Home Πετρούπολη ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ: ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΜΠΛΕΤ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ: ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΜΠΛΕΤ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ: ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΜΠΛΕΤ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

0
0

Στην έκτακτη επιχορήγηση των σχολικών επιτροπών προχώρησε ο δήμος Πετρούπολης, προκειμένου να προμηθευθούν με τάμπλετ, τα οποία και θα διαθέσουν σε μαθητές που στερούνται εξοπλισμού για την παρακολούθηση της τηλεκπαίδευσης.

 

Τα προσφερόμενα τάμπλετ, τα οποία θα αποτελούν πλέον σχολική περιουσία, θα διαθέτουν όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές έτσι ώστε να παρέχουν τη δυνατότητα στους μαθητές να χρησιμοποιούν με ασφάλεια το λογισμικό της τηλεκπαίδευσης.

 

Σημειώνεται ότι οι σχολικές επιτροπές του δήμου, με επιστολή τους προς τους διευθυντές των σχολείων, ζητούν να καταγράψουν και να υποδείξουν άμεσα τον ακριβή αριθμό των μαθητών που δεν διαθέτουν τον εξοπλισμό και δεν μπορούν να ανταποκριθούν με επάρκεια στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

 

ΣΤΕΦ. ΒΛΑΧΟΣ: ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

Ο δήμαρχος Πετρούπολης Στέφανος Βλάχος, σε δήλωσή του, τόνισε: «Το κλείσιμο των σχολείων, ως μέτρο πρόληψης κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, οδήγησε εκατοντάδες οικογένειες της πόλης μας σε πολύ δύσκολη θέση όσον αφορά την υλοποίηση της τηλεκπαίδευσης. Η διοίκηση του δήμου βρίσκεται στο πλευρό της εκπαιδευτικής κοινότητας και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να σταθεί αρωγός σε αυτές τις δύσκολες υγειονομικά συνθήκες, όπου οι ανάγκες είναι ιδιαίτερα αυξημένες.

Ο δήμος Πετρούπολης στέκεται για ακόμη μια φορά στο ύψος των περιστάσεων, παίρνοντας την πρωτοβουλία να καλύψει τις ανάγκες των μαθητών, προκειμένου να διασφαλιστεί η ισάξια και απρόσκοπτη συμμετοχή στην τηλεκπαίδευση, για όσο διάστημα αυτή θα εφαρμόζεται. Γιατί η πρόσβαση στη γνώση είναι θεμελιώδες και αναφαίρετο δικαίωμα όλων των παιδιών».

 

Ν. ΚΑΚΑΒΑΣ: ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Πρόνοιας & Κοινωνικής Πολιτικής, Νίκος Κακαβάς ανέφερε σε δήλωσή του: «Η αναγκαία, στο πλαίσιο της πανδημίας, τηλεκπαίδευση προϋποθέτει κάποια εργαλεία, τα οποία ενδεχομένως στερούνται οι ευάλωτοι οικονομικά μαθητές.

Μεγάλη πλειοψηφία των οικογενειών (ειδικά όσες έχουν δύο ή περισσότερα παιδιά) δεν διαθέτουν τα αναγκαία μέσα για την ταυτόχρονη παρακολούθηση των τηλεμαθημάτων, με αποτέλεσμα  πολλά παιδιά να μην έχουν πρόσβαση στη μαθησιακή διαδικασία ή να κάνουν μάθημα μέσω τηλεφώνων και άλλων μη ενδεδειγμένων συσκευών. Θεωρήσαμε, λοιπόν, αμετάθετη υποχρέωσή μας να εξασφαλίσουμε έναν ικανό αριθμό ψηφιακών συσκευών, ώστε να μπορούν ανεξαιρέτως όλοι οι μαθητές να έχουν πρόσβαση στη σύγχρονη εξ’ αποστάσεως διδασκαλία».