Home Πετρούπολη ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ: ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ
ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ: ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ: ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

0
0

ΣΕ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΠΗ ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 1/3.

 

Προληπτικές απολυμάνσεις σε σχολεία, παιδικούς σταθμούς και δημοτικά κτήρια αποφάσισε ο Δήμος Πετρούπολης.

 

Στα πλαίσια της διαφύλαξης της υγείας των Δημοτών, ο Δήμος Πετρούπολης, μετά από σύσκεψη του Δημάρχου Στεφάνου Βλάχου με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής Νίκο Κακαβά, αποφάσισε προληπτικές απολυμάνσεις στις σχολικές μονάδες Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, τους Παιδικούς Σταθμούς, τα ΚΑΠΗ καθώς και σε όλα τα Δημοτικά κτήρια όπου υπάρχει συνάθροιση κοινού.

Οι απολυμάνσεις ξεκινούν σήμερα Κυριακή 1 Μαρτίου, θα συνεχιστούν την Καθαρά Δευτέρα και έως ότου απολυμανθούν όλα τα κτήρια.

Έχουν επίσης ήδη αποσταλεί οι οδηγίες με τα γενικά μέτρα πρόληψης και προστασίας από τον κορωνοϊό όπως αυτά αποτυπώνονται στις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ.

Σε όσα σχολεία και δημόσια κτίρια δεν έχει γίνει μέχρι την Τρίτη το πρωί η απολύμανση, αυτή θα ολοκληρωθεί μετά το πέρας της λειτουργίας της, τις απογευματινές ώρες.

Με ανάρτησή του στο facebook o Αντιδήμαρχος Παιδείας Νίκος Κακαβάς ενημερώνει ότι τα μαθήματα θα γίνουν κανονικά την Τρίτη 3 Μαρτίου, ενώ εξηγεί πως δεν χρειάζεται να μείνουν κλειστά τα σχολεία μετά την απολύμανση καθώς για αυτή δεν χρησιμοποιούνται δηλητήρια, όπως στις απεντομόσεις που πρέπει να μείνουν κλειστοί οι χώροι για κάποιες μέρες. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει: “Η απολύμανση είναι τελείως διαφορετική διαδικασία αντίστοιχη με αυτή που γίνεται στα χειρουργεία. Σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε να χειρουργούν με απόσταση μιας μέρας από ασθενή σε ασθενή”.