Home Πετρούπολη ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ: ΣΕ ΙΣΧΥ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η ΔΟΜΗ «ΦΡΟΝΤΙΔΑ»
ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ: ΣΕ ΙΣΧΥ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η ΔΟΜΗ «ΦΡΟΝΤΙΔΑ»

ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ: ΣΕ ΙΣΧΥ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η ΔΟΜΗ «ΦΡΟΝΤΙΔΑ»

0
0

Σε ισχύ έθεσε ξανά από τις 9 Νοεμβρίου τη δομή «Φροντίδα» ο δήμος Πετρούπολης. Πρόκειται για ειδική μεριμνά για τους ηλικιωμένους και τα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Η δομή θα λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 9 το πρωί με 5 το απόγευμα.

 

 

Με το σύνθημα «Είμαστε εδώ για εσάς! Κανείς δεν είναι μόνος σ’ αυτή την κρίση…» ο δήμος Πετρούπολης στέκεται ξανά δίπλα στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, είναι μόνοι τους, αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα υγείας, αδυνατούν να ανταπεξέλθουν σε καθημερινές υποχρεώσεις ή χρειάζονται φροντίδα.

Η δομή λειτουργεί στα πλαίσια των μέτρων αντιμετώπισης των προβλημάτων από την εμφάνιση του Covid 19 και της ανάγκης περιορισμού διάδοσής του.

Η δομή «Φροντίδα και Αλληλεγγύη στο σπίτι για ευπαθείς ομάδες» θα λειτουργεί ως κέντρο διαχείρισης κρίσης ηλικιωμένων, ΑΜΕΑ και απόρων για το διάστημα που θα διαρκέσει η επείγουσα κατάσταση του δεύτερου lockdown του Νοεμβρίου 2020.

Αναλαμβάνει την παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης, οι οποίες συνίστανται ιδίως στις εξής, σύμφωνα με το απο 8/11/2020 έγγραφο του ΥΠΕΣ (ΑΔΑ:Ψ7Ψ746ΜΤΛ6-ΟΚΩ):

  • Λειτουργία τηλεφωνικού κέντρου και ιστότοπου, με σκοπό την καταγραφή των αιτημάτων και των αναγκών των κατοίκων. Καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 9:00-17:00 στo τηλέφωνo 210 5064100, email: frontida@petroupoli.gr
  • Καταγραφή των κατοίκων του δήμου που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους και αδυνατούν κατά δήλωσή τους να εξυπηρετηθούν, καθώς και διευκόλυνσή τους για θέματα φαρμακευτικής περίθαλψης και παροχής ειδών πρώτης ανάγκης
  • Καταγραφή των άπορων και οικονομικά αδύνατων κατοίκων του δήμου που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικείες τους και αδυνατούν κατά δήλωσή τους να εξυπηρετηθούν και δωρεάν προσφορά φαρμακευτικής περίθαλψης και ειδών πρώτης ανάγκης, από τα διαθέσιμα των κοινωνικών δομών του δήμου
  • Διεκπεραίωση αιτημάτων όπως παραλαβή αιτήσεων – παράδοση πιστοποιητικών (για τα πάσης φύσεως πιστοποιητικά που εκδίδονται μέσω ΚΕΠ), των κατοίκων που ανήκουν στις ανωτέρω κατηγορίες

Όλα τα αιτήματα θα εξετάζονται και θα ικανοποιούνται σε εύλογο χρονικό διάστημα και με βάση κάθε φορά τις δυνατότητες της δομής.

Η δημοτική αρχή της Πετρούπολης, στέκεται δίπλα στους πολίτες παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις και ενισχύοντας τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού στο δεύτερο κύμα μετάδοσης του, ενώ με την έγκαιρη και άμεση κινητοποίηση του προσωπικού, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για βελτίωση των συνθηκών σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που διανύουμε.