Home Δυτική αθήνα ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ: ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΙΣ 4/3 ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ
ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ: ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΙΣ 4/3 ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ

ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ: ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΙΣ 4/3 ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ

0
0

ΣΕ ΝΕΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΚΑΛΕΙ ΤΟ ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΤΙΣ 5/3 ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΛΟΓΩ ΑΝΑΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

 

Σε νέο κάλεσμα για παράσταση διαμαρτυρίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο καλεί το Δυτικό Μέτωπο μετά την ματαίωση της διαμαρτυρίας της 26ης Φεβρουαρίου λόγω αναβολής της συνεδρίασης.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του το Δυτικό Μέτωπο αναφέρει:

Την Παρασκευή 21/2/2020, τα μέλη του περιφερειακού συμβουλίου Αττικής ενημερώθηκαν ότι δεν θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της Τετάρτης 26/2/2020.

Κατά σύμπτωση, για την ίδια μέρα είχε προγραμματιστεί κινητοποίηση φορέων και συλλογικοτήτων της Δυτικής Αθήνας – Αττικής, με αίτημα να συζητηθεί το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στο περιφερειακό συμβούλιο και να αποτραπούν οι εξελίξεις, που θέλουν τη Φυλή παντοτινό και, ουσιαστικά, μοναδικό χώρο διαχείρισης των απορριμμάτων ολόκληρης της περιφέρειας.

Αν, όντως, αυτός ήταν ο λόγος της αναβολής και σκοπός της η αποδιοργάνωση των όποιων αντιδράσεων, το μόνο που έχουμε να πούμε είναι ότι πρόκειται για εντελώς αφελή και αδιέξοδη στάση, αφού οι εμπνευστές της γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν πρόκειται να απαλλαγούν από την παρουσία μας, όσο το πρόβλημα παραμένει και γιγαντώνεται. Το μόνο που πετυχαίνουν είναι να μας πεισμώνουν ακόμα πιο πολύ!

Αποκαλύπτεται ότι οι κενές περιεχομένου εξαγγελίες του κ. Πατούλη -χωρίς να έχει προηγηθεί ούτε καν ενημέρωση του περιφερειακού συμβουλίου-  για τη, δήθεν, κοσμογονία στον τομέα της ανακύκλωσης και της προδιαλογής βιοαποβλήτων, είναι απλά μια «φούσκα» και το πρόσχημα για την προκλητική πριμοδότηση ενός αφερέγγυου συστήματος «εναλλακτικής διαχείρισης» -αυτού της «Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης»- από τον κ. Θεοδωρικάκο και την κυβέρνηση.

Με τον επικοινωνιακό θόρυβο του κ. Πατούλη και τις εργολαβικές εξυπηρετήσεις της κυβέρνησης επιχειρείται να κρυφτεί η ουσία της πολιτικής επιλογής τους για συνέχιση του συγκεντρωτικού μοντέλου των σύμμεικτων, με διαιώνιση της λειτουργίας της Φυλής, όπως προκύπτει από το διαγωνισμό για την επέκταση του υφιστάμενου εργοστασίου επεξεργασίας (ΕΜΑΚ), τη -για αόριστο χρόνο- συνέχιση της λειτουργίας του αποτεφρωτήρα επικίνδυνων υγειονομικών αποβλήτων, το διαγωνισμό για την κατασκευή νέων ΧΥΤΑ στη Φυλή και την κατασκευή μιας νέας θηριώδους μονάδας επεξεργασίας και ΚΑΥΣΗΣ (550.000 τόνων/έτος) με τη μέθοδο ΣΔΙΤ, για 25-27 χρόνια.

Έτσι εξηγείται το γεγονός ότι, ενώ ο μοναδικός υφιστάμενος ΧΥΤΑ της Φυλής εξαντλείται τον Αύγουστο του 2020, δε λένε κουβέντα καμία για την κατασκευή των νέων αναγκαίων χώρων ασφαλούς διάθεσης (ΧΥΤΥ).

 

Με αυτήν την προοπτική δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε ποτέ! Απαιτούμε:

* Άμεσο και οριστικό κλείσιμο της εγκατάστασης της Φυλής

* Καμία επέκταση υφιστάμενων δραστηριοτήτων, ακύρωση των διαγωνισμών για επέκταση του ΕΜΑΚ και για νέους ΧΥΤΑ στη Φυλή

* Καμία νέα δραστηριότητα στη Φυλή, ακύρωση του σχεδίου για νέα μονάδα επεξεργασίας σύμμεικτων απορριμμάτων και καύσης

* Απομάκρυνση του αποτεφρωτήρα υγειονομικών αποβλήτων

 

Το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ και πλήθος άλλων φορέων και συλλογικοτήτων της Δ. Αθήνας – Αττικής καλούν σε νέα κινητοποίηση διαμαρτυρίας, την Τετάρτη 5/3, στις 15:00, στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Αττικής, στο  αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου-Χολαργός, σταθμός μετρό «Εθνική Άμυνα»).

 

2020_03_04_ΠΣ_κινητοποίηση_αφίσα