Home Πετρούπολη Δ. ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ:  ΠΑΡΕΛΑΒΕ ΚΑΔΟΥΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Δ. ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ:  ΠΑΡΕΛΑΒΕ ΚΑΔΟΥΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Δ. ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ:  ΠΑΡΕΛΑΒΕ ΚΑΔΟΥΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

0
0

100 ΚΑΔΟΥΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΠΑΡΕΛΑΒΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΤΙΡΙΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΙΑ

 

100 ειδικούς κάδους εσωτερικής ανακύκλωσης και χωριστής συλλογής πλαστικών, μεταλλικών και χάρτινων συσκευασιών παρέλαβε το πρωί της Τρίτης (26/5) ο Δήμος Πετρούπολης από την Περιφέρεια.

 

Σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ηρώ, ο Δήμος Πετρούπολης παρέλαβε από την Περιφέρεια Αττικής τους ειδικούς κάδους παρουσία του Δημάρχου Πετρούπολης Στέφανου Βλάχου και του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη.

Η Διοίκηση του Δήμου Πετρούπολης δια στόματος του Δημάρχου Στάφανου Βλάχου έχει εκφράσει την απόλυτη στήριξη στην προσπάθεια της Περιφέρειας στο πρόγραμμα της ανακύκλωσης και στη διαχείριση των απορριμμάτων κάτι που σήμερα έγινε πράξη ξεκινώντας μια σημαντική περιβαλλοντική πρωτοβουλία.

 

ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Οι νέοι κάδοι εσωτερικής ανακύκλωσης, θα τοποθετηθούν πρωτίστως σε όλα τα σχολικά συγκροτήματα και κατόπιν στα δημοτικά και δημόσια κτήρια της πόλης. Είναι θετικό τα παιδιά να μαθαίνουν από μικρή ηλικία για την ανακύκλωση, τις μεθόδους και τα οφέλη της. Συνεπώς, το σχολικό περιβάλλον είναι το πλέον κατάλληλο για να μπουν οι βάσεις για έναν μελλοντικά, περιβαλλοντικά υπεύθυνο πολίτη.

Η Δημοτική Αρχή καλεί όλους τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες της πόλης, να συμβάλλουν ώστε να γίνει η Πετρούπολη μια πόλη καθαρή και πράσινη, μια πόλη πρότυπο βιώσιμης ανάπτυξης προς όφελος των πολιτών, αλλά και των επόμενων γενεών.

 

ΣΤ. ΒΛΑΧΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ

Ο Δήμαρχος Πετρούπολης αφού ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχη Αττικής για τη διάθεση των κάδων και την εξαιρετική πρωτοβουλία, τόνισε ότι η Διοίκηση του Δήμου είναι ευαισθητοποιημένη στο ζήτημα της ανακύκλωσης, κάτι που έχει αποδειχτεί και στο παρελθόν. Δήλωσε ότι θα στηρίξει με κάθε τρόπο το πρόγραμμα ανακύκλωσης 2020 της Περιφέρειας Αττικής και ότι ο Δήμος Πετρούπολης θα είναι πρωτοπόρος σε αυτό, με την ανταπόκριση και την συμμετοχή των κατοίκων της πόλης, γιατί μόνο έτσι θα καταφέρουμε να φτάσουμε στα επίπεδα των βόρειων χωρών όπου μόνο το 20% των απορριμμάτων καταλήγει στην χωματερή ως υπόλοιπο.

Επεσήμανε δε, ότι η Πετρούπολη βρίσκεται στις υπώρειες του Ποικίλου όρους, πολύ κοντά στη χωματερή και τόνισε πως η Διοίκηση του Δήμου ζητάει πάντα την άμεση απομάκρυνσή της από την περιοχή, καθότι επιβαρύνει το περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων της Δυτικής Αθήνας ανεπανόρθωτα. Ωστόσο θεωρείται θετικό, ότι εξετάζεται η χωροθέτηση άλλων περιοχών. Εν κατακλείδι, ο Δήμαρχος τόνισε όπως είχε δηλώσει και στην τηλεδιάσκεψη με τον Περιφερειάρχη, ότι είναι αναγκαίο οι Δήμοι που είναι συνεπείς στο πρόγραμμα ανακύκλωσης να επιβραβεύονται και να έχουν την ανάλογη μεταχείριση από την Περιφέρεια.

 

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ: ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΙΩΤΩΝ

Από την πλευρά του, ο κ. Πατούλης εξέφρασε τη χαρά του που βρίσκεται στην Πετρούπολη με τον Δήμαρχο Στέφανο Βλάχο που είναι παλιός και έμπειρος αυτοδιοικητικός, ενώ όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας και το κομμάτι της ανακύκλωσης χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και ενθάρρυνση. Η Περιφέρεια, με τη συνδρομή και τη συνεργασία του Δημάρχου, βρίσκεται σε μια συνεχή διαδικασία, προκειμένου μέσα από την ανακύκλωση να συμβάλουν όλοι μαζί στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Πετρούπολης και τη σταδιακή αποκλιμάκωση της παρουσίας της χωματερής στην περιοχή».

Παρόντες στην τελετή παράδοσης – παραλαβής του εξοπλισμού ήταν ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας & Περιβάλλοντος Φώτης Χριστόπουλος και η Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών Κατερίνα Σταματοπούλου.