Home Ίλιον ΔΗΜΟΣ ΙΛΙΟΥ: ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΙΛΙΟΥ: ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΙΛΙΟΥ: ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ

0
0

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΛΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΚΝΟΜΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΟΥ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΡΙΟΥΣ.

 

Ψήφισμα κατά της τουρκικής εισβολής στη Συρία εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Ιλίου. Όπως αναφέρει η εισβολή της Τουρκίας συνιστά ακόμη μια έκνομη ενέργεια που καταπατά τον καταστατικό  χάρτη του ΟΗΕ και το διεθνές δίκαιο.

Η παράνομη αυτή εισβολή έχει ως αποτέλεσμα την βίαιη αναστάτωση της ζωής εκατομμυρίων κούρδων και το θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων και κυρίως παιδιών. Καταδικάζουμε τις Η.Π.Α., το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη βάρβαρη αυτή επίθεση εναντίον αμάχων ανθρώπων και καλούμε την Ελληνική Κυβέρνηση να πρωτοστατήσει σε διεθνές διπλωματικό επίπεδο. Τέλος εκφράζει την αλληλεγγύη στον κουρδικό πληθυσμό και στον λαό της Συρίας.

 

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιλίου στη συνεδρίασή του την Πέμπτη 17.10.2019, ενέκρινε κατά πλειοψηφία το παρακάτω ψήφισμα σχετικά με την εισβολή των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας στη Συρία:

«Η εισβολή της Τουρκίας συνιστά ακόμη μια έκνομη ενέργεια που καταπατά τον καταστατικό  χάρτη του ΟΗΕ και το διεθνές δίκαιο στο πλαίσιο της σταθερής πολιτικής επεκτατισμού, την οποία εφαρμόζει η Τουρκία κατά των γειτονικών χωρών και δημιουργεί μόνιμη απειλή για την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και τη Μέση Ανατολή.

Η παράνομη αυτή εισβολή έχει ως αποτέλεσμα την βίαιη αναστάτωση της ζωής εκατομμυρίων κούρδων και το θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων και κυρίως παιδιών.

Καταδικάζουμε τις Η.Π.Α., το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη βάρβαρη αυτή επίθεση εναντίον αμάχων ανθρώπων και καλούμε την Ελληνική Κυβέρνηση να πρωτοστατήσει σε διεθνές διπλωματικό επίπεδο ώστε η Τουρκία να σεβαστεί τον καταστατικό χάρτη του ΟΗΕ και τις αποφάσεις και τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και να επικρατήσει η ειρήνη προς όφελος του λαού της Συρίας και όλων των λαών της περιοχής της Μέσης Ανατολής.

Εκφράζει την αλληλεγγύη στον κουρδικό πληθυσμό που πλήττεται από τα τουρκικά στρατεύματα καθώς και στον λαό της Συρίας που συνεχίζει να υποφέρει από τις ξένες επεμβάσεις στο έδαφός της.»