Βλάχου. Όπως είπε έγινε προσπάθεια να κατέβουν Σκαλιστήρας και Βλάχος μαζί ως μία παράταξη, αλλά ανεκόπη από τον ίδιο λέγοντας  στον κ. Σκαλιστήρα ότι πρόκειται για μια ανίερη συμμαχία χωρίς προγραμματικές συγκλίσεις με πρόσωπα που συμπορεύονται χωρίς πολιτικές αρχές και αξίες. Όμως δεν αποφεύχθηκε η συνεργασία αυτή στο δεύτερο γύρο.

 

ΠΕΡΙ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑΣ

Στη  συμμαχία Βλάχου, Φιλίππου, Χριστόπουλου Κακαβά  κατά τον κ. Ταλιούρα συνέβαλαν τα μέγιστα και μέλη της δικής του παράταξης υποψήφιοι από το 2010 με την προσχώρησή τους στην παράταξη του κ. Βλάχου. Κατονόμασε τους κ.κ. Κωνσταντινίδη, Μερεντίτη και Κουλιούρα, τους οποίους και χαρακτήρισε πολιτικούς αποστάτες. Για τον Παναγιώτη Κάκαλη τόνισε ότι ενώ τους συνδέει οικογενειακή φιλία τον ξεπερνά ως άνθρωπο η πράξη του. Είπε ότι ενώ είχε ορίσει αντιπρόεδρο της παράταξης τον κ. Κάκαλη και ενώ ο ίδιος τον ρωτούσε πότε θα τον ανακοινώσει, ξαφνικά τον τελευταίο μήνα ο κ. Κάκαλης άλλαξε στάση και ανακοινώθηκε ως υποψήφιος από την παράταξη  του κ. Βλάχου.

 

ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Ο κ. Ταλιούρας είπε ότι μετά τη φυγή μελών και την αιμορραγία που υπήρξε στην ΔΑΚ είχε  δύο επιλογές. Η πρώτη ήταν να συμπορευτεί με παρατάξεις όμορες πολιτικά, όπως την «Πετρούπολη Μαζί» και τους «Ενεργούς Πολίτες»  που επιδίωξε αλλά δεν κατέστη εφικτή η συμπόρευση. Η δεύτερη επιλογή ήταν να ανανεώσει όλη την παράταξη το οποίο και έγινε φέρνοντας μία τεράστια νίκη έχοντας απέναντι ένα πολιτικό σύστημα διαπλοκής και πολιτικής συναλλαγής.

 

ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ

Ο κ. Ταλιούρας τόνισε ότι η παράταξή του βάση του ποσοστού που έλαβε, αλλά κυρίως μέσα από τις πολιτικές θέσεις που έχει κατατάσσεται στο χώρος της αντιπολίτευσης. Υπογράμμισε ότι η ΔΑΚ είναι ζωντανή, δεν χαρίζεται, δεν κληρονομείται και δεν τεμαχίζεται σε τιμάρια. Θα στηρίζει κάθε καλή προσπάθεια για την πόλη, αλλά θα ασκεί σκληρή κριτική σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη χρηστή διοίκηση, τη διαφάνεια, την καθαρότητα και την εντιμότητα. Όσον αφορά τη πιθανότητα συνεργασίας με τη διοίκηση την απέκλεισε λέγοντας ότι η ίδια η διοίκηση δεν την επιθυμεί. Κάτι που φάνηκε, όπως είπε, στη διαδικασία εκλογής προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου δεν υπερψηφίστηκε η δική του πρόταση για τον κ. Λάππα που είχε εμπειρία για τη θέση του αντιπροέδρου, ώστε να υπάρχει ένα διαπαραταξιακό προεδρείο, αλλά προτιμήθηκε η επιλογή της διοίκησης στο πρόσωπο του κ. Συλλιγνάκη. Και ότι ο κ. Συλλιγνάκης αποτέλεσε επιλογή της διοίκησης φάνηκε από την ψηφοφορία. Ο κ. Λάππας πήρε επτά ψήφους των συμβούλων της «Πετρούπολη Μαζί» και της ΔΑΚ, ενώ ο κ. Συλλιγνάκης πήρε 12 της παράταξης του και της διοίκησης.

 

ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

Θεώρησε δεδομένο ότι πρέπει να έρθει σε επαφή με άλλες παρατάξεις και ονομάτισε τις παρατάξεις της ΡΑΚ, της Πετρούπολη Μαζί και των Ενεργών Πολιτών. Όπως είπε υπάρχει η διάθεση για συνεργασία με παρατάξεις που έχουν σαφές πολιτικό πρόγραμμα και που έχουν καθαρά αυτοδιοικητικό χαρακτήρα. Κράτησε αποστάσεις από την παράταξη Νέα Αρχή καθώς είπε χαρακτηριστικά «ο κ. Συλλιγνάκης είναι καθαρός και έντιμος άνθρωπος αλλά αντιπολιτεύεται συμπορευόμενος και συμπορεύεται  αντιπολιτευόμενος».

 

ΤΟΞΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ

Την ύπαρξη μίας τοξικής αλυσίδας κομματαρχών – βουλευτών – υπουργών – κυβέρνησης με την Τοπική Αυτοδιοίκηση κατέδειξε ο κ. Ταλιούρας τονίζοντας πως πρέπει να κοπεί ο ομφάλιος λώρος που τους συνδέει, καθώς όλοι αυτοί που εμφανίζονταν με τον κ. Σκαλιστήρα και προλόγιζαν τις ομιλίες του δεν βοήθησαν στο παραμικρό στο πρόβλημα που προέκυψε στο 2ο Λύκειο με το σεισμό.

 

Η ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ

Για δύο προσωπικά λάθη έκανε λόγο ο Δημήτρης Ταλιούρας στα πλαίσια της αυτοκριτικής του. Το πρώτο του λάθος το έκανε το 2002 που επέτρεψε στον κ. Βλάχο να είναι αυτός υποψήφιος δήμαρχος, ενώ θα μπορούσε να είναι ο ίδιος βάση των ψήφων που τον κατέτασσαν στην πρώτη θέση. Το δεύτερο λάθος του ήταν ότι εμπιστεύθηκε τον κ. Βλάχο και τον στήριξε και το 2006 εκ νέου παρά την απραξία που επέδειξε, πιστεύοντας ότι για να αναδειχθεί το έργο του δημάρχου, του περιφερειάρχη, του βουλευτή, του υπουργού κλπ είναι απαραίτητη η οκταετία.