Home Πετρούπολη ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ: ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ: ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ: ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ

0
0

Ο δήμος Πετρούπολης υλοποίησε εργασίες πλήρους ανακατασκευής και εγκατάστασης νέων οργάνων και παιχνιδιών σε τέσσερις παιδικές χαρές της πόλης.

 

 

Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο υποδομών που εντάχθηκε στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ II» συνολικού προϋπολογισμού 233.000€ με φορέα υλοποίησης τον δήμο Πετρούπολης.

Η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου Πετρούπολης, αξιοποιώντας το χρονικό διάστημα που οι παιδικές χαρές ήταν κλειστές λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, προχώρησε σε εργασίες πλήρους ανακατασκευής και εγκατάστασης νέων οργάνων, παιχνιδιών και δαπέδων ασφαλείας, ενώ παράλληλα φρόντισε για την κατάλληλη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου.

Πρόκειται για τις παιδικές χάρες του Γραμμικού Πάρκου (συνολικού εμβαδού 624m2), των γηπέδων Αγίας Τριάδας (συνολικού εμβαδού 461m2), στη συμβολή των οδών Σπάρτης & Καραολή Δημητρίου (συνολικού εμβαδού 292m2) και στην οδό Θέτιδος 52 (συνολικού εμβαδού 188m2).

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του δήμου Πετρούπολης αναφέρεται: Η αναβάθμιση των παιδικών χαρών εστιάζει στη δημιουργία υποδειγματικών χώρων παιχνιδιού ως προς την προσβασιμότητα, σε μια γενικότερη προσέγγιση σχεδιασμού που προωθεί τη συμμέτοχή ΟΛΩΝ των παιδιών στο παιχνίδι χωρίς αποκλεισμούς τόσο στη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου όσο και στην επιλογή των οργάνων αθλοπαιδιάς υπαίθρου.

Οι παρεμβάσεις στοχεύουν στη δημιουργία ενός ενδιαφέροντος και ασφαλούς τόπου συνάντησης παιδιών και των συνοδών τους, ενώ ταυτόχρονα στα πλαίσια μιας περιβαλλοντικής κατεύθυνσης ακολουθούν τις αρχές του αειφόρου σχεδιασμού και ενισχύουν το έντονο φυσικό στοιχείο των χώρων επέμβασης.

Ταυτόχρονα, γίνεται μια εντατική προσπάθεια αυτή την περίοδο από την υπηρεσία Πρασίνου, έτσι ώστε να υπάρξει καλλωπισμός στο πράσινο σε όλες τις παιδικές χαρές της πόλης, ο οποίος θα ολοκληρωθεί το επόμενο διάστημα.

 

Ο δήμαρχος Πετρούπολης Στέφανος Γαβριήλ Βλάχος σε δήλωσή του, τόνισε πως η δημοτική αρχή προχώρησε στην πλήρη ανακατασκευή τεσσάρων παιδικών χαρών, ενώ στα πλαίσια των άμεσων στόχων είναι η αναβάθμιση όλων των παιδικών χαρών που παρουσιάζουν λειτουργικά προβλήματα, με σκοπό την ασφάλεια των παιδιών και τη βελτίωση των κοινόχρηστων χώρων, προκειμένου να δημιουργηθούν σε κάθε γειτονιά όμορφες γωνιές όπου θα περνούν χαρούμενες-ξέγνοιαστες στιγμές οι γονείς και τα παιδιά.

Εν συνεχεία, ο δήμαρχος απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να σεβαστούν και να προστατεύσουν τις παιδικές χαρές και τους κοινόχρηστους χώρους της πόλης, προκειμένου να διατηρηθούν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, τονίζοντας: «Δυστυχώς κατά καιρούς παρατηρούμε βανδαλισμούς σε κοινόχρηστους χώρους, ως και στις παιδικές χαρές της πόλης. Πρόκειται για θλιβερά φαινόμενα που πρέπει επιτέλους να εκλείψουν. Η διατήρηση της ποιότητας, της ασφάλειας και της άριστης λειτουργικότητας των παιδικών χαρών και των κοινόχρηστων χώρων δεν μπορεί να αποτελεί ζήτημα λήψης και επιβολής μέτρων παρά ζήτημα σεβασμού της δημόσια περιουσίας, η οποία κατ’ επέκταση αποτελεί περιουσία όλων μας και οφείλουμε να τη διαφυλάττουμε, να την περιφρουρούμε και να την φροντίζουμε.»

 

Αντίστοιχα, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θανάσης Σκαλιστήρας επισήμανε: «Η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου Πετρούπολης προσανατολίζεται από την πρώτη στιγμή στα παιδιά και τις ιδιαίτερες ανάγκες τους, τόσο στον αθλητισμό και την ψυχαγωγία όσο και στα σχολεία. Είναι χαρά για εμάς να βλέπουμε τα παιδιά της πόλης να δραστηριοποιούνται, αλλά και υποχρέωση μας να αναβαθμίζουμε το φυσικό τους περιβάλλον που είναι οι χώροι άθλησης, παιχνιδιού αλλά και οι σχολικές εγκαταστάσεις.

Ολοκληρώσαμε πρόσφατα μια σειρά εργασιών, οι οποίες έδωσαν νέα όψη σε τέσσερις παιδικές χαρές της πόλης μας. Κύριο μέλημά μας είναι τα παιδιά της Πετρούπολης και οι γονείς τους να απολαμβάνουν πλέον τις στιγμές τους σε σύγχρονες και καλαίσθητες παιδικές χαρές σε ένα ασφαλές περιβάλλον. Βελτιώνουμε διαρκώς τις υποδομές στις παιδικές χαρές και θα συνεχίσουμε να παρεμβαίνουμε προκειμένου να δημιουργούμε στην πόλη μας όμορφους χώρους για όλη την οικογένεια. Προσεχώς θα υπάρξουν και άλλες δράσεις που αφορούν τα παιδιά. Πορευόμαστε προσπαθώντας πάντα για το καλύτερο».