Home Δυτική αθήνα ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ: ΛΥΚΕΙΑ ΤΟΥ ΙΛΙΟΥ, ΤΟΥ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ Η ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ
ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ: ΛΥΚΕΙΑ ΤΟΥ ΙΛΙΟΥ, ΤΟΥ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ Η ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ

ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ: ΛΥΚΕΙΑ ΤΟΥ ΙΛΙΟΥ, ΤΟΥ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ Η ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ

0
0

Το 3ο ΓΕΛ Ιλίου, το 2ο ΓΕΛ Χαϊδαρίου και το 5ο ΓΕΛ Αιγάλεω επισκέφθηκε κατά την πρώτη ημέρα της δια ζώσης επαναλειτουργίας των Λυκείων όλης της χώρας η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

 

 

Το self-test, η τηλεκπαίδευση, ο εμβολιασμός και η προσαρμογή μαθητών και καθηγητών στις νέες συνθήκες που επιτάσσει η πανδημία ήταν το αντικείμενο συζήτησης με την υπουργό Παιδείας.

 

Η κ. Κεραμέως ρώτησε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς για το πρώτο self-test που διενήργησαν στο σπίτι τους, προκειμένου να προσέλθουν στα σχολείο, και την ενημέρωσαν ότι επρόκειτο για μία εύκολη και απλή διαδικασία. Συζήτησαν, επίσης, για την πορεία της τηλεκπαίδευσης, και τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας της μετέφεραν τις αρχικές προκλήσεις που συνάντησαν κατά την εφαρμογή της, αλλά και την προσαρμογή τους σε αυτήν και τη χρησιμότητά της για όσο διάστημα τα σχολεία μας παραμένουν κλειστά.

Η κ. Κεραμέως σε δήλωση που έκανε ανέφερε: «Σήμερα είναι μια μέρα αισιοδοξίας, τα παιδιά μας επιστρέφουν στα Λύκεια με αυξημένα μέτρα προστασίας. Το self-test είναι ένα πολύτιμο εργαλείο που ξεκινά να χρησιμοποιείται τώρα. Είμαστε εδώ να παρακολουθούμε βήμα-βήμα τη διαδικασία, να διορθώνουμε ό,τι τυχόν χρειαστεί, είμαστε δίπλα στα παιδιά μας, στους εκπαιδευτικούς μας. Όλο αυτό το διάστημα που παρέμειναν κλειστά τα σχολεία μας, η εκπαιδευτική διαδικασία μπόρεσε και συνεχίστηκε χάρη στην τεράστια προσπάθεια που κατέβαλλαν οι μαθητές μας, οι οικογένειές τους, οι εκπαιδευτικοί, τα στελέχη εκπαίδευσης. Αν σήμερα βρισκόμαστε εδώ, είναι επειδή συνέβαλαν επίσης πολλοί παράγοντες, όπως τα Υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Υγείας, τα φαρμακεία και τα κανάλια προμήθειάς τους, η τοπική αυτοδιοίκηση. Έγινε πολύ μεγάλη, συντονισμένη προσπάθεια για να διανεμηθούν άμεσα τα τεστ σε όλη την επικράτεια και να διατεθούν κατά προτεραιότητα στα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας. Η όλη διαδικασία αυτή είχε και μία άλλη πτυχή: την καλλιέργεια της ατομικής ευθύνης στα παιδιά μας.»

Οι τελικές αποφάσεις για τις προαγωγικές εξετάσεις θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα, είπε η κ. Κεραμέως που επισήμανε ότι για τις πανελλαδικές δρομολογούνται για εντός Ιουνίου, αλλά πάλι οι ανακοινώσεις θα γίνουν τον προσεχή χρόνο.

 

ΜΑΘΗΜΑ ΣΤΟ… ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΕΚΑΝΑΝ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΟ ΊΛΙΟΝ

Το 3ο ΓΕΛ στο Ίλιον επισκέφθηκε η κ. Κεραμέως όπου μαθητές μαζί με την καθηγήτρια Λατινικών έκαναν μάθημα στο προαύλιο του σχολείου τους με σύμμαχο τον καλό καιρό, κρατώντας τις απαραίτητες αποστάσεις ο ένας από τον άλλο.

Λίγο περίεργο, αλλά προτιμότερο από την τάξη, ήταν και η άποψη της κ. Κεραμέως που επισήμανε πως πρέπει να εκμεταλλευθούν κάθε δυνατότητα δίνεται ώστε να γίνει πιο ασφαλές το μάθημα, είτε αυτό γίνεται στο προαύλιο, είτε  με ανοιχτά παράθυρα.

Η κ. Κεραμέως αναφέρθηκε ειδικά στο self-test που έκαναν μαθητές και καθηγητές λέγοντας «Τελικά δεν ήταν τίποτα και θα το συνηθίσουμε και να το βάλουμε στην καθημερινότητά μας».

Σε πλήρη ετοιμότητα βρήκε τα σχολεία του Δήμου Ιλίου η επιστροφή μαθητών και εκπαιδευτικών του Λυκείου στα θρανία, με τις νέες αυστηρές προϋποθέσεις που έχουν καθορίσει τα συναρμόδια Υπουργεία και η επιστημονική κοινότητα και τη διεξαγωγή των self test.

Οι σχολικές μονάδες όπου στεγάζονται τα Λύκεια εφοδιάστηκαν με τα απαραίτητα απολυμαντικά υγρά, ενώ έχει ληφθεί μέριμνα για αυστηρή τήρηση των μέτρων πρόληψης, όπως η χρήση αντισηπτικών και μασκών, οι σχολαστικοί καθαρισμοί, τα ειδικά μέτρα για τη λειτουργία κυλικείων και εργαστηρίων πληροφορικής κ.ά.  Παράλληλα, όλα τα σχολεία είναι εφοδιασμένα με φορητά ανέπαφα ψηφιακά θερμόμετρα προσώπου, ενώ στις θέσεις τους βρίσκονται ήδη οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, οι οποίοι θα πραγματοποιούν συνεχείς καθαρισμούς κατά τη διάρκεια της ημερήσιας λειτουργίας των σχολείων.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Δήμος Ιλίου είχε αλλεπάλληλες επαφές με τη σχολική κοινότητα για το άνοιγμα των σχολείων, ενώ την περασμένη Πέμπτη πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με τον Δήμαρχο Νίκο Ζενέτο, τον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φώτη Μαρκόπουλο και τους διευθυντές των σχολείων, προκειμένου να καθοριστούν οι τελευταίες λεπτομέρειες και να επιβεβαιωθεί η πλήρης ετοιμότητα όλων για την τήρηση των μέτρων προστασίας.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ιλίου, Νίκος Ζενέτος:

«Κάθε φορά που οι μαθητές επιστρέφουν στα σχολεία, η φροντίδα για την ασφαλή και ομαλή επιστροφή τους αποτελεί βασική μας προτεραιότητα. Κατανοούμε τις ιδιαίτερες δυσκολίες που καλούνται να αντιμετωπίσουν και είμαστε έτοιμοι, σε συνεννόηση με την εκπαιδευτική κοινότητα, να προσφέρουμε οποιαδήποτε βοήθεια μας ζητηθεί. Είμαστε παρόντες, παραμένουμε δίπλα στα παιδιά μας, με μοναδικό σκοπό να μείνουν τα ίδια ασφαλή».

 

Γ. ΓΚΙΚΑΣ: ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΟΙ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ

Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως επισκέφτηκε το 5ο Λύκειο Αιγάλεω, με την ευκαιρία της επανέναρξης της δια ζώσης διδασκαλίας στα Λύκεια, μαζί με τον δήμαρχο Αιγάλεω Γιάννης Γκίκας, που προηγουμένως είχε επισκεφτεί και το 3ο Λύκειο Αιγάλεω, μαζί με τον αντιδήμαρχο Παιδείας Νίκο Ασημακόπουλο και τον εντεταλμένο σύμβουλο Παιδείας Νίκο Καββαδία.

Συζήτησαν με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές και ενημέρωσαν για τις ενέργειες και τις διαδικασίες του ανοίγματος των σχολείων.

Μετά από πολλούς μήνες απουσίας από το φυσικό τους περιβάλλον οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί των λυκείων επιστρέφουν στη δια ζώσης διδασκαλία στις σχολικές αίθουσες.

Ο δήμαρχος Αιγάλεω ενημέρωσε την υπουργό ότι ο δήμος έχει προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες ώστε οι σχολικές μονάδες να βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα για να υποδεχθούν μαθητές και εκπαιδευτικούς με όρους απόλυτης ασφάλειας και υγιεινής.

«Η σωστή λειτουργία των σχολικών μονάδων αποτελεί προτεραιότητα και οφείλουμε να είναι όλα όπως πρέπει, ειδικά για τους μαθητές που καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια και παραμένουν προσηλωμένοι στον στόχο τους, κάτω από τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε όλοι», σημείωσε ο δήμαρχος.

Η υπουργός και ο δήμαρχος ευχήθηκαν στους μαθητές καλό ξεκίνημα και να πετύχουν τους στόχους τους οποίους έχουν θέσει.

 

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΝΤΗΝΙΑΚΟΣ: ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

Το 2ο Λύκειο Χαϊδαρίου επισκέφθηκε την πρώτη μέρα επαναλειτουργίας των Λυκείων, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως συνοδευόμενη από τον Δήμαρχο Χαϊδαρίου Βαγγέλη Ντηνιακό.

Η υπουργός δήλωσε ότι τα παιδιά επιστρέφουν στο σχολείο με αυξημένα μέτρα προστασίας και αναφέρθηκε ειδικά στα self test, που είναι ένα σημαντικό εργαλείο το οποίο ξεκινάει τώρα. Όπως είπε, το υπουργείο θα παρακολουθεί από κοντά την πορεία της επαναλειτουργίας των Λυκείων και θα παρεμβαίνει για να αντιμετωπίζει όποια προβλήματα προκύπτουν. Η κ. Κεραμέως αναφέρθηκε στον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών που προχωράει και βοηθάει και αυτός στην σταδιακή επιστροφή όλων των μαθητών στα θρανία.

Ο δήμαρχος Βαγγέλης Ντηνιακός επεσήμανε την καλή συνεργασία ανάμεσα στον δήμο, στο υπουργείο, στους εκπαιδευτικούς και σε όλη την σχολική κοινότητα, χάρη στην οποία λαμβάνονται και τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Αναφέρθηκε επίσης στην ελπίδα όλων μας για επιστροφή στην κανονικότητα, η οποία ενισχύεται όσο προχωρούν οι εμβολιασμοί, και τόνισε την ανάγκη παραγωγικής συνεργασίας με το υπουργείο για την αναβάθμιση της εκπαίδευσης, μόλις ξεπεραστεί ο κίνδυνος της πανδημίας.

 

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟ 4ο ΓΕΛ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

Δεν έλειψαν πάντως τα παρατράγουδα με κυριότερο την κατάληψη των μαθητών στο 4ο ΓΕΛ Πετρούπολης. Μαθητές μάλιστα αρνήθηκαν να προσκομίσουν υπεύθυνη δήλωση αρνητικού self-test, ενώ σύμφωνα με μαθητές που μίλησαν σε τηλεοπτικό σταθμό ανέφεραν ότι την απόφαση για την κατάληψη πήρε το 15μελες συμβούλιο για το λόγο ότι τα σχολεία ανοίγουν χωρίς όμως να έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα. Πάντως όπως ενημερώθηκαν από τον διευθυντή του σχολείου τα μαθήματα θα γίνονταν με τηλεκπαίδευση, ενώ όσοι μαθητές θα συμμετείχαν στην κατάληψη θα έπαιρναν απουσίες.

Τέλος παράπονα υπήρχαν και στο 5ο Λύκειο Αιγάλεω για τις απουσίες καθηγητών που βρίσκονται σε άδεια ειδικού σκοπού, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλά κενά στα μαθήματα.