Home Πετρούπολη ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ: ΜΕΤΡΑΜΕ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΖΕΣΤΑΣΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ: ΜΕΤΡΑΜΕ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΖΕΣΤΑΣΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ: ΜΕΤΡΑΜΕ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΖΕΣΤΑΣΙΑ

0
0

Μία πρωτότυπη ιδέα για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου είχε ο Δήμος Πετρούπολης μέσω της Διεύθυνσης Παιδείας, Πρόνοιας & Κοινωνικής Πολιτικής.

 

 

Καλεί του κατοίκους της πόλης να φτιάξουν ένα «ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης» για την ημέρα των Χριστουγέννων.

Πρόκειται στην ουσία για ένα ημερολόγιο προσφοράς όπου οι συμμετέχοντες θα συγκεντρώνουν ένα προϊόντα για τις εναπομείναντες ημέρες μέχρι τα Χριστούγεννα τα οποία και θα παραδώσουν την παραμονή των Χριστουγέννων στο κοινωνικό παντωπωλείο.

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

«Αυτά τα Χριστούγεννα ας φτιάξουμε με τις οικογένειές μας ένα αλλιώτικο ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης, μετατρέποντάς το σε ημερολόγιο προσφοράς!

Ας κάνουμε όλοι μια προσπάθεια για να μη λείψει τίποτα από το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι των συνδημοτών μας που έχουν ανάγκη, στηρίζοντας τόσο τις οικογένειες που βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση όσο και τα μοναχικά ηλικιωμένα άτομα.

Πως να φτιάξουμε το ημερολόγιο προσφοράς με δύο απλά βήματα:

  • Παίρνουμε ένα χαρτονένιο κουτί και για κάθε ημέρα που περνάει, τοποθετούμε μέσα ένα προϊόν πρώτης ανάγκης: αλεύρι, ζάχαρη, αλάτι, ελαιόλαδο, γάλα εβαπορέ, ζυμαρικά, ρύζι, σάλτσα ντομάτας, όσπρια, φρυγανιές, μπισκότα, δημητριακά, χαρτικά, απορρυπαντικά, είδη προσωπικής υγιεινής, αλλά ακόμη και Χριστουγεννιάτικες λιχουδιές για τα μικρά παιδιά.
  • Στις 24 Δεκεμβρίου, αφού γράψουμε ένα σημείωμα με τις ευχές μας για το νέο έτος, σφραγίζουμε το κουτί και το παραδίδουμε στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας, (Αθ. Διάκου 88 Α & Αγ. Δημητρίου) κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης στο: 210-5065885.

Με τον τρόπο αυτό μετράμε αντίστροφα για τα Χριστούγεννα, προσφέροντας με γενναιοδωρία, αλληλεγγύη και κοινωνική ευαισθησία προς το συνάνθρωπο μας και η καρδιά μας γεμίζει γαλήνη, χαρά & ζεστασιά!»