Home Δυτική αθήνα «ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΚΑΙ ΔΑΣΙΚΕΣ ΟΙ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ Η ΜΟΝΗ ΛΑΜΙΑΣ» [VIDEO]
«ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΚΑΙ ΔΑΣΙΚΕΣ ΟΙ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ Η ΜΟΝΗ ΛΑΜΙΑΣ» [VIDEO]

«ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΚΑΙ ΔΑΣΙΚΕΣ ΟΙ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ Η ΜΟΝΗ ΛΑΜΙΑΣ» [VIDEO]

0
0

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΜΕ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΖΗΤΟΥΝ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΣΕ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

 

Να δοθεί πολιτική λύση στην υπόθεση των διεκδικήσεων της Μονής Λαμίας με νομοθετική ρύθμιση που θα χαρακτηρίζει τις αδόμητες εκτάσεις ως δημόσιες και δασικές. Αυτό ήταν το κοινό αίτημα όλων όσων συμμετείχαν στην συζήτηση που έγινε στην τηλεοπτική εκπομπή του Γιώργου Βαθιώτη, «Χωρίς Χρώμα» που φιλοξενήθηκε στο Epsilon TV.

 

Mε καλεσμένο το Δήμαρχο Πετρούπολης Στέφανο Βλάχο, τους βουλευτές Β’ Αθηνών Δυτ. Τομέα Γιάννη Λοβέρδο (ΝΔ) και Γιαννακοπούλου (ΚΙΝΑΛ), και με την συμμετοχή των επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων της Πετρούπολης Θοδωρή Λάππα (Πετρούπολη Μαζί), Μάνου Συλλιγνάκη (Νέα Αρχή), Νίκο Σακούτη (ΡΑΚ), καθώς και του Αντιδημάρχου Περιστερίου Παναγιώτη Λύκου στην εκπομπή έγινε αναφορά του ιστορικού της υπόθεσης που κρατάει σχεδόν έναν αιώνα, καταγγέλθηκε η πλημμελής υπεράσπιση των συμφερόντων του δημοσίου, αλλά και η μεθόδευση για να καταπατηθούν από την πλευρά της Μονής Λαμίας 7500 στρέμματα σε Πετρούπολη και Περιστέρι.

Όλοι οι συμμετέχοντες ζήτησαν την παρέμβαση της κυβέρνησης, αλλά και της Βουλής ώστε να δοθεί μία οριστική λύση που θα αποδίδει δημόσιο και δασικό χαρακτήρα σε αυτές τις εκτάσεις.

 

 

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΒΛΑΧΟΣ (ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ)

Στην τοποθέτηση του ο Δήμαρχος Πετρούπολης Στέφανος Βλάχος επισήμανε ότι πρόκειται για μία υπόθεση που επαναλαμβάνεται εδώ και δεκαετίες και δεν έχει δοθεί ακόμη λύση. Ξεκίνησαν, όπως είπε χαρακτηριστικά,  από τις αρχές του αιώνα και έχουν κλιμακωθεί το τελευταίο διάστημα με με τη Μονή Λαμίας να διεκδικεί 7500 στρέμματα.

Ο κ. Βλάχος χαρακτήρισε σφετεριστές του δημοσίου όλους αυτούς που ισχυρίζονται ότι αντλούν δικαιώματα από την περίφημη διαθήκη του Βέρδη αλλά και συμμέτοχους στο άδικο που γίνεται σε βάρος των κατοίκων της Δυτικής Αθήνας επίορκους δημόσιους λειτουργούς. Επισήμανε ότι το δημόσιο δεν υπερασπίζεται τον εαυτό του. Τελειώνοντας είπε ότι η μόνη λύση που μπορεί να δοθεί είναι με νομοθετική ρύθμιση καθώς δεν είναι δυνατόν να αποφασίσει έναν δικαστής για 1,5 εκατ. κατοίκους.

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ (ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ)

Κωμικοτραγικές χαρακτήρισε ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Λοβέρδος τις διεκδικήσεις της Μονής Λαμίας, που θέτει εν αμφιβόλω ακόμη και κατοικημένες περιοχές με χρυσόβουλα του Σουλτάνου.  Επισήμανε πως υπάρχει σαφής τοποθέτηση της κυβέρνησης και του υπουργού Περιβάλλοντος και του υφυπουργού Οικονομικών ότι θα στηρίξει την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Από τη δική του τη πλευρά υποστήριξε ότι θα γίνει ότι χρειαστεί και πρόκειται για ένα διαπραταξιακό ζήτημα.

 

ΝΑΝΤΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ (ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΙΝΑΛ)

Για διπλή υποβάθμιση της ζωής των κατοίκων της Δυτικής Αθήνας από τις διεκδικήσεις της Μονής Λαμίας και από την επικείμενη επέκταση της Χωματερής της Φυλής έκανε λόγο η βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Νάντια Γιαννακοπούλου. Έκανε λόγο για παραλογισμό και υποκρισία σε μία διεκδίκηση εκτάσεων  που αφορούν και κατοικημένες περιοχές, πλατείες σχολεία. Υποστήριξε ότι ο πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γιώργος Σανιδάς στην γνωμοδότησή του μιλάει για μεθόδευση, ενώ ανέφερε την απόφαση 7636/96 που βασίστηκε στην συγκεκριμένη γνωμοδότηση και αναγνωρίζει ότι η έκταση είναι δημόσια και δασική. Τέλος επισήμανε την πλημμελή υπεράσπιση του συμφέροντος του δημοσίου στις τελευταίες δικαστικές  διαμάχες και αυτό από μονό του δημιουργεί ερωτήματα.

 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΥΚΟΣ (ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ)

Ο Αντιδήμαρχος Περιστερίου Παναγιώτης Λύκος επισήμανε πως η Μονή Λαμίας διεκδικεί 34 πλατείες, σχολεία και αθλητικές εγκαταστάσεις . Τόνισε μάλιστα ότι αν οι διεκδικήσιμες εκτάσεις περάσουν στην ιδιοκτησία της Μονής Λαμίας θα έχουν πρόβλημα και οι κάτοικοι των οποίων τα σπίτια είναι μέσα σε αυτές. Τόνισε ότι θα κληθούν να πληρώσουν χιλιάδες ευρώ

ΝΙΚΟΣ ΣΑΚΟΥΤΗΣ (ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΡΑΚ)

Ο Νίκος Σακούτης τόνισε ότι ο πρωθυπουργός πρέπει να φέρει το θέμα στη Βουλή και με νομοθετική ρύθμιση στηριζόμενη τεχνικά και νομικά να δοθεί μία πολιτική λύση. Επίσης επισήμανε ότι από το 2012 εκκρεμεί η υπόθεση στο ΚΕΣΥΠΟΘΑ και θα πρέπει να χαρακτηρισθεί η έκταση αυτή ως δημόσια και δασική.

 

ΘΟΔΩΡΗΣ ΛΑΠΠΑΣ (ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ ΜΑΖΙ)

Ο Θοδωρής Λάππας μίλησε για τις ενέργειες του Δήμου το 2008  όπου με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έγινε τροποποίηση του ρυμοτομικού στην Αγία Τριάδα, όπου απαγορεύθηκε η περαιτέρω οικοδόμηση στην περιοχή και δόθηκε ο χαρακτηρισμός του  αστικού πρασίνου . Προς ενίσχυση της συγκεκριμένης ήρθε το ρυθμιστικό σχέδιο της Αθήνας, με το υπουργείο Γεωργίας και το Δασαρχείο Αιγάλεω να χαρακτηρίζουν την συγκεκριμένη έκταση δασική. Από τότε όμως εκκρεμεί  η επικύρωση από το ΚΕΣΥΠΟΘΑ  (ΣΧΟΠ εκείνη την εποχή), που δεν έχει συνεδριάσει.

 

ΜΑΝΟΣ ΣΥΛΛΙΓΝΑΚΗΣ (ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΝΕΑ ΑΡΧΗ)

Μία άλλη διάσταση στη συζήτηση έδωσε ο Μάνος Συλλιγνάκης, που ως και αντιπρόεδρος του ΠΔΣ Οδυσσέας μίλησε για τα οφέλη του Ποικίλου Όρους στους κατοίκους της Πετρούπολης, αλλά και της Δυτικής Αθήνας, ως χώρος περιπάτου, άθλησης και αναψυχής, που θα χαθεί αν αυτός γίνει ιδιοκτησία της Μονής Λαμίας.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΑΘΙΩΤΗ