Home Πετρούπολη ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΗ ΣΤΙΣ 4 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΗ ΣΤΙΣ 4 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΗ ΣΤΙΣ 4 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

0
0

ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΛΕΙ Ο ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΙΣ 4 ΜΑΡΤΙΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΓΟ

 

Με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Πετρούπολης καλεί τους δημότες να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το κλείσιμο της χωματερής που θα πραγματοποιηθεί στις 4 Μαρτίου στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Η Δημοτική Αρχή Πετρούπολης, σας καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το μείζον θέμα της χωματερής στην Τακτική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής που θα γίνει αύριο ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020 και ώρα 15:30 στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου-Χολαργός).

Κατά την 3η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στις 14 Φεβρουαρίου 2020 αποφασίστηκαν τα εξής:

Α. Την έγκριση ψηφίσματος διαμαρτυρίας του Δήμου Πετρούπολης κατά της συνέχισης λειτουργίας και της επέκτασης της χωματερής της Φυλής το οποίο περιλαμβάνει τις κάτωθι θέσεις:

  1. Να ματαιωθεί ο ηλεκτρονικός, διεθνής διαγωνισμός για την «Μελέτη, κατασκευή έργων για την α’ φάση αποκατάστασης της ΟΕΔΑ Δυτικής Αττικής και μεταβατικής διαχείρισης αποβλήτων», η διακήρυξη του οποίου εγκρίθηκε με την υπ΄ αριθ. 248/2019 απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΣΔΝΑ.
  2. Να σταματήσει κάθε διαδικασία αναβάθμισης-επέκτασης του ΕΜΑΚ Φυλής, η οποία δεν προωθεί την πραγματική ανακύκλωση, ακύρωση του σχεδίου για νέα μονάδα επεξεργασίας σύμμεικτων απορριμμάτων και καύσης .

III. Να εγκαταλειφθεί κάθε σκέψη για το λατομείο Μουσαμά, που βρίσκεται μια ανάσα από Πετρούπολη και Καματερό, και να ανατραπεί με νομοθετική παρέμβαση ο Περιφερειακός Σχεδιασμός (Νόμος Βάσω Παπανδρέου 2003).

  1. Να απομακρυνθεί ο αποτεφρωτήρας των επικίνδυνων νοσοκομειακών αποβλήτων και να εγκαταλειφθεί οποιοσδήποτε σχεδιασμός για νέα εγκατάσταση στον ΟΕΔΑ Φυλής.
  2. Να καταργηθεί το καθεστώς των αντισταθμιστικών.
  3. Να εκκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες τόσο σε Εθνικό Επίπεδο (Βουλή των Ελλήνων) όσο και σε Περιφερειακό επίπεδο (Περιφέρεια Αττικής) με σαφή χρονοδιάγραμμα για την χωροθέτηση νέων σημείων διαχείρισης αποβλήτων εκτός Δυτικής Αθήνας.

VII. Να καθοριστεί σαφές χρονοδιάγραμμα για το οριστικό κλείσιμο της χωματερής στη Φυλή από την Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με την Ελληνική Κυβέρνηση.

VIII. Να χρηματοδοτηθεί ο Δήμος Πετρούπολης για την εκπόνηση Επιδημιολογικών Μελετών και για την ενίσχυση του πρασίνου στο Ποικίλο Όρος.

  1. Να ληφθούν άμεσα μέτρα περαιτέρω προώθησης της ανακύκλωσης και της διαλογής στην πηγή από το αρμόδιο Υπουργείο και την Περιφέρεια Αττικής.
  2. Ο Δήμος Πετρούπολης επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός του για την προστασία του περιβάλλοντος και την προάσπιση της υγείας των κατοίκων του.

Β. Εξουσιοδοτεί τον Δήμαρχο Πετρούπολης Στέφανο Γαβριήλ Βλάχο να επιδώσει το ως άνω ψήφισμα:

  • στον Πρωθυπουργό της Ελληνικής Δημοκρατίας
  • στην Βουλή των Ελλήνων
  • στους Βουλευτές Δυτικού τομέα Αθηνών
  • στον Περιφερειάρχη Αττικής
  • στην Κ.Ε.Δ.Ε.
  • στην Π.Ε.Δ.Α.
  • στον Ε.Σ.Δ.Ν.Α.
  • στο Δήμο Περιστερίου
  • στο Δήμο Ιλίου
  • στο Δήμο Αγ. Αναργύρων – Καματερού
  • στο Δήμο Αιγάλεω
  • στο Δήμο Αγ. Βαρβάρας
  • στο Δήμο Χαϊδαρίου
  • στο Δήμο Φυλής

Γ. Την πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, όποτε αυτό συνεδριάσει.