Home Πετρούπολη ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΝΗ ΛΑΜΙΑΣ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ
ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΝΗ ΛΑΜΙΑΣ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΝΗ ΛΑΜΙΑΣ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ

0
0

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΔΙΚΑΙΩΣΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΔΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΛΑΜΙΑΣ

 

Δεκτή έγινε η έφεση του Δήμου Πετρούπολης ενάντια στην πρωτόδικη απόφαση  που δικαίωνε τη Μονή Λαμίας. Τη θετική εξέλιξη για το Δήμο Πετρούπολης στην υπόθεση των διεκδικήσεων της Μονής Λαμίας ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Πετρούπολης στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η ασάφεια ως προς τα όρια των διεκδικήσεων που είχε επικαλεστεί ο Δήμος Πετρούπολης στην εκδίκαση της υπόθεσης στο Εφετείο φαίνεται πως ευσταθούσε και η απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου «εξαφάνισε» όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Δήμαρχος Πετρούπολης Στεφανος Βλάχος την απόφαση που προσκύρωνε στην Μονή Λαμίας 7500 στρέμματα.
Ο κ. Βλάχος επισήμανε πως πρόκειται για μία μεγάλη νίκη του πετρουπολιώτικου λαού, του δημοτικού συμβουλίου. Μια επιτυχία που ανήκει σε όλους και δεν έχει ονοματεπώνυμο. Δήλωσε επίσης υπερήφανος ότι επί θητείας του ανατράπηκαν τρεις αποφάσεις όσον αφορά τις διεκδικήσεις της Μονής Λαμίας. Ακόμη επισήμανε ότι η δημοτική αρχή αποτελεί θεματοφύλακα  των συμφερόντων του πετρουπολιώτικου λαού και η πρώτη μάχη είχε αίσιο τέλος.  Η δεύτερη μάχη θα δοθεί για την απομάκρυνση της χωματερής. Τέλος ευχαρίστησε τη νομική υπηρεσία για την επιτυχή έκβαση της έφεσης και ιδιαίτερα τον προϊστάμενό της Γιώργο Παπάρα.

 

ΔΗΜ. ΤΑΛΙΟΥΡΑΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Η ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ ΠΟΙΚΙΛΟΥΘ ΟΡΟΥΣ

Ο Δημήτρης Ταλιούρας επικεφαλής της ΔΑΚ χαιρέτησε την απόφαση του εφετείου , τονίζοντας πως πρόκειται για μία δικαίωση αγώνων 25 χρόνων. Και μέσω της θετικής έκβασης διασφαλίζεται ο δημόσιος χαρακτήρας του Ποικίλου Όρους.

 

ΘΟΔ. ΛΑΠΠΑΣ: ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΡΥΜΟΤΟΜΙΚΟΥ

Σημαντική χαρακτήρισε την απόφαση του Εφετείου ο Θοδωρής Λάππας επικεφαλής της παράταξης «Πετρούπολη Μαζί». Τόνισε ότι μετά την απόφαση αυτή θα πρέπει να υπάρξει αίτημα για αλλαγή του ρυμοτομικού σχεδίου ώστε να εξοπλιστεί η πόλη με τον πιο ισχυρό μανδύα ώστε ότι βρίσκεται έξω από το περίγραμμα αυτό να είναι γνωστό ότι πρόκειται για δασική έκταση.

 

ΜΑΝ. ΜΠΟΥΣΟΥΝΗΣ: ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ

Ο Μανώλης Μπουσούνης, επικεφαλής των «Ενεργών Πολιτών» τόνισε ότι πέραν την αναφοράς του Δημάρχου θα πρέπει να γίνει πιο αναλυτική αναφορά από τη νομική υπηρεσία για να γίνουν γνωστές όλες οι λεπτομέρειες της απόφασης.

 

ΜΑΝΟΣ ΣΥΛΛΙΓΝΑΚΗΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

Ο Μάνος Συλλιγνάκης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την ενημέρωση και χαρακτήρισε πολύ σημαντική την απόφαση και ελπίζουμε η συνέχεια να είναι ακόμη πιο θετική για τηνπόλη.

 

ΝΙΚΟΣ ΣΑΚΟΥΤΗΣ: ΘΕΤΙΚΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΛΛΑ…

Θετικότατη χαρακτήρισε την απόφαση του εφετείου ο Νίκος Σακούτης επικεφαλής της ΡΑΚ αλλά δεν αρκεί καθώς το κρίσιμο είναι να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση και αλλαγή του ρυμοτομικού σχεδίου. Τόνισε ότι οι προθέσεις της σημερινής κυβέρνησης και της Περιφέρειας είναι άγνωστες και ο νέος περιβαλλοντικός νόμος και ο αποχαρακτηρισμός των περιοχών natura προκαλούν ιδιαίτερη ανησυχία και για την τύχη του Ποικίλου Όρους.

 

ΘΩΜΑΣ ΚΟΤΣΑΜΠΑΣ: ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΥΣΗ

Ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης και πρώην Δήμαρχος Πετρούπολης Θωμάς Κοτσαμπάς χαρακτήρισε και αυτός από την πλευρά του θετική την απόφαση του Εφετείου, αλλά τόνισε ότι η λύση του Ποικίλου πρέπει να είναι πολιτική, γιατί οι αποφάσεις των δικαστηρίων αλλάζουν. Τελειώνοντας τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει πιο έντονη πίεση προς το υπουργείο ώστε να διασφαλιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας του Ποικίλου