Home Πετρούπολη ΔΙΑΘΕΣΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΚΑΔΩΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΔΙΑΘΕΣΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΚΑΔΩΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΔΙΑΘΕΣΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΚΑΔΩΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

0
0
  • Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και αποτελεί από το 1972 το κύριο όχημα του ΟΗΕ για την ενθάρρυνση της παγκόσμιας ενημέρωσης και δράσης για την προστασία του περιβάλλοντος.

 

Η Διοίκηση του Δήμου Πετρούπολης συμμετέχοντας στους εορτασμούς της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου, ανέλαβε πρωτοβουλία με στόχο την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και την ανάπτυξη οικολογικής συνείδησης των πολιτών, προχώρησε σε προμήθεια και δωρεάν διάθεση πλαστικών κάδων οικιακής ανακύκλωσης σε Σχολεία και άλλα Δημόσια κτήρια.

Στο πλαίσιο αυτό οι ειδικοί κάδοι ανακύκλωσης, θα τοποθετηθούν πρωτίστως σε όλα τα σχολικά συγκροτήματα και κατόπιν στα δημοτικά και δημόσια κτήρια της πόλης. Η κίνηση αυτή, εντάσσεται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Δήμου για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και την ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης μικρών και μεγάλων, στόχοι που αποτελούν βασικές προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής.

Ο Δήμαρχος Πετρούπολης Στέφανος Γαβριήλ Βλάχος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Περιβάλλοντος & Πρασίνου Φώτη Χριστόπουλο, τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Πρόνοιας & Κοινωνικής Πολιτικής Νίκο Κακαβά και τον Αντιπρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Μάνο Συλλιγνάκη, πραγματοποίησε επίσκεψη στα σχολεία της πόλης διανέμοντας τους ειδικούς κάδους.

Ο κ. Βλάχος δήλωσε για τη συγκεκριμένη δράση: Ο φετινός εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος γίνεται στη σκιά της πανδημίας. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που μέσα από την πρωτόγνωρη κατάσταση που βίωνε ολόκληρος ο πλανήτης, διέκριναν μια ευκαιρία για τη διάσωσή του. Είναι γεγονός πως τα μέτρα που ελήφθησαν εξαιτίας της πανδημίας, επηρέασαν αναπόφευκτα και το περιβάλλον. Κατά τη διάρκεια του lockdown, το περιβάλλον φάνηκε να «παίρνει μια ανάσα». Η επίδραση στη φύση ήταν άμεση και έγινε ορατή στα στοιχεία των σταθμών μέτρησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Ωστόσο, τώρα που η «κανονικότητα» επανέρχεται σταδιακά στα προηγούμενα επίπεδα, εκφράζονται φόβοι πως το ίδιο θα συμβεί και με τη ρύπανση. Μόνο με ενσυνείδητη και άμεση δράση θα ωφεληθεί πραγματικά το περιβάλλον, ώστε να πάψει το μέλλον του πλανήτη να προδιαγράφεται ζοφερό και να χαράξουμε ένα καλύτερο αύριο για την κοινωνία, εμάς και τα παιδιά μας!

 

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Περιβάλλοντος & Πρασίνου Φώτης Χριστόπουλος δήλωσε από πλευράς του πως ο Δήμος συμμετέχει στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών για το μεγάλο πρόβλημα των απορριμμάτων, την αναβάθμιση των υποδομών και την ενσωμάτωση των αρχών της κυκλικής οικονομίας, την καθημερινή διαχείριση των στερεών αποβλήτων, αλλά και την αύξηση της συμμετοχής των κατοίκων στην ανακύκλωση και τη βελτίωση της καθαρότητας των ανακυκλώσιμων. «Γνωρίζουμε πως η αλλαγή συνηθειών δεν είναι το ευκολότερο πράγμα. Εμείς όμως θα επιμείνουμε σ’ αυτό… Καλούμε λοιπόν τον κόσμο να αλλάξει τις καθημερινές του συνήθειες, για ένα καθαρότερο περιβάλλον, για ένα καλύτερο αύριο».

 

Τέλος, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Κοινωνικής Πολιτικής Νίκος Κακαβάς επεσήμανε ότι: Η ουσία βρίσκεται στη συμμετοχή. «Ας προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε και να δράσουμε σοβαρά για τη σωτηρία του πλανήτη μας. Μικρές αλλαγές στις καθημερινές μας συνήθειες μπορούν να συμβάλουν σημαντικά στην προστασία και την αναβάθμιση του περιβάλλοντος. Οφείλουμε όλοι μας να επιδεικνύουμε σεβασμό στο δημόσιο χώρο και να μην ξεχνάμε, ότι ο πλανήτης μας είναι κάτι που έχουμε δανειστεί από τα παιδιά μας και οφείλουμε να τους τον αποδώσουμε αλώβητο».